Windows Systeemherstel: Red alle bestanden van een systeemgecrashte Windows-computer.
crashed computer recovery recover crashed computer recover crashed system recover data from crashed computer recover videos from crashed computer recover photos from crashed computer recover files from crashed computer

Windows-systeem
Herstel

Herstel kritieke bestanden van een gecrashte Windows-computer

Recoverit Data Recovery Software haalt effectief alle bestanden op van een gecrashte computer, ongeacht opstartproblemen, blue screen of death, etc. Bescherm uw waardevolle gegevens en tijd.
PROBEER HET GRATIS
ZIE PRIJZEN
Voor Windows 11/10/8/7/Vista
PROBEER HET GRATIS
ZIE PRIJZEN
macOS 10.10-14(Sonoma)

Wat is het Windows-besturingssysteem?

windows system icon

Het Microsoft Windows-besturingssysteem is een familie van besturingssystemen die zijn ontworpen voor pc's, laptops, tablets en andere apparaten. Het is ontwikkeld en wordt onderhouden door Microsoft Corporation en is wereldwijd het meest gebruikte besturingssysteem.


Windows System biedt een grafische gebruikersinterface (GUI), systeemhulpprogramma's en een platform voor het uitvoeren van verschillende softwaretoepassingen. Enkele populaire versies van Windows System zijn Windows XP, Windows 7, Windows 8 en Windows 10. En de nieuwste versie is Windows 11, uitgebracht in 2021.

Controleer de versiegeschiedenis van Microsoft Windows

windows system version history

Mogelijke triggers voor Windows-systeemcrashes

Windows-systemen kunnen om verschillende redenen crashen. Door de symptomen van Windows-systeemcrashes te identificeren, kunnen
mogelijke oorzaken worden opgespoord en het herstel van cruciale bestanden van het gecrashte systeem worden vergemakkelijkt.

driver conflicts

Conflicten tussen stuurprogramma's

Systeemcrashes kunnen optreden wanneer twee of meer stuurprogramma's met elkaar conflicteren. Dit gebeurt meestal wanneer incompatibele of verouderde stuurprogramma's worden geïnstalleerd.

 corrupted system files

Beschadigde systeembestanden

Crases kunnen worden veroorzaakt doordat belangrijke systeembestanden beschadigd raken of ontbreken. Dit kan het gevolg zijn van virusaanvallen, schade aan de harde schijf of het per ongeluk verwijderen.

 hardware failures

Hardwarefouten

Defecte hardwarecomponenten, zoals RAM, CPU of harde schijven, kunnen tot systeemcrashes leiden. Dit kan worden veroorzaakt door veroudering van de hardware, oververhitting of onjuist gebruik.

software conflicts

Softwareconflicten

Crashes kunnen optreden wanneer twee of meer softwareprogramma's met elkaar conflicteren. Dit manifesteert zich meestal als een bepaald programma niet goed werkt of systeemfouten veroorzaakt tijdens de werking.

 insufficient system resources

Onvoldoende systeembronnen

Systeemcrashes kunnen optreden wanneer systeembronnen (zoals geheugen, CPU-gebruik, enz.) uitgeput zijn. Dit gebeurt meestal wanneer grote programma's of meerdere programma's tegelijkertijd worden uitgevoerd.

virus or malware attacks

Virus- of malware-aanvallen

Virussen of malware kunnen grote schade aanrichten door systeembestanden te beschadigen, systeeminstellingen te wijzigen of systeembronnen uit te putten, wat uiteindelijk kan resulteren in crashes en passende maatregelen noodzakelijk maakt om gegevensverlies te voorkomen en de functionaliteit te herstellen .

 system update issues

Problemen met systeemupdates

Soms kunnen Windows-systeemupdates nieuwe problemen introduceren die crashes veroorzaken. Dit kan te wijten zijn aan problemen met het updatepakket zelf of aan problemen die optreden tijdens het updateproces.

operating system errors

Besturingssysteemfouten

Hoewel dit minder vaak voorkomt, kunnen er fouten in het Windows-besturingssysteem zelf voorkomen die tot crashes leiden. In dergelijke gevallen moeten gebruikers vaak wachten tot Microsoft een patch vrijgeeft om het probleem op te lossen.

