Flash Drive Herstel: 5 manieren om bestanden te herstellen van USB-stick

USB-gegevensherstel

Herstel verwijderde bestanden van flashdrive met hoog succespercentage

USB-bestanden kwijtgeraakt door verwijdering, formattering, virusinfectie of andere redenen? Geen zorgen. Recoverit USB-gegevensherstelsoftware en 4 andere herstelmethoden voor flashdrives zijn hier om u te helpen. Ontdek hoe u bestanden kunt herstellen vanaf USB van populaire merken zoals Kingston, Toshiba, Sandisk, Sony, PNY, enz. Haal uw gegevens nu terug!

Probeer het gratis
Voor Windows Vista/7/8/8.1/10/11
Probeer het gratis
Voor macOS 10.10 of hoger
usb-data-recovery

Wat veroorzaakt gegevensverlies op USB/Pen Drive?

Waarom zouden uw bestanden die op een USB-flashstation zijn opgeslagen verloren gaan? Er zijn verschillende problemen die kunnen leiden tot gegevensverlies vanaf de USB-drive, zoals hardwarefouten, per ongeluk verwijderen, formatteringsfouten en meer. Hieronder onderzoeken we de algemene factoren die kunnen resulteren in aanzienlijk gegevensverlies op een USB-stick, geheugenstick, pen drive of flashdisk:
herstel van beschadigde USB-gegevens

Fysieke schade

Fysieke schade, zoals blootstelling aan water, hitte of schokken, kan de interne componenten of het opslagmedium zelf beschadigen, waardoor een flits ontstaat schijf of pen drive onleesbaar.

herstellen verwijderd bestanden van flashstation

Per ongeluk verwijderen

Het per ongeluk verwijderen van bestanden of mappen van een USB-station zonder een back-up te hebben, kan leiden tot permanent gegevensverlies. Wees voorzichtig bij het verwijderen van bestanden om onbedoelde gevolgen te voorkomen.

geformatteerde USB-drive herstellen

Opmaakfouten

Als u per ongeluk uw USB-drive formatteert of als u formatteringsfouten tegenkomt, kunnen alle gegevens die erop zijn opgeslagen worden gewist. Het formatteren is echter niet onmiddellijk onomkeerbaar en biedt mogelijkheden voor gegevensherstel.

herstel met virus geïnfecteerde bestanden van usb

Virus- of malware-infecties

USB-drives kunnen gevoelig zijn voor virussen of malware, vooral wanneer ze zijn aangesloten op geïnfecteerde computers. Deze kwaadaardige programma's kunnen bestanden beschadigen of ontoegankelijk maken.

usb raw bestandssysteemherstel

Beschadiging van het bestandssysteem

Bestandssysteemfouten of corruptie kunnen optreden op een USB-station, waardoor de bestanden onleesbaar worden of gegevensverlies veroorzaken. Dit kan gebeuren als gevolg van onjuist uitwerpen, stroomuitval of softwareproblemen.

flashdrive onjuist verwijderen

Onjuist uitwerpen

Het abrupt verwijderen van de USB-drive zonder deze op de juiste manier uit de computer te verwijderen, kan resulteren in bestandssysteemfouten of gegevensbeschadiging. Gebruik altijd de optie "Hardware veilig verwijderen" om het risico te minimaliseren.

flashstation herstel na stroompieken

Elektrische problemen

Plotselinge stroompieken of elektrische problemen, terwijl de USB-flashdrive is aangesloten, kunnen de circuits van de drive of de bestanden die erop zijn opgeslagen beschadigen , wat kan leiden tot gegevensverlies of bestandsbeschadiging.

usb partitieherstel

Partitieverlies

Incompatibiliteit tussen de USB-drive en het apparaat waarop deze is aangesloten, kan gegevensverlies of bestandsbeschadiging veroorzaken. Dit kan gebeuren wanneer u een incompatibel bestandssysteem gebruikt of verbinding maakt met een niet-ondersteund apparaat.

Wat moet u doen als uw gegevens verloren zijn gegaan van een USB-flashstation?

