Excel-bestandsherstel: herstel niet-opgeslagen of verwijderde Excel-bestanden zonder gegevensverlies

Excel-herstel

Herstel niet-opgeslagen of verwijderde Excel-bestanden zonder gegevensverlies

Excel verbetert de organisatie en het beheer van onze gegevens aanzienlijk, waardoor de werkproductiviteit aanzienlijk wordt verbeterd. Onbedoelde verwijderingen of crashes, zowel vanaf de computer als vanuit Excel, kunnen echter resulteren in verloren of niet-opgeslagen Excel-bestanden. Maak je geen zorgen, want we presenteren praktische oplossingen voor het herstellen van niet-opgeslagen en verwijderde Excel-bestanden. U kunt ook Recoverit Excel-herstelsoftware gebruiken om alle problemen met bestandsverlies efficiënt en moeiteloos aan te pakken.

Voor Windows 11 / 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista

excel recovery patents

35+ patenten voor
Data herstel

excel file recovery

Hersteldeskundigen
Sinds 2003

g2 leader in excel file recovery
free support

24 x 7 gratis technologie
Steun

secure download

100% veilig, virusvrij
Garantie

Klik op uw Excel-bestandsverliesscenario's om toegang te krijgen tot Excel-bestandshersteloplossingen

Verlies of verwijdering van Excel-bestanden kan uw productiviteit belemmeren. Als u per ongeluk een Excel-werkblad verwijdert of een Excel-document niet opslaat vanwege het afsluiten van de computer
of een Excel-crash. Blijf kalm. Beoordeel de onderstaande scenario's om uw situatie te identificeren en de juiste oplossing te zoeken om niet-opgeslagen of verwijderde Excel-bestanden op te halen.

Maggie

Student

how to recover deleted file in excel

Ik heb per ongeluk een Excel-werkmap verwijderd. Wat moet ik doen om deze terug te halen?

OPMERKING: Klik op de bovenstaande oplossingen om de gedetailleerde handleiding te bekijken.

Dominic

Medische assistent

deleted excel file recovery

Ik heb verouderde bestanden verwijderd en de Prullenbak geleegd, maar nu heb ik een Excel-blad nodig.

OPMERKING: Klik op de bovenstaande oplossingen om de gedetailleerde handleiding te bekijken.

Jennifer

Accountant

how to recover excel files deleted

Mijn Excel crashte en ik had geen tijd om het Excel-bestand dat ik aan het bewerken was op te slaan.

OPMERKING: Klik op de bovenstaande oplossingen om de gedetailleerde handleiding te bekijken.

Ted

Manager

how to restore excel file

Het is mij gelukt het aankoopformulier volledig in te vullen, maar ik heb het gesloten zonder op te slaan.

OPMERKING: Klik op de bovenstaande oplossingen om de gedetailleerde handleiding te bekijken.

Teresa

Freelancer

how to recover lost excel files

Ik heb het Excel-formulier bijgewerkt, maar vergat het op te slaan, waardoor ik de gewijzigde inhoud kwijtraakte.

OPMERKING: Klik op de bovenstaande oplossingen om de gedetailleerde handleiding te bekijken.

Aaron

Marketing Specialist

excel recovery software

Ik heb vastgesteld dat mijn Excel-bestand is overschreven en ik wil terugkeren naar de vorige versie.

OPMERKING: Klik op de bovenstaande oplossingen om de gedetailleerde handleiding te bekijken.

Geavanceerde Excel-bestandsherstelsoftware om de productiviteit te verbeteren

Overweeg het gebruik van Recoverit Excel-bestandsherstel als niet-opgeslagen of verwijderde Excel-hersteloplossingen ineffectief of complex blijken te zijn.
Deze tool heeft een hoog succespercentage en herstelt snel verwijderde of verloren Excel-bestanden en andere kantoordocumenten, video's en audio van meerdere apparaten.

recoverit excel file recovery

Niet-opgeslagen of verwijderde Excel-bestandshersteloplossing

Herstel verwijderde of verloren Excel-bestanden van alle opslagapparaten, zoals bestandsmappen, schijfpartities, harde schijven, SD-kaarten, USB-drives, enz.

Red Excel-bestanden van gecrashte computers, Linux-systemen en NAS-servers.