Top 8 symptomen en oplossingen voor Windows-systeemcrashes

Hier worden de top 8 symptomen van een Windows-systeemcrash beschreven, zoals onverwacht opnieuw opstarten en een blauw scherm
de dood, en biedt het effectieve oplossingen om gegevensverlies te voorkomen en de systeemstabiliteit verbeteren.

Regelmatige bestandsback-up
Antivirussoftwarebeveiliging
Hardwareonderhoud
Energiebeheer
Voorkom menselijke fouten
Codering en toestemming
Beveiliging van opslagapparaat
Systeem- en software-update
blue screen of death

Blauw scherm des doods (BSOD)

Er treedt een blauwe schermfout op in het Windows-systeem, meestal vergezeld van een foutcode en gerelateerde informatie. Het verschijnt meestal als witte foutinformatie op een blauwe achtergrond, met de oorzaak van de crash en gerelateerde technische details. Dit kan worden veroorzaakt door een hardwarefout, problemen met stuurprogramma's of softwareconflicten.

Voor het oplossen van Blue Screen of Death (BSOD)-fouten kunnen verschillende stappen voor probleemoplossing nodig zijn, afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Hier is een algemene gids om u te helpen bij het oplossen van BSOD's:
1. Let op de foutcode: Wanneer er een BSOD optreedt, worden meestal een foutcode en een beschrijving op het scherm weergegeven. Noteer deze informatie, aangezien deze u kan helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen.
2. Start op in de veilige modus: Als de BSOD aanhoudt, probeer dan uw computer op te starten in de veilige modus. Start uw computer opnieuw op en druk op de F8-toets (of de juiste toets voor uw systeem) voordat het Windows-logo verschijnt. Kies 'Veilige modus' in de lijst met opties.
3. Stuurprogramma's bijwerken: Verouderde of beschadigde stuurprogramma's kunnen vaak BSOD's veroorzaken. Ga in de veilige modus naar Apparaatbeheer, zoek alle apparaten met gele waarschuwingssymbolen, klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Stuurprogramma bijwerken'. U kunt ook naar de website van uw hardwarefabrikant gaan om de nieuwste stuurprogramma's te downloaden.
4. Voer Windows Update uit: Zorg ervoor dat uw besturingssysteem up-to-date is door Windows Update uit te voeren. Dit kan helpen bij het oplossen van bekende bugs of compatibiliteitsproblemen die BSOD's kunnen veroorzaken.
5. Scannen op malware: Malware kan in sommige gevallen BSOD's veroorzaken. Voer een grondige scan van uw computer uit met een betrouwbaar antivirusprogramma om er zeker van te zijn dat uw systeem vrij is van malware.
6. Controleer de hardware: defecte hardwarecomponenten, zoals RAM, harde schijf of grafische kaart, kunnen BSOD's veroorzaken. Controleer op tekenen van defecten of fysieke schade. U kunt ook ingebouwde diagnostische hulpprogramma's gebruiken, zoals Windows Memory Diagnostic, om uw hardware te testen.
7. Verwijder problematische software: als u onlangs nieuwe software hebt geïnstalleerd voordat de BSOD zich voordeed, probeer deze dan te verwijderen om te zien of het probleem is opgelost.

black screen of death

Zwart scherm van de dood

Wanneer het computerscherm onverwacht zwart wordt en de inhoud niet kan worden weergegeven, kan dit het gevolg zijn van weergaveproblemen, defecten aan de grafische kaart of verschillende hardwareproblemen. Om dit op te lossen moeten gebruikers de verbindingen controleren, stuurprogramma's bijwerken en overwegen om professionele hulp in te roepen voor een grondige diagnose en een effectieve oplossing.