Wanneer uw gegevens verloren gaan vanaf een USB-stick of pen-drive, is het belangrijk om te onthouden dat de verloren gegevens vaak herstelbaar zijn. Dit komt omdat wanneer gegevens worden verwijderd of verloren gaan, deze doorgaans niet onmiddellijk van de schijf worden gewist. In plaats daarvan wordt de ruimte die het inneemt gemarkeerd als beschikbaar voor het schrijven van nieuwe gegevens.
stop using usb with data loss

Stop met het gebruik van de USB-drive

De eerste en meest cruciale stap bij het omgaan met gegevensverlies op een flashdrive is om onmiddellijk te stoppen met het gebruik van de drive. Voortgezet gebruik of opslaan van nieuwe bestanden kan de verloren gegevens overschrijven, waardoor het veel moeilijker of zelfs onmogelijk wordt om deze te herstellen. Door elk verder gebruik van de schijf te staken, minimaliseert u het risico op permanent gegevensverlies en vergroot u de kans op succesvol gegevensherstel op de flashdrive.

Stap 1
use usb data recovery software

Gebruik gegevensherstelsoftware

Nadat u het gebruik van de USB-drive hebt stopgezet, kunt u doorgaan met methoden voor gegevensherstel, zoals het gebruik van betrouwbare USB-herstelsoftware - Wondershare Recoverit. Dit softwareprogramma kan de schijf scannen en ophalen de verloren bestanden. Daarnaast kunt u overwegen om CMD te gebruiken of gebruik te maken van de automatische back-upfunctie van Windows om verwijderde bestanden van de USB te herstellen zonder software.

Stap 2
consult flash drive recovery service

Raadpleeg professionele diensten

Als de gegevensherstelsoftware geen bevredigende resultaten oplevert, is het de moeite waard om professionele herstelservices voor flashdrives te overwegen. Deze experts beschikken over gespecialiseerde tools en technieken om gegevens op te halen van ernstig beschadigde USB-drives. Het is echter belangrijk op te merken dat professionele diensten voor gegevensherstel behoorlijk duur en tijdrovend kunnen zijn.

Stap 3

Welke soorten USB-hersteltools zijn uw optie?

Onder de vele beschikbare USB-hersteltools valt Wondershare Recoverit op als de toonaangevende keuze vanwege de gepatenteerde technologie en geavanceerde scan- en herstelalgoritmen. Deze krachtige en gebruiksvriendelijke software is ontworpen om alle scenario's voor gegevensverlies met betrekking tot verwisselbare flashdrives aan te pakken. Het biedt verschillende belangrijke voordelen, waaronder:
√ Intuïtieve interface voor eenvoudig gegevensherstel op een USB-schijf in 3 stappen.
√ Ondersteuning voor alle merken en typen USB-flashdrives.
√ Ondersteuning voor het herstellen van meer dan 1000 bestandstypen.
√ Effectieve afhandeling van meer dan 500 scenario's voor gegevensverlies.
√ Direct bestandsvoorbeeld en mogelijkheid om beschadigde documenten en foto's te repareren tijdens het bekijken.

*Gratis download om uw verloren of verwijderde gegevens te scannen en te bekijken.

data recovery patents

35+ patenten voor
Data herstel

flashdrive herstelexpert

Herstelexperts
Sinds 2003

g2 leider in gegevensherstel
gratis ondersteuning

24 x 7 gratis technologie
Steun

veilige download

100% veilig, virusvrij
Garantie

Laten we eens kijken hoe u bestanden van een USB-station kunt herstellen in slechts 3 stappen

Om bestanden van een USB-station te herstellen met Wondershare Recoverit, volgt u de onderstaande stappen. Voordat u doorgaat, moet u ervoor zorgen dat u deze USB-hersteltool op uw Windows- of Mac-pc hebt gedownload en geïnstalleerd en uw flashstation op de computer hebt aangesloten.

Stap 1: Kies het USB-station

Start Recoverit Flash Drive Recovery op uw computer en selecteer het USB-station met de bestanden die u probeert te herstellen om het proces te starten .

Stap 2: Scan verloren bestanden op de USB-drive

De USB-herstelsoftware begint het apparaat te scannen om te zoeken naar uw verloren of verwijderde bestanden. U kunt eenvoudig een specifiek bestandstype vinden met behulp van de functie Filter en de optie Zoeken. Bovendien heeft u de flexibiliteit om het scanproces op elk moment te onderbreken zodra u de gewenste bestanden heeft gevonden.