Herstel alle Excel-bestandsformaten, zoals XLS, XLSX, XLSB, XLT, XLTX, XLTM, XLSM, XML, CSV, TSV, enz.

Herstel andere Office-documenten, zoals Word, PowerPoint, PDF en mediabestanden, zoals video- en audiobestanden, enz., met een hoog slagingspercentage en zonder enig kwaliteitsverlies.

unsaved excel recovery
recover excel from computer

Computer

recover excel from laptop

Laptop

recover excel from internet hard disk

Internet-harde schijf

recover excel from external hard drive

Externe harde schijf

recover excel from usb flash drive

USB stick

recover excel from memory card

Geheugenkaart

recover excel from nas server

Nas-Server

recover excel from other storage media

Andere opslagmedia

Herstel Excel-bestanden van alle apparaten

Herstel gegevensherstel is de beste software voor het herstellen van Excel-bestanden waarmee u niet-opgeslagen, verloren of verwijderde Excel-bestandsbladen eenvoudig kunt ophalen. Met eenvoudige klikken kunt u Excel-bestanden terughalen van computers, laptops, interne harde schijven, externe harde schijven, USB-flashstations, geheugenkaarten, SD-kaarten en vele andere opslagapparaten.

Bekijk meer ondersteunde bestandsformaten en apparaten op
De spec-technologie van Recoverit >>

3 stappen om verloren of verwijderde Excel-bestanden te herstellen

Recoverit biedt gebruikers een beknopte, duidelijke, interactieve interface en eenvoudige bedieningsmethoden. U kunt dit snel met enkele klikken bereiken als u uw verloren Excel-bestanden uit computermappen, externe harde schijven, USB-, Linux-systemen of NAS-servers wilt herstellen. Hier leest u hoe u Excel-bestanden in 3 stappen van een harde schijf kunt herstellen:

 1. Start de Recoverit Excel-bestandsherstelsoftware en kies het Harde schijven en locaties recovery function on the left side of the interface.
 2. Haal alle verloren, verwijderde of verborgen Excel-bestanden op met Recoverit's Snelle en diepe scanmodi. U kunt de automatische scan stoppen zodra u de doel-Excel-bestanden heeft gevonden.
 3. Bekijk een voorbeeld van de herstelde Excel-bestanden en klik vervolgens op de knop Herstellen om een doelpad te selecteren om herstelde Excel-bestanden op andere locaties op uw computer op te slaan.
choose excel recovery feature
scan all unsaved and lost excel files
recover lost excel files

Tips: De Recoverit is een alles-in-één software voor gegevensherstel. Het scant en haalt alle bestanden op, inclusief kantoorbestanden en mediabestanden.

1. U kunt de filter- of zoekhulpmiddelen rechtsboven in de interface gebruiken om het doel-Excel-bestand snel te vinden.

2. If the recovered Excel files are corrupted and cannot be opened, you can use the Repairit-bestandsreparatietool om ze te repareren zonder gegevensverlies.

3. Met Recoverit File Recovery kunt u uw verwijderde of verloren gegevensbestanden eenvoudig en effectief terughalen. Zelfs het kan Excel-bestanden herstellen na een computercrash.

Hoe verwijderde Excel-bestanden te herstellen zonder software van derden

Nadat u uw Excel-bestanden van de harde schijf van de computer hebt verwijderd, kunt u uw Excel-bestanden nog steeds ophalen door op Ctrl+Z te klikken om verwijderde Excel-bestanden ongedaan te maken.
(Maar onthoud dat nadat u het Excel-bestand hebt verwijderd, er geen verdere actie op de computer plaatsvindt.) U kunt ook met de rechtermuisknop op het paneel klikken en op de optie Verwijderen ongedaan maken
klikken om uw verwijderde Excel-bestand terug te krijgen. Als dit niet werkt, controleer dan de volgende methoden zonder software te downloaden.

Methode 1: Herstel een verwijderd Excel-bestand uit de Prullenbak

Herstellen van verwijderde Excel-bestanden van de Prullenbak is een eenvoudig proces als de bestanden pas onlangs zijn verwijderd en niet permanent zijn verwijderd.