1. Controleer uw beeldschermaansluiting: Zorg ervoor dat uw beeldschermkabel goed is aangesloten op zowel de computer als de monitor. Probeer een andere kabel te gebruiken of sluit het beeldscherm aan op een andere computer om kabel- of monitorproblemen uit te sluiten.
2. Voer een harde reset uit: Als u een laptop gebruikt, verwijdert u de batterij en koppelt u de wisselstroomadapter los. Houd de aan/uit-knop ongeveer 30 seconden ingedrukt om eventueel resterend vermogen af te tappen. Sluit de wisselstroomadapter opnieuw aan, plaats de batterij en zet de laptop aan.
3. Start de veilige modus op: Start uw computer opnieuw op en druk op de F8-toets (of de juiste toets voor uw systeem) voordat het Windows-logo verschijnt. Kies "Veilige modus" uit de lijst met opties. Als het probleem met het zwarte scherm niet optreedt in de veilige modus, is het waarschijnlijk een probleem met de software of het stuurprogramma.
4. Beeldschermstuurprogramma's bijwerken: open in de veilige modus Apparaatbeheer en vouw het gedeelte 'Beeldschermadapters' uit. Klik met de rechtermuisknop op uw grafische kaart en selecteer 'Stuurprogramma bijwerken'. U kunt ook naar de website van de fabrikant van uw grafische kaart gaan om de nieuwste stuurprogramma's te downloaden.
5. Installeer de beeldschermstuurprogramma's opnieuw: Klik in Apparaatbeheer met de rechtermuisknop op uw grafische kaart en selecteer 'Apparaat verwijderen'. Start uw computer opnieuw op en Windows zal het beeldschermstuurprogramma automatisch opnieuw installeren.
6. Geïntegreerde grafische kaart uitschakelen (voor gebruikers van een speciale grafische kaart): Als u een speciale grafische kaart heeft, kan het probleem mogelijk worden opgelost door de geïntegreerde grafische kaart in de BIOS/UEFI-instellingen uit te schakelen. Open de BIOS/UEFI-instellingen tijdens het opstarten (door op de juiste toets te drukken, meestal F2, F10 of DEL) en zoek de optie om de geïntegreerde grafische kaart uit te schakelen.
7. Voer Windows uit in de lage-resolutiemodus: Start uw computer opnieuw op en druk op de F8-toets (of de juiste toets voor uw systeem) voordat het Windows-logo verschijnt. Kies 'Video met lage resolutie inschakelen' uit de lijst met opties. Als het probleem te maken heeft met de beeldschermresolutie, zou dit u toegang tot het bureaublad moeten geven en de weergave-instellingen dienovereenkomstig moeten aanpassen.

windows system freeze

Windows-systeem loopt vast

Als een computer plotseling niet meer reageert, waardoor muis- en toetsenbordinvoer niet meer effectief is, zijn mogelijke oorzaken onder meer onvoldoende systeembronnen, softwareconflicten of hardwarestoringen. Om dergelijke problemen te verhelpen, moeten gebruikers het gebruik van bronnen monitoren, software updaten en hardwarediagnostiek uitvoeren om een soepele computerervaring te garanderen.

1. Sluit niet-reagerende programma's: druk op Ctrl + Alt + Delete om Taakbeheer te openen, zoek het niet-reagerende programma, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer 'Taak beëindigen'.
2. Controleer op oververhitting: Zorg ervoor dat uw computer goed geventileerd en stofvrij is. Oververhitting kan ertoe leiden dat het systeem bevriest. Maak de ventilatieopeningen en ventilatoren van uw computer schoon en overweeg het gebruik van een koelpad voor laptops.
3. Update stuurprogramma's en software: Verouderde stuurprogramma's en software kunnen ervoor zorgen dat het systeem vastloopt. Zorg ervoor dat al uw stuurprogramma's en software up-to-date zijn.
4. Start de veilige modus op: Start uw computer opnieuw op en druk op de F8-toets (of de juiste toets voor uw systeem) voordat het Windows-logo verschijnt. Kies "Veilige modus" uit de lijst met opties. Als het bevriezingsprobleem niet optreedt in de veilige modus, is het waarschijnlijk een probleem met de software of het stuurprogramma.
5. Voer een virusscan uit: het vastlopen van het systeem kan worden veroorzaakt door malware. Voer een grondige virusscan uit met een betrouwbaar antivirusprogramma.
6. Schakel onnodige opstartprogramma's uit: druk op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen, ga naar het tabblad "Opstarten", klik met de rechtermuisknop op onnodige programma's en selecteer "Uitschakelen". Hierdoor wordt voorkomen dat ze automatisch worden gestart wanneer uw computer opstart.
7. Controleer de schijf op fouten: Open de Verkenner, klik met de rechtermuisknop op uw hoofdstation (meestal C:), selecteer 'Eigenschappen', ga naar het tabblad 'Extra' en klik op 'Controleren' onder 'Foutcontrole. " Hiermee wordt uw harde schijf gescand op fouten die ervoor kunnen zorgen dat het systeem vastloopt.
8. Maak schijfruimte vrij: Zorg ervoor dat uw harde schijf voldoende vrije ruimte heeft. Verwijder onnodige bestanden, leeg de Prullenbak en gebruik het hulpprogramma Schijfopruiming om tijdelijke bestanden en systeembestanden te verwijderen.
9. Controleer het RAM-gebruik: druk op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen en naar het tabblad "Prestaties" te gaan. Houd uw RAM-gebruik in de gaten en als dit constant hoog is, moet u mogelijk uw RAM-geheugen upgraden of geheugenintensieve programma's sluiten.