Stap 3: Bekijk een voorbeeld van uw bestanden en herstel ze

Nadat u een voorbeeld van de verloren bestanden op uw USB-station heeft bekeken en gevonden, selecteert u de gewenste bestanden en klikt u op Herstellen-knop. Kies vervolgens een veilige bestemming om alle herstelde bestanden op te slaan. Het is belangrijk om te voorkomen dat de herstelde bestanden worden opgeslagen op hetzelfde USB-station waar het gegevensverlies heeft plaatsgevonden.

select the usb flash drive
scan files in usb flash drive
recover files from usb drive

Herstel verwijderde bestanden van alle USB-opslagapparaten

Ongeacht het type USB-station dat u bezit, u kunt vertrouwen op onze aanbevolen USB-hersteloplossing, Wondershare Recoverit, om verloren bestanden vanaf elk USB-station te herstellen. Het is speciaal ontworpen om efficiënt en betrouwbaar gegevens op te halen van alle USB-apparaten voor massaopslag.
Ondersteunde USB-apparaten
recover deleted files from pen drive

Pen-drives/p>

recover deleted files from usb flash drive

USB-flashstations

externe harde schijf dataherstel

Externe harde schijven

Android-telefoongegevensherstel

Android-telefoon en -tablets

bestanden herstellen van usb-gebaseerde digitale camera's

USB-gebaseerde digitale camera's

bestanden herstellen van usb-gebaseerde gameconsoles

USB-gebaseerde gameconsoles

(e.g. X-box, PlayStation)

recover files from portable ssds

Draagbare SSD's

herstel verwijderde bestanden van usb-gebaseerde spelers

USB-gebaseerde MP3/MP4-spelers

bestanden herstellen van usb-gebaseerde camcorders

USB-gebaseerde camcorders

Ondersteunde USB-typen
usb type a

USB-A

USB-A

USB-A is het meest voorkomende en herkenbare type USB-connector. Het wordt meestal gebruikt om randapparatuur zoals toetsenborden, muizen, printers en flashdrives aan te sluiten.

usb type b

USB-B

USB-B

USB-B-connectoren komen minder vaak voor dan USB-A-connectoren en worden doorgaans aangetroffen op printers, scanners en grotere apparaten.

mini usb

Mini-USB

Mini-USB

Mini-USB-connectoren zijn kleiner dan USB-A/-B-connectoren. Ze werden gebruikt voor digitale camera's, mp3-spelers en oude smartphones.

micro usb

Micro-USB

Micro-USB

Micro-USB-connectoren zijn kleiner dan USB-A- en USB-B-connectoren. Ze werden in het verleden veel gebruikt voor apparaten zoals digitale camera's, mp3-spelers en oudere smartphones.

usb type c

USB-C

USB-C

USB-C ondersteunt hogere gegevensoverdrachtsnelheden en kan hogere stroomniveaus leveren, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan apparaten, zoals smartphones, laptops, tablets en externe opslagapparaten.

Herstel alle bestandsformaten die zijn opgeslagen op USB-drives

Wondershare Recoverit is een uitgebreide USB-gegevenshersteltool die een breed scala aan bestandsformaten kan ophalen. Of het nu gaat om documenten, bestandsarchieven, afbeeldingen, video's of audiobestanden, deze software kan ze allemaal herstellen. Met ondersteuning voor meer dan 1200 bestandsformaten overtreft het de behoeften van de meeste gebruikers en zorgt het voor succesvol herstel in verschillende scenario's.
recover deleted documents from flash drive

Documenten

DOC/DOCX (Microsoft Word-document), PDF (draagbaar documentformaat), XLS/XLSX (Microsoft Excel-spreadsheet), PPT/PPTX (Microsoft PowerPoint Presentatie), TXT (platte tekst), RTF (Rich Text Format), CSV (door komma's gescheiden waarden), HTML (hypertekst Markup-taal), enz.

usb photo recovery

Afbeeldingen

JPEG (gezamenlijke groep fotografische experts), PNG (draagbaar netwerk Afbeeldingen), GIF (Grafisch uitwisselingsformaat), TIFF (Tagged Image File Format), BMP (Bitmapafbeeldingsbestand), RAW (RAW-afbeelding van camera), PSD (Adobe Photoshop-document), SVG (schaalbare vectorafbeeldingen), enz.

usb video recovery

Video's

MP4 (MPEG-4 deel 14), AVI (audio Video-interleave), MOV (QuickTime-film), MKV (Matroska-video), WMV (Windows Media Video), FLV (Flash-video), MPEG (Expertgroep bewegende beelden), 3GP (3GPP Multimedia), enz.