 1. Dubbelklik op de Prullenbak icoon, dan worden alle bestanden weergegeven die zijn verwijderd.
 2. Zoek de verwijderde Excel-bestanden die u wilt herstellen. U kunt de bestandsnaam in de zoekbalk typen of door de lijst met verwijderde bestanden bladeren om ze te vinden.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde Excel-bestand en kies Herstellenvanuit het contextmenu. Of u kunt op Geselecteerde items herstellen klikken in de werkbalk.
 4. De geselecteerde Excel-bestanden worden hersteld naar hun oorspronkelijke locatie op uw computer. U kunt de Excel-bestanden openen om er zeker van te zijn dat ze intact en toegankelijk zijn.

Opmerking:Als u de verwijderde Excel-bestanden niet kunt vinden in de Prullenbak of als u de Prullenbak heeft geleegd, moet u mogelijk een betrouwbare Excel-bestandshersteltool zoals Recoverit gebruiken.

recover deleted excel files from recycle bin
recover a deleted excel file from a backup
recover excel files from file history backup
file history excel backup recovery

Methode 2: Herstel een verwijderd Excel-bestand van een back-up met bestandsgeschiedenis

Als u de gewoonte heeft om een gegevensback-up te maken, gefeliciteerd, dan kunt u uw verloren of verwijderde Excel-bestanden snel herstellen door de Excel-back-up te herstellen. Voor de meeste Windows 10/11-systeemgebruikers is het herstellen van bestanden via een back-up van Bestandsgeschiedenis een goede optie.

 1. Typ bestanden herstellen in de Windows-zoekbalk. Of ga naar het Configuratiescherm en zoek naar Herstel uw bestanden met Bestandsgeschiedenis.
 2. Blader door de verschillende versies van de map totdat u de versie vindt die het verwijderde Excel-bestand bevat.
 3. Klik op de groene knop Herstellen om het verwijderde Excel-bestand naar de oorspronkelijke locatie te herstellen. U kunt ook met de rechtermuisknop op het bestand klikken, Herstellen naar selecteren en vervolgens de gewenste locatie kiezen.

Opmerking: Zorg ervoor dat Bestandsgeschiedenis is ingeschakeld op uw computer. Om dit te doen, typt u Bestandsgeschiedenis in de Windows-zoekbalk en klikt u op Bestandsgeschiedenis-instellingen. Als dit niet is ingeschakeld, schakelt u het in en stelt u een back-uplocatie in.

Hoe u niet-opgeslagen Excel-bestanden of niet-opgeslagen wijzigingen kunt herstellen

Terwijl u urenlang aan belangrijke Excel-bestanden werkt en het officiële document crasht, of de computer plotseling uitvalt.
Het Excel-bestand is niet opgeslagen en u bent uren werk kwijtgeraakt omdat u het bestand niet heeft opgeslagen. Maakt u zich geen zorgen: met de volgende zelfbesparende
functies van Excel kunt u verloren Excel-bestanden herstellen. U kunt niet-opgeslagen documentbestanden eenvoudig herstellen vanaf de computer.

Methode 3: Herstel een Excel-bestand met niet-opgeslagen wijzigingen (Documentherstel)

Als u een crash heeft gehad of een stroomstoring heeft gehad terwijl u aan een Excel-bestand werkte, kan de functie Documentherstel u wellicht helpen uw niet-opgeslagen wijzigingen te herstellen.

 1. Na een crash of onverwachte afsluiting wordt Excel meestal automatisch geopend, waarbij het Documentherstelpaneel zichtbaar is. Als dit niet het geval is, opent u Excel handmatig.
 2. U zou het deelvenster Documentherstel aan de linkerkant van het Excel-venster moeten zien. In dit paneel worden alle herstelde bestanden weergegeven, inclusief niet-opgeslagen wijzigingen.
 3. De herstelde bestanden worden weergegeven met namen als Recovered_YourFileName of AutoRecover_YourFileName en hebben een tijdstempel die aangeeft wanneer ze zijn opgeslagen. U kunt de tijdelijke bestanden identificeren waaraan u werkte.
 4. Controleer of het herstelde Excel-bestand de niet-opgeslagen wijzigingen bevat. Vergelijk meerdere versies om de meest recente te vinden.