computer random reboots

Computer wordt willekeurig opnieuw opgestart

Wanneer een computer onverwachts zonder waarschuwing opnieuw opstart, kan dit het gevolg zijn van een hardwarestoring, stroomproblemen of systeemfouten. Om dit aan te pakken moeten gebruikers stroomaansluitingen inspecteren, hardwarecontroles uitvoeren en software updaten om de systeemstabiliteit te behouden en ongewenste verstoringen te voorkomen.

1. Controleer op oververhitting: Willekeurig opnieuw opstarten kan worden veroorzaakt door oververhitting. Zorg ervoor dat uw computer goed geventileerd en stofvrij is. Maak de ventilatieopeningen en ventilatoren van uw computer schoon en overweeg het gebruik van een koelpad voor laptops.
2. Update stuurprogramma's en software: Verouderde stuurprogramma's en software kunnen willekeurige herstarts veroorzaken. Zorg ervoor dat al uw stuurprogramma's en software up-to-date zijn.
3. Voer Windows Update uit: Zorg ervoor dat uw besturingssysteem up-to-date is door Windows Update uit te voeren. Dit kan helpen bij het oplossen van bekende bugs of compatibiliteitsproblemen die tot willekeurig opnieuw opstarten kunnen leiden.
4. Scannen op malware: Malware kan in sommige gevallen een willekeurige herstart veroorzaken. Voer een grondige scan van uw computer uit met een betrouwbaar antivirusprogramma om er zeker van te zijn dat uw systeem vrij is van malware.
5. Automatische herstart uitschakelen: klik met de rechtermuisknop op "Deze pc" (of "Deze computer") en selecteer "Eigenschappen". Klik op 'Geavanceerde systeeminstellingen', ga naar het tabblad 'Geavanceerd' en klik op 'Instellingen' onder 'Opstarten en herstellen'. Verwijder het vinkje bij "Automatisch opnieuw opstarten" onder "Systeemfout" en klik op "OK". Hierdoor wordt voorkomen dat uw computer automatisch opnieuw opstart als er een probleem optreedt, zodat u eventuele foutmeldingen kunt zien.
6. Controleer de Gebeurtenisviewer: Druk op de Windows-toets + X en selecteer 'Gebeurtenisviewer'. Zoek naar eventuele kritieke fouten die de oorzaak van het willekeurig opnieuw opstarten kunnen aangeven. Dit kan u helpen het probleem te verfijnen en een geschikte oplossing te vinden.
7. Controleer hardwareverbindingen: Zorg ervoor dat alle interne en externe hardwarecomponenten correct zijn aangesloten. Losse verbindingen kunnen ervoor zorgen dat het apparaat willekeurig opnieuw wordt opgestart.
>8. Test RAM: Defect RAM kan willekeurig opnieuw opstarten veroorzaken. Voer het Windows Memory Diagnostic-hulpprogramma uit om te controleren op fouten. Druk op Windows-toets + R, typ "mdsched.exe" en druk op Enter. Volg de instructies op het scherm om de test uit te voeren.
9. Controleer de voeding: Een defecte voeding kan willekeurige herstarts veroorzaken. Als u een desktopcomputer heeft, probeer dan een andere voeding te gebruiken om te kijken of het probleem zich blijft voordoen. Als je een laptop hebt, probeer dan een andere lichtnetadapter te gebruiken of gebruik de batterij om te zien of het probleem zich blijft voordoen.
10. Update BIOS/UEFI: het updaten van de BIOS of UEFI-firmware van uw computer kan helpen bij het oplossen van compatibiliteits- en stabiliteitsproblemen die tot willekeurig opnieuw opstarten kunnen leiden. Bezoek de website van uw computer of moederbordfabrikant voor instructies over het updaten van het BIOS/UEFI.