recover audio files from flash drive

Audiobestanden

MP3 (MPEG Audio Layer III), WAV (Waveform Audio Bestandsindeling), AAC (geavanceerde audiocodering), WMA (Windows Media Audio), FLAC (gratis verliesloze audio Codec), OGG (Ogg Vorbis), AIFF (Audio-uitwisseling Bestandsformaat), M4A (MPEG-4 Audio Layer), enz.

recover archive files from usb drive

Archief

ZIP (ZIP-archief), RAR (RAR-archief), 7Z (7-Zip-archief), TAR (Tape-archief), GZ (Gzip gecomprimeerd archief), Z2 (Bzip2 gecomprimeerd archief), ISO (schijfimagebestand), CAB (kabinetbestand), enz.

retrieve files from usb

Andere bestanden

PST (persoonlijke opslagtabel), EDB (Exchange-database) , EML (e-mailberichtenbestand), EMLX (Apple Mail-berichtenbestand), SQL (gestructureerde querytaal), CAP (pakketopnamebestand), DB (database), ASPX (Active Server Page Extended), enz.

Ziet u uw bestanden niet in de lijst? Maak je geen zorgen, Recoverit kan vrijwel elk bestandstype ophalen dat op je harde schijf is opgeslagen.

Vergelijking van de populaire herstelhulpmiddelen voor USB-flashdrives

Als het gaat om het herstellen van gegevens van USB-flashstations, kan het hebben van de juiste hersteltool het verschil maken. Als u op zoek bent naar de beste herstelsoftware voor USB-flashstations, hoeft u niet verder te zoeken. Deze uitgebreide vergelijking helpt u bij het selecteren van de meest geschikte oplossing voor het herstellen van uw waardevolle gegevens van USB-drives.
wondershare recoverit
Wondershare
Recoverit
stellar usb data recovery
minitool power data recovery
MiniTool Power
Data Recovery
recuva free usb data recovery
testdisk free usb recovery
Sterbeoordeling 5 star rating 4 star rating 3 star rating 3 star rating 3 star rating
Moderne gebruikersinterface (GLI-tool)
Ondersteund besturingssysteem Windows, Mac Windows, Mac Windows Windows Windows, Mac, Linux
Ondersteunde USB-bestandssystemen exFAT, FAT16, FAT32, NTFS, ReFS, HFS+, Gecodeerde HFS, HFSX, APFS, BTRFS, XFS, BFS, EXT4 exFAT, FAT16, FAT32, NTFS, HFS+, APFS FAT12, FAT16, FAT32, exFAT, VFAT, NTFS, NTFS5 exFAT, FAT16, FAT32, NTFS, EXT2/3/4 FAT12, FAT16, FAT32, exFAT, NTFS, HFS, HFS+, HFSX, JFS, BTRFS, XFS, EXT2/3/4
Ondersteunde bestandstypen 1000+ 400+ 100+ 50+ 100+
Snelle en diepe scan
Bestandsvoorbeeld Gedeeltelijke ondersteuning
Hervat het scanproces
BitLocker/T2/M1/M2 gecodeerd herstel van USB-drives Gedeeltelijke ondersteuning
RAW-fotoherstel Gedeeltelijke ondersteuning Beperkte ondersteuning Beperkte ondersteuning Beperkte ondersteuning
RAW-videoherstel
Herstel van verloren partities
Document-/foto-/videoreparatie Gedeeltelijke ondersteuning Gedeeltelijke ondersteuning
Prijs Vanaf $ 59,99 Vanaf $39,99 Vanaf $69,99 Begint bij $24.95 Gratis en open source
Op basis van de bovenstaande vergelijkingstabel is Wondershare Recoverit de duidelijke winnaar als het gaat om software voor USB-gegevensherstel. Met zijn geavanceerde functies, compatibiliteit en concurrerende prijzen is dit de ideale keuze voor iedereen die verloren gegevens van USB-flashstations wil herstellen. Aarzel niet – download Wondershare Recoverit vandaag nog en ervaar zelf de krachtige mogelijkheden ervan.

Hoe verwijderde bestanden van USB te herstellen zonder software

Als u liever geen softwareapplicatie voor USB-gegevensherstel installeert, zijn er alternatieve methoden beschikbaar om verwijderde bestanden van een USB-station/USB-stick te herstellen. Met deze methoden kunt u uw verloren gegevens terughalen zonder afhankelijk te zijn van aanvullende software.
use cmd to recover deleted files from usb without software
Manier 1. Gebruik de opdrachtprompt (Windows)

Als u bekend bent met opdrachtregelbewerkingen, kunt u met eenvoudige opdrachten verwijderde bestanden van een USB-station herstellen. Deze methode is vooral effectief voor het ophalen van gegevens van beschadigde USB-drives. Volg de onderstaande stapsgewijze handleiding om het opdrachtprompthulpprogramma op Windows te gebruiken. Door een specifieke opdracht uit te voeren, kunt u een scan op het USB-station starten en mogelijk uw verloren bestanden terughalen.