Opmerking: Als Excel vóór de crash of stroomstoring geen kans had om een tijdelijke kopie op te slaan, moet u mogelijk vertrouwen op andere herstelmethoden, zoals AutoHerstel of het zoeken naar tijdelijke bestanden.

recover excel files with unsaved Changes by document recovery
recover an unsaved excel file with autorecover
recover an unsaved excel file with autosave

Methode 4: Niet-opgeslagen Excel-werkmappen herstellen (AutoRecover of AutoSave)

Automatisch herstel en Automatisch opslaan zijn functies in Excel waarmee u niet-opgeslagen Excel-werkmappen of wijzigingen kunt herstellen. Volg deze stappen om een niet-opgeslagen werkmap te herstellen met AutoHerstel:

 1. Open Excel en ga naar het tabblad Bestand.
 2. Klik op Openen en vervolgens op Recente werkmappen.
 3. Onderaan het venster ziet u Niet-opgeslagen werkmappen herstellen.
 4. Klik erop. Er wordt een nieuw venster geopend met een lijst met niet-opgeslagen werkmappen. Zoek degene die u nodig heeft en klik op Openen.
 5. Sla de herstelde werkmap op een veilige locatie op uw apparaat op.

Opmerking: AutoSave is alleen beschikbaar voor bestanden die zijn opgeslagen in OneDrive of SharePoint en vereist een actief Office 365- of Microsoft 365-abonnement.

Gratis methoden om een eerder opgeslagen Excel-bestand te herstellen

Je hebt verschillende methoden geleerd om verwijderde of niet-opgeslagen Excel-bestanden te herstellen, inclusief officiële oplossingen en gratis hersteltechnieken,
zonder software te gebruiken. Daarnaast laten we u zien hoe u een eerder opgeslagen Excel-bestand kunt ophalen.

Methode 5: Herstel een eerdere versie van een Excel-bestand

Als Bestandsgeschiedenis is ingeschakeld op uw Windows voor Excel-bestandsback-ups, volgt u deze stappen om moeiteloos een eerder opgeslagen versie van het Excel-bestand te herstellen.

 1. Zoek de map met het Excel-bestand waarvan u een eerdere versie wilt herstellen. Klik met de rechtermuisknop op het Excel-bestand en selecteer Vorige versies herstellen.
 2. Op het tabblad Vorige versies van het venster met bestandseigenschappen zou u een lijst met beschikbare eerdere versies moeten zien, die zijn gemaakt door Bestandsgeschiedenis.
 3. Selecteer de versie die u wilt herstellen en klik op de knop Herstellen. U kunt ook op Openen klikken om de vorige versie te bekijken voordat u deze herstelt.

Opmerking De beschikbaarheid van eerdere versies hangt af van uw instellingen voor Bestandsgeschiedenis en hoe vaak back-ups worden gemaakt. Als u geen eerdere versie van het Excel-bestand kunt vinden, overweeg dan om andere back-upbronnen of herstelhulpmiddelen zoals Recoverit te raadplegen.

recover a previous version of excel file
how to recover previous version of excel file
recover excel files from onedrive

Methode 6: Herstel een Excel-bestand van cloudservices zoals OneDrive

Veel cloudservices zoals OneDrive maken herstel van Excel-bestanden mogelijk, omdat er automatisch meerdere versies van uw Excel-bestanden worden opgeslagen, wat een handige back-up biedt en u in staat stelt opgeslagen Excel-bestanden te herstellen wanneer dat nodig is.

 1. Open uw webbrowser en ga naar de OneDrive-website op OneDruive.
 2. Meld u aan bij uw Microsoft-account dat is gekoppeld aan uw OneDrive-opslag.
 3. Navigeer in OneDrive naar de map met de doel-Excel-bestanden.
 4. Selecteer de Excel-bestanden die u wilt herstellen en klik op Downloaden om ze op te slaan.

Opmerking: Toegang tot eerdere versies is afhankelijk van uw OneDrive-instellingen en opslagplannen. Als u geen versie kunt vinden, overweeg dan alternatieve back-upoplossingen of gebruik Recoverit Excel-herstelsoftware om alle Excel-bestanden tegelijk te herstellen.

Effectieve strategieën om verlies van Excel-bestanden via back-ups te voorkomen

Hoewel het herstellen van niet-opgeslagen of verwijderde Excel-bestanden geen probleem is, kan gegevensverlies riskant zijn en onze werkefficiëntie beïnvloeden. Daarom
wordt het ten zeerste aanbevolen om vertrouwd te raken met de volgende strategieën voor bestandsback-ups om u te beschermen tegen mogelijk verlies van Excel-bestanden.