windows computer not bootable

Windows-computer kan niet worden opgestart

Een computer die moeite heeft om normaal op te starten, mogelijk vastloopt op het opstartscherm of foutmeldingen weergeeft, kan te maken krijgen met een beschadigd besturingssysteem, een hardwarefout of andere complicaties. Om dergelijke problemen op te lossen, kunnen gebruikers proberen systeemreparaties uit te voeren, hardwarediagnostiek uit te voeren en verschillende technieken voor probleemoplossing te verkennen om de normale functionaliteit terug te krijgen.

1. Controleer hardwareverbindingen: Zorg ervoor dat alle interne en externe hardwarecomponenten correct zijn aangesloten. Losse verbindingen kunnen opstartproblemen veroorzaken, vooral bij desktopcomputers.
2. Controleer de voeding: Zorg ervoor dat uw computer voldoende stroom krijgt van de voeding of adapter. Probeer voor desktopcomputers een andere voeding te gebruiken. Probeer voor laptops een andere voedingsadapter of gebruik de batterij.
3. Voer een harde reset uit: Als u een laptop gebruikt, verwijdert u de batterij en koppelt u de wisselstroomadapter los. Houd de aan/uit-knop ongeveer 30 seconden ingedrukt om eventueel resterend vermogen af te tappen. Sluit de wisselstroomadapter opnieuw aan, plaats de batterij en zet de laptop aan.
4. Gebruik Opstartherstel: Als uw computer Windows 7 of hoger gebruikt, kunt u het ingebouwde hulpprogramma Opstartherstel gebruiken om opstartproblemen op te lossen. Start uw computer opnieuw op en druk op de F8-toets (of de juiste toets voor uw systeem) voordat het Windows-logo verschijnt. Kies 'Uw computer repareren' uit de lijst met opties en volg de instructies op het scherm om Opstartherstel uit te voeren.
5. Start de veilige modus op: Start uw computer opnieuw op en druk op de F8-toets (of de juiste toets voor uw systeem) voordat het Windows-logo verschijnt. Kies "Veilige modus" uit de lijst met opties. Als uw computer succesvol opstart in de Veilige modus, kan het probleem te maken hebben met een software- of stuurprogrammaprobleem.
6. Controleer de opstartvolgorde: Krijg toegang tot de BIOS/UEFI-instellingen van uw computer tijdens het opstarten (door op de juiste toets te drukken, meestal F2, F10 of DEL) en zorg ervoor dat uw primaire harde schijf is ingesteld als het eerste opstartapparaat.
7. Voer Systeemherstel uit: Als uw computer in de Veilige modus kan opstarten, probeer dan Systeemherstel uit te voeren om uw systeem terug te zetten naar een eerdere staat voordat het opstartprobleem optrad.
8. Repair Master Boot Record (MBR): Start uw computer op vanaf een Windows-installatieschijf of USB-station en volg deze stappen:
A. Kies uw taal en klik op 'Volgende'.
B. Klik op 'Uw computer repareren'.
C. Selecteer het besturingssysteem en klik op 'Volgende'.
D. Klik op 'Opdrachtprompt'.
e. Typ 'bootrec /fixmbr' en druk op Enter.
F. Typ 'bootrec /fixboot' en druk op Enter.
G. Typ 'bootrec /scanos' en druk op Enter.
H. Typ 'bootrec /rebuildbcd' en druk op Enter.
i. Sluit de opdrachtprompt en start uw computer opnieuw op.
9. Controleer op hardwareproblemen: defecte hardwarecomponenten, zoals RAM, harde schijf of grafische kaart, kunnen opstartproblemen veroorzaken. Controleer op tekenen van defecten of fysieke schade. U kunt ook ingebouwde diagnostische hulpprogramma's, zoals Windows Memory Diagnostic, gebruiken om uw hardware te testen.