1. Sluit het USB-station aan op uw computer.
2. Open de opdrachtprompt door op de Windows-toets + R te drukken, 'cmd' te typen en op Enter te drukken.
3. Typ de volgende opdracht in het opdrachtpromptvenster: chkdsk X: /f (vervang X door de stationsletter die is toegewezen aan het USB-station).
4. Druk op Enter om de opdracht uit te voeren.
5. Met de opdracht worden verloren gegevens op de USB-drive gescand en geprobeerd te herstellen.
6. Nadat het proces is voltooid, controleert u het USB-station op herstelde bestanden.
Manier 2. Gebruik eerdere versies (Windows)

Windows heeft de functie Vorige versies herstellen geïntroduceerd om gebruikers te helpen bij het herstellen van verwijderde bestanden. Als u dus de functie "Bestandsgeschiedenis" hebt ingeschakeld of systeemherstelpunten op uw computer hebt gemaakt, heeft u vrij toegang tot eerdere versies van bestanden en kunt u deze vanaf de USB-drive herstellen zonder dat u software van derden nodig hebt.

1. Sluit het USB-station aan op uw computer.
2. Klik met de rechtermuisknop op het USB-station en selecteer 'Eigenschappen'.
3. Ga in het venster Eigenschappen naar het tabblad 'Vorige versies'.
4. Kies een eerdere versie van de map die de verwijderde bestanden bevatte.
5. Klik op de knop "Herstellen" om de bestanden te herstellen naar hun oorspronkelijke locatie op het USB-station.
use previous versions to recover usb data without software
use temp files to recover usb data without software
Manier 3. Controleer op tijdelijke bestanden

Soms worden tijdelijke kopieën van bestanden gemaakt en opgeslagen op het USB-station. Deze tijdelijke bestanden bieden mogelijk de mogelijkheid om verwijderde bestanden zonder software van USB te herstellen. Door naar bestanden met specifieke extensies te zoeken, kunt u tijdelijke kopieën identificeren en mogelijk uw verwijderde gegevens herstellen.

1. Sluit het USB-station aan op uw computer.
2. Open het USB-station in Verkenner (Windows) of Finder (Mac).
3. Zoek naar bestanden met extensies zoals ".TMP" of ".Bak" op het USB-station.
4. Deze tijdelijke bestanden hebben vaak namen die lijken op de verwijderde bestanden.
5. Selecteer alle bestanden die aan de criteria voldoen en hernoem ze door de extensie ".TMP" of ".Bak" te verwijderen.
6. Probeer de hernoemde bestanden te openen met de bijbehorende applicatie (een Word-document met de extensie ".docx" kan bijvoorbeeld worden geopend met Microsoft Word). Als de hernoemde bestanden succesvol worden geopend, hebt u waarschijnlijk de verwijderde bestanden hersteld.
Opmerking: deze methoden garanderen mogelijk geen succesvol herstel, en professionele USB-herstelsoftware is over het algemeen betrouwbaarder. Vergeet
niet om het gebruik van de USB-drive onmiddellijk na gegevensverlies te stoppen, om te voorkomen dat de verwijderde bestanden worden overschreven.

Raadpleeg een professionele gegevensherstelservice als alle bovenstaande methoden hebben gefaald

In het ongelukkige geval dat geen van de bovenstaande USB-gegevensherstelmethoden succesvol blijkt te zijn, kan het nodig zijn om de expertise van een professionele gegevensherstelservice in te roepen. Deze gespecialiseerde experts beschikken over de kennis en tools die nodig zijn om complexe scenario's voor gegevensverlies aan te pakken. Hier vindt u richtlijnen voor het selecteren van de juiste service om uw waardevolle bestanden van een flashstation op te halen.

Stap 1: Onderzoek en stel een lijst samen

Begin met het onderzoeken van gerenommeerde dienstverleners voor gegevensherstel die gespecialiseerd zijn in USB-gegevensherstel. Zoek naar bedrijven met een bewezen staat van dienst en positieve klantbeoordelingen.