Methode 7: Schakel Excel AutoRecover of AutoSave in

AutoRecover slaat automatisch met regelmatige tussenpozen een tijdelijke kopie van uw Excel-bestand op. Zorg ervoor dat AutoHerstel is ingeschakeld. Om dit in te schakelen, gaat u naar Bestand Opties > Opslaan en zorgt u ervoor dat AutoHerstel-informatie elke X minuten opslaan is aangevinkt .
Pas het tijdsinterval indien nodig aan. We raden een minimumwaarde (1 minuut) aan voor optimale bescherming, maar houd rekening met mogelijke prestatie-effecten op uw computer.
Als u AutoOpslaan wilt inschakelen, klikt u op de schakelaar Automatisch opslaan in de linkerbovenhoek van het Excel-venster terwijl u werkt aan een bestand dat is opgeslagen in OneDrive of SharePoint.

Opmerking: Om ervoor te zorgen dat de functie 'AutoSave OneDrive- en SharePoint Online-bestanden standaard in Excel' correct functioneert, moet u ervoor zorgen dat uw bestanden de nieuwste indeling (XLSX) hebben in plaats van de oudere indeling (XLS).

enable excel autorecover or autosave
enable excel autobackup
turn on excel autobackup

Methode 8: AutoBackup inschakelen in dialoogvenster

Weinig mensen weten dat je een automatische back-up kunt instellen bij het opslaan van Excel-bestanden. Indien nodig kunt u verloren Excel-bestanden eenvoudig herstellen via de back-upinhoud.
 1. Opslaan of Opslaan als een Excel-bestand om het dialoogvenster Opslaan te openen.
 2. Klik op de knop Extra naast de knop Opslaan.
 3. Kies de Algemene opties in de lijst met hulpmiddelen. Er verschijnt dan een klein venster met nog meer opties.
 4. Klik op OK bij de optie Altijd een back-up maken om AuotBackup in te schakelen.

Opmerking: THet back-upbestand blijft één versie achter op het huidige bestand. Om terug te keren naar een vorige versie, opent u eenvoudig de back-up. Het wordt opgeslagen op de locatie van het oorspronkelijke bestand en kan niet worden gewijzigd.

One-stop-software voor gegevensback-up om uw bestanden te beschermen

 • · Maak een back-up van bestanden vanaf computers of externe opslagmedia.
 • · Kloon alles naar een gloednieuwe schijf.
 • · Herstel bestanden naar de doelversie zonder gegevensverlies.
 • · Back-up, kloon en herstel bestanden in 3 stappen.
excel backup

Bekijk wat onze gebruikers vaak vragen over Excel-bestandsherstel

 • Ja, u kunt een verloren Excel-bestand van uw USB-station herstellen met Recoverit. Sluit de schijf aan op uw computer, start Recoverit, kies 'Harde schijven en locaties' en selecteer het doel-USB-station. Na automatische scan:
  ·Zoek het Excel-bestand in de lijst met bestanden.
  ·Klik op 'Herstellen'.
  ·Sla het verloren Excel-bestand op uw computer op.
 • Ja, Recoverit kan andere verwijderde Office-documenten herstellen, waaronder Word, PowerPoint, PDF, enz. Het proces is vergelijkbaar met het herstellen van een verwijderd Excel-bestand: start Recoverit, selecteer de juiste herstelmodus, kies de locatie of het apparaat en scan op verloren bestanden . Zoek het verwijderde Word-bestand, klik op "Herstellen" en sla de herstelde bestanden op.
 • Recoverit is ontwikkeld door een gerenommeerd bedrijf, Wondershare, en is ontworpen om prioriteit te geven aan gegevensbeveiliging tijdens het bestandsherstelproces. Om eventuele risico's te minimaliseren, downloadt u echter altijd de Recoverit Excel-bestandsherstelsoftware van de officiële website en zorgt u ervoor dat u een bijgewerkt antivirusprogramma hebt geïnstalleerd. Vermijd bovendien het opslaan van herstelde bestanden op hetzelfde apparaat waarvan ze zijn hersteld, om te voorkomen dat gegevens worden overschreven.
recover data from memory card
Herstel niet-opgeslagen, verloren of verwijderde Excel-bestanden
Probeer het gratis