computer performance degradation

Verslechtering van computerprestaties

Wanneer de prestaties van een computer drastisch afnemen, vaak gepaard gaande met programmacrashes of systeemfouten, kan dit het gevolg zijn van onvoldoende systeembronnen, virusinfecties of andere onderliggende problemen. Om dit aan te pakken is het nodig het gebruik van bronnen te monitoren, te scannen op malware en optimalisatiemaatregelen te implementeren om optimale prestaties te herstellen.

1. Start uw computer opnieuw op: Soms kan een eenvoudige herstart prestatieproblemen helpen oplossen.
2. Update Windows en apparaatstuurprogramma's: Zorg ervoor dat uw computer up-to-date is met de nieuwste Windows-updates en apparaatstuurprogramma's.
3. Controleer op malware: gebruik Windows Defender of een antivirusprogramma van derden om uw computer te scannen op malware, die prestatieproblemen kan veroorzaken.
4. Optimaliseer uw harde schijf: gebruik het ingebouwde hulpprogramma Schijfopruiming om onnodige bestanden te verwijderen en ruimte vrij te maken op uw harde schijf. U kunt uw harde schijf ook defragmenteren met de tool Drives optimaliseren.
5. Schakel onnodige opstartprogramma's uit: Sommige programma's zijn zo ingesteld dat ze automatisch starten wanneer uw computer opstart, wat uw systeem kan vertragen. Open Taakbeheer, ga naar het tabblad Opstarten en schakel alle programma's uit die u niet automatisch hoeft te starten.
6. Pas uw energie-instellingen aan: wijzig uw energiebeheerschema in Hoge prestaties, waardoor de prestaties van uw computer kunnen worden verbeterd. Ga naar Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Energiebeheer om uw energiebeheerschema te wijzigen.
7. Pas uw visuele effecten aan: Windows bevat veel visuele effecten die uw computer kunnen vertragen. Je kunt deze instellingen aanpassen door naar Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Systeem > Geavanceerde systeeminstellingen > Prestatie-instellingen te gaan en 'Aanpassen voor de beste prestaties' te selecteren.
8. Verwijder onnodige software: verwijder alle programma's die u niet langer gebruikt of nodig heeft om bronnen vrij te maken. Ga naar Configuratiescherm > Programma's > Programma's en onderdelen om de software te verwijderen.
9. Upgrade de hardware van uw computer: als uw computer oud is of lage systeemspecificaties heeft, overweeg dan een upgrade van de hardware, zoals het toevoegen van meer RAM, het vervangen van uw harde schijf door een solid-state drive (SSD) of het upgraden van uw grafische kaart .
10. Voer een systeemreset of schone installatie uit: Als al het andere faalt, kunt u een systeemreset uitvoeren, waarmee uw computer naar de fabrieksinstellingen wordt hersteld, of een schone installatie van Windows, waarbij alle gegevens en applicaties van uw computer worden verwijderd. computer. Zorg ervoor dat u een back-up van uw bestanden maakt voordat u dit doet.

unusual noises of computer

Ongebruikelijke computergeluiden

Een computer die abnormale geluiden voortbrengt, zoals luide geluiden van de harde schijf of ventilatorproblemen, kan te maken krijgen met een hardwarefout, oververhitting of andere complicaties. Om dit aan te pakken moeten gebruikers hardware-inspecties uitvoeren, zorgen voor goede ventilatie en preventieve onderhoudsmaatregelen implementeren om de systeemprestaties te waarborgen.