Stap 2: Beoordeel expertise en ervaring

Evalueer de expertise en ervaring van elke gegevensherstelservice. Controleer of ze specifieke kennis en succes hebben bij het herstellen van gegevens van USB-drives. Zoek naar certificeringen of relaties die hun expertise op het gebied van gegevensherstel aantonen.

Stap 3: Controleer of er cleanroomfaciliteiten zijn

USB-gegevensherstel vereist vaak gespecialiseerde cleanroomfaciliteiten om delicate hardwarecomponenten te verwerken. Zorg ervoor dat de dataherstelservice over een gecertificeerde cleanroomomgeving beschikt om de noodzakelijke procedures veilig uit te voeren.

Stap 4: Denk aan beveiliging en vertrouwelijkheid

Gegevensprivacy is van het grootste belang bij het kiezen van een gegevensherstelservice. Zorg ervoor dat het bedrijf strikte beveiligingsprotocollen volgt en de vertrouwelijkheid tijdens het herstelproces handhaaft. Zoek naar certificeringen zoals ISO 27001 om naleving van industrienormen te garanderen.

Stap 5: Informeer naar het herstelproces

Neem contact op met de gegevenshersteldiensten op uw lijst en vraag naar hun herstelproces. Zoek informatie over de technieken, hulpmiddelen en methoden die zij gebruiken om gegevens van USB-drives te herstellen. Een transparante en gedetailleerde uitleg van hun proces is een positief teken.

Stap 6: Vraag een offerte en doorlooptijd aan

Neem contact op met de diensten op de shortlist en vraag een offerte aan voor uw specifieke behoeften op het gebied van USB-gegevensherstel. Informeer naar de geschatte doorlooptijd van het hersteltraject. Vergelijk prijzen en termijnen tussen verschillende aanbieders.

Stap 7: Controleer de succespercentages voor gegevensherstel

Vraag de gegevenshersteldiensten naar hun succespercentages voor USB-gegevensherstel. Hoewel ze misschien geen specifieke percentages bieden, zou een gerenommeerde service u een idee moeten geven van hun staat van dienst in het succesvol herstellen van gegevens van USB-drives.

Stap 8: Overweeg klantenondersteuning en diensten na herstel

Beoordeel het niveau van de klantenondersteuning die door elke gegevensherstelservice wordt geboden. Informeer naar de diensten voor naherstel die zij aanbieden, zoals gegevensoverdracht of hulp bij toegang tot de herstelde bestanden.

Stap 9: Neem een weloverwogen beslissing

Evalueer alle verzamelde informatie, inclusief expertise, beveiligingsmaatregelen, prijzen, succespercentages en klantenondersteuning. Kies de gegevensherstelservice die het beste bij uw vereisten past en vertrouwen wekt in hun vermogen om uw USB-gegevens effectief te herstellen.
Opmerking: Als de software voor gegevensherstel faalt, kunnen professionele gegevenshersteldiensten nodig zijn. Ze hebben echter nadelen: ze kunnen tijdrovend en duur zijn. Deze diensten vereisen een grondige analyse; het kan dagen of zelfs weken duren om uw gegevens op te halen. Bovendien dragen
gespecialiseerde tools en expertise bij aan hogere kosten. Houd rekening met het belang van de gegevens en weeg de factoren kosten en tijd af voordat u
voor professionele hulp kiest.

Bescherm uw kostbare gegevens:
Preventieve maatregelen om opnieuw verlies van USB-gegevens te voorkomen

Gegevensverlies kan een frustrerende ervaring zijn, vooral als het gebeurt met belangrijke bestanden die op een USB-flashstation zijn opgeslagen. Gelukkig kunt u door proactieve maatregelen te nemen het risico op gegevensverlies op een USB-flashdrive minimaliseren en de veiligheid van uw bestanden garanderen. In dit artikel delen we essentiële tips om gegevensverlies te voorkomen en de integriteit van uw flashdrive te behouden.

Maak regelmatig een back-up van uw gegevens

Een van de meest effectieve manieren om gegevensverlies te voorkomen is het maken van regelmatige back-ups van uw flashstation. Door uw bestanden regelmatig naar een ander opslagmedium te kopiëren, zoals een computer, externe harde schijf of cloudopslag, kunt u ervoor zorgen dat u, zelfs als uw USB-apparaat ontoegankelijk wordt of beschadigd raakt, nog steeds over een kopie van uw belangrijke gegevens beschikt.

Tip 1

Veilig uitwerpen

Oefen altijd op het veilig verwijderen van uw USB-flashstation van de computer of het apparaat. Gebruik de optie "Hardware veilig verwijderen" of "Uitwerpen" die door het besturingssysteem wordt geleverd om ervoor te zorgen dat alle gegevensoverdrachten zijn voltooid en dat de schijf klaar is om veilig te worden verwijderd. Dit helpt bij het voorkomen van gegevensbeschadiging of verlies dat kan optreden wanneer de schijf abrupt wordt losgekoppeld.

Tip 2

Bescherm tegen fysieke schade

USB-flashdrives zijn compact en draagbaar, maar ze kunnen ook kwetsbaar zijn. Om fysieke schade die kan leiden tot gegevensverlies te voorkomen, moet u voorzichtig omgaan met uw USB-stick. Vermijd blootstelling aan extreme temperaturen, vocht of fysieke impact. Gebruik beschermende hoesjes of covers om de schijf tegen mogelijke schade te beschermen.

Tip 3

Scannen op malware

Voordat u bestanden naar uw USB-stick overzet, moet u er een gewoonte van maken om ze te scannen met betrouwbare antivirussoftware. Met malware geïnfecteerde bestanden kunnen gegevens op de schijf beschadigen en de veiligheid van andere apparaten waarmee de schijf is verbonden, in gevaar brengen. Update uw antivirussoftware regelmatig om optimale bescherming te garanderen.

Tip 4

Voorkom overbelasting van de schijf

USB-flashstations hebben een beperkte opslagcapaciteit. Voorkom dat de schijf wordt overbelast met bestanden en zorg ervoor dat er voldoende vrije ruimte is. Als u onvoldoende opslagruimte heeft, kan dit leiden tot gegevensbeschadiging of verlies. Overweeg het gebruik van schijven met een grotere capaciteit of het overbrengen van oudere bestanden naar andere opslagoplossingen om ruimte vrij te maken.

Tip 5

Houd firmware en stuurprogramma's bijgewerkt

Fabrikanten brengen vaak firmware-updates uit voor USB-flashstations om de prestaties te verbeteren en potentiële kwetsbaarheden aan te pakken. Controleer de website van de fabrikant op updates en zorg ervoor dat de firmware en stuurprogramma's van uw schijf up-to-date zijn. Dit kan compatibiliteitsproblemen helpen voorkomen en de algehele betrouwbaarheid van de schijf verbeteren.