1. Identificeer de bron van het geluid: Om te bepalen welk onderdeel het geluid veroorzaakt, opent u de computerkast (als het een desktop is) of gebruikt u uw oren om het algemene gebied van het geluid te lokaliseren. Veelvoorkomende bronnen van ongebruikelijke geluiden zijn ventilatoren, harde schijven en optische schijven.
2. Controleer de ventilatoren: Stof en vuil kunnen zich ophopen op de ventilatorbladen, waardoor deze uit balans raken en geluid produceren. Reinig de messen met een zachte borstel of perslucht. Zorg ervoor dat de ventilatoren goed werken en niet worden geblokkeerd. Als een ventilator beschadigd is of niet goed functioneert, moet u deze mogelijk vervangen.
3. Inspecteer de harde schijf: Als het geluid uit uw harde schijf komt, kan dit duiden op een defecte schijf. Maak onmiddellijk een back-up van uw gegevens en overweeg om de schijf te vervangen door een nieuwe. U kunt ook een diagnostisch hulpprogramma uitvoeren, zoals CrystalDiskInfo, om de gezondheid van uw harde schijf te controleren.
4. Onderzoek het optische station: Als het geluid afkomstig is van uw cd/dvd-station, kan dit te wijten zijn aan een beschadigde of vuile schijf. Verwijder de schijf en maak deze schoon met een zachte doek, of probeer een andere schijf om te zien of het geluid aanhoudt. Als het probleem zich blijft voordoen, moet u mogelijk het optische station vervangen.
5. Controleer op losse onderdelen: Losse schroeven of onderdelen kunnen trillingen en ongebruikelijke geluiden veroorzaken. Zorg ervoor dat alle schroeven zijn vastgedraaid en dat componenten zoals uitbreidingskaarten en RAM-modules stevig op hun plaats zitten.
6. Onderzoek andere hardware: Als de ruis nog steeds aanwezig is nadat u de algemene bronnen heeft gecontroleerd, onderzoek dan andere hardwarecomponenten, zoals de voeding of grafische kaart. Als u vermoedt dat een onderdeel defect is, overweeg dan om het te vervangen.
7. Demp trillingen: als het geluid te wijten is aan trillingen in de computerbehuizing, kunt u proberen rubberen doorvoertules, kussentjes of schuim te gebruiken om de trillingen te dempen. Zorg ervoor dat de case goed gesloten is en op een stabiel oppervlak staat.
8. Update stuurprogramma's en firmware: Soms kunnen ongebruikelijke geluiden worden veroorzaakt door softwareproblemen. Zorg ervoor dat de stuurprogramma's en firmware van uw apparaat up-to-date zijn.

graphics or display issues

Grafische of weergaveproblemen

Wanneer een computer grafische storingen, kleurafwijkingen of andere weergaveproblemen ondervindt, kan dit het gevolg zijn van een defect aan de grafische kaart, complicaties van stuurprogramma's of weergaveproblemen. Om deze zorgen weg te nemen, moeten gebruikers stuurprogramma's bijwerken, hardwarecomponenten inspecteren en weergave-instellingen evalueren om een naadloze visuele ervaring te garanderen.