Tip 6

Veelgestelde vragen over gegevensherstel op flashdrives

 • Ja, gegevens op een USB-stick kunnen vaak worden hersteld. Wanneer bestanden van een USB-station worden verwijderd of verloren gaan, worden ze niet onmiddellijk van het apparaat gewist. In plaats daarvan wordt de ruimte die ze innemen gemarkeerd als beschikbaar voor nieuwe gegevens. Totdat er nieuwe gegevens over die ruimte worden geschreven, kunnen de verwijderde bestanden mogelijk worden hersteld met behulp van software voor gegevensherstel.
 • U kunt gratis bestanden van uw USB herstellen met de gratis versie van Wondershare Recoverit:
  1. Download en installeer Recoverit Data Recovery Free.
  2. Start het programma en selecteer uw USB-station met de verloren bestanden.
  3. Klik op Scannen om te beginnen met zoeken naar verloren gegevens.
  4. Bekijk een voorbeeld van de gescande bestanden en selecteer de bestanden die u wilt herstellen.
  5. Klik op de knop Herstellen en kies een pad om de herstelde bestanden op te slaan.
 • In gevallen van lichte fysieke schade aan een USB-drive waarbij de interne componenten intact blijven, is het vaak mogelijk om de gegevens te herstellen met behulp van dataherstelsoftware zoals Wondershare Recoverit. Deze softwaretools kunnen de schijf scannen en proberen de verloren bestanden terug te halen. Als de USB-schijf echter ernstige fysieke schade heeft opgelopen die de interne componenten aantast, zoals een kapotte printplaat of beschadigde opslagchips, is software voor gegevensherstel mogelijk niet voldoende. . In dergelijke gevallen wordt aanbevolen de hulp in te roepen van een professionele gegevensherstelservice. Deze diensten beschikken over gespecialiseerde apparatuur en expertise om complexe fysieke schadescenario's af te handelen.
 • Ja, het is mogelijk om bestanden te herstellen van een geformatteerde USB-drive met Wondershare Recoverit.
  1. Download en installeer Wondershare Recoverit.
  2. Sluit het geformatteerde USB-station aan op uw computer.
  3. Start de software en selecteer het geformatteerde USB-station in de lijst met opslagapparaten.
  4. Klik op de knop Scannen om het zoeken naar verloren bestanden te starten.
  5. Bekijk een voorbeeld van de gevonden bestanden en selecteer de bestanden die u wilt herstellen.
  6. Klik op de knop Herstellen om de geselecteerde bestanden op de gewenste locatie op te slaan.
 • Ja, er zijn gratis tools voor gegevensherstel beschikbaar voor herstel van een USB-flashdrive. Hier zijn de 10 beste gratis USB-hersteltools:
  1. Recoverit Data Recovery Free
  2. Photorec
  3. TestDisk
  4. FreeUndelete
  5. Puran File Recovery
  6. Recuva
  7. UndeleteMyFiles Pro
  8. Windows File Recovery
  9. iBeesoft Data Recovery Free
  10. Wise Data Recovery
 • Om bestanden van een beschadigd flashstation te herstellen, volgt u deze stappen:
  1. Download en installeer Wondershare Recoverit
  2. Sluit het beschadigde flashstation aan op uw computer.
  3. Start Recoverit en selecteer de beschadigde flashdrive als doel.
  4. Scan de flashdrive op herstelbare bestanden.
  5. Bekijk een voorbeeld en selecteer de bestanden die u wilt herstellen.
  6. Klik op de knop Herstellen om de bestanden naar een veilige locatie te herstellen.
  Het is belangrijk op te merken dat in sommige gevallen van ernstige corruptie de software voor gegevensherstel mogelijk niet alle bestanden kan herstellen. Als dit het geval is, is het raadzaam een professionele gegevensherstelservice te raadplegen om de kans op een succesvol herstel te vergroten.
 • Om permanent verwijderde bestanden van een USB-station te herstellen, kunt u de volgende stappen proberen:
  1. Stop onmiddellijk met het gebruik van de USB-drive om verder overschrijven van gegevens te voorkomen.
  2. Download en installeer betrouwbare software voor gegevensherstel, zoals Wondershare Recoverit.
  3. Sluit het USB-station aan op uw computer.
  4. Start Recoverit en selecteer het USB-station als de doellocatie voor herstel.
  5. Start het scanproces om naar de permanent verwijderde bestanden te zoeken.
  6. Zodra de scan is voltooid, bekijkt u een voorbeeld van de gevonden bestanden en selecteert u de bestanden die u wilt herstellen.
  7. Klik op de knop Herstellen om de geselecteerde bestanden naar een veilige locatie te herstellen.
 • Als uw flashdrive niet door uw computer wordt herkend, probeer deze dan op een andere USB-poort of een andere computer aan te sluiten om verbindingsproblemen uit te sluiten. Als het nog steeds niet werkt, kan dit duiden op een probleem met de flashdrive zelf en moet u mogelijk een professionele gegevensherstelservice raadplegen.
 • De tijd die nodig is voor het herstellen van gegevens op een USB-flashdrive kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de schijf, de omvang van het gegevensverlies en de efficiëntie van het herstelproces. In sommige gevallen kan het binnen enkele minuten worden voltooid, terwijl complexere herstelacties enkele uren of zelfs dagen kunnen duren. Het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens het herstelproces om de kans op succesvol ophalen van gegevens te maximaliseren.
 • Wanneer u bestanden van een USB-station verwijdert, gaan ze niet naar de Prullenbak of Prullenbak, zoals op de interne harde schijf van een computer. In plaats daarvan markeert het bestandssysteem de ruimte die wordt ingenomen door de verwijderde bestanden als beschikbaar voor hergebruik. Totdat er nieuwe gegevens naar die sectoren worden geschreven, blijven de verwijderde bestanden fysiek intact op het USB-station. Ze worden echter ontoegankelijk voor het besturingssysteem. Dit betekent dat het met behulp van dataherstelsoftware vaak mogelijk is om verwijderde bestanden van een USB-stick te herstellen voordat ze worden overschreven door nieuwe gegevens. Het is belangrijk om te voorkomen dat u het USB-station gebruikt of er nieuwe bestanden op opslaat na verwijdering, om de kans op succesvol bestandsherstel te maximaliseren.
recoverit logo
Haal alle verwijderde bestanden op van Flash Drive
Probeer het gratis