1. Controleer uw beeldschermkabels: Zorg ervoor dat uw beeldschermkabels (HDMI, DisplayPort, VGA of DVI) goed zijn aangesloten op uw computer en monitor. Probeer een andere kabel te gebruiken of verbinding te maken met een ander beeldscherm om kabel- of monitorproblemen uit te sluiten.
2. Update uw grafische stuurprogramma's: Verouderde of beschadigde grafische stuurprogramma's kunnen weergaveproblemen veroorzaken. Ga naar de website van de fabrikant van uw grafische kaart (NVIDIA, AMD of Intel) om de nieuwste stuurprogramma's voor uw grafische kaart te downloaden en te installeren.
3. Pas uw weergave-instellingen aan: klik met de rechtermuisknop op uw bureaublad en selecteer 'Beeldscherminstellingen' of 'Schermresolutie'. Zorg ervoor dat uw beeldscherm is ingesteld op de aanbevolen resolutie en vernieuwingsfrequentie. Je kunt ook verschillende schaalinstellingen proberen als tekst en pictogrammen te klein of te groot lijken.
4. Wijzig uw grafische instellingen: open uw grafische configuratiescherm (NVIDIA-configuratiescherm, AMD Radeon-instellingen of Intel Graphics-configuratiescherm) en pas de instellingen aan om de prestaties of visuele kwaliteit te verbeteren.
5. Controleer op hardwareproblemen: als u een afzonderlijke grafische kaart gebruikt, zorg er dan voor dat deze correct in het PCIe-slot is geplaatst en dat de voedingsconnectoren goed zijn aangesloten. Als u een hardwareprobleem vermoedt, probeer dan een andere grafische kaart of test uw grafische kaart in een andere computer.
>6. Voer de Windows-probleemoplosser uit: Open de app Instellingen, ga naar Update en beveiliging > Problemen oplossen en voer de probleemoplosser 'Hardware en apparaten' uit. Dit kan helpen bij het diagnosticeren en oplossen van hardwaregerelateerde problemen.
7. Zet uw grafische stuurprogramma's terug: als het probleem is begonnen na een stuurprogramma-update, kunt u proberen terug te gaan naar een eerdere versie van het stuurprogramma. Open Apparaatbeheer, klik met de rechtermuisknop op uw grafische kaart onder 'Beeldschermadapters', selecteer 'Eigenschappen', ga naar het tabblad 'Stuurprogramma' en klik op 'Stuurprogramma terugdraaien'.
8. Installeer uw grafische stuurprogramma's opnieuw: Verwijder uw grafische stuurprogramma's met behulp van de functie "Een programma verwijderen" in het Configuratiescherm of met behulp van een Display Driver Uninstaller (DDU). Installeer vervolgens de nieuwste stuurprogramma's opnieuw vanaf de website van de fabrikant van uw grafische kaart.
9. Controleer op oververhitting: oververhitting kan weergaveproblemen veroorzaken. Zorg ervoor dat uw computer goed geventileerd is, verwijder eventueel stof van de ventilatoren en koellichamen en controleer de systeemtemperaturen met een tool als HWMonitor.

windows system recovery

Notiti:

1. Start uw computer opnieuw op: In sommige gevallen kan een eenvoudige herstart het probleem oplossen. Houd de aan/uit-knop ingedrukt om het afsluiten te forceren, wacht een paar seconden en zet de computer vervolgens weer aan.
2. Voer Systeemherstel uit: Als geen van de bovenstaande stappen het probleem heeft opgelost, probeer dan Systeemherstel uit te voeren om uw systeem terug te zetten naar een eerdere staat voordat de BSOD optrad.
3. Installeer Windows opnieuw: Als al het andere faalt, overweeg dan om Windows opnieuw te installeren. Dit zou een laatste redmiddel moeten zijn, omdat het al uw bestanden en instellingen zal wissen. Maak een back-up van uw belangrijke gegevens voordat u doorgaat met deze stap.
4. Zoek professionele hulp: als u het probleem niet zelf kunt oplossen, kunt u overwegen een professionele technicus te raadplegen of contact op te nemen met de fabrikant van uw computer voor hulp.

Gepatenteerde Windows Systeemhersteltool verslaat gegevensverlies

Recoverit kan alle bestandstypen en formaten herstellen van een gecrashte Windows-computer, inclusief video's, foto's, documenten, muziekbestanden,
e-mails, enz., met de melding "geen gegevens, geen kosten"-verplichting. Bovendien kunt u een voorbeeld van de gevonden bestanden bekijken om nauwkeurig herstel te vergemakkelijken.
Recoverit is een betrouwbare en krachtige Windows-systeemhersteloplossing waarmee u uw gegevens van een gecrashte computer kunt ophalen en herstellen. Met deze krachtige Windows-computerhersteltool kunt u een opstartbare schijf of USB-drive maken om toegang te krijgen tot een systeemgecrashte computer en binnen enkele seconden gegevens te herstellen.
√ Los de computer op die niet opstart, blauw/zwart scherm van doodsproblemen, enz.
√ Stel de opstartopties op de gecrashte computer in om opnieuw op te starten.
√ Herstel verloren video's, foto's, bestanden, audio, e-mails, enz.
√ Herstel meer dan 1000 bestandsformaten van meer dan 2000 opslagapparaten.
* Gratis download om gegevens van gecrashte Windows-computers te herstellen.
data recovery patents

35+ patenten voor
Data herstel

windows system recovery expert

Herstelexperts
Sinds 2003

g2 leader in data recovery
free support

24 x 7 gratis technologie
Steun

secure download

100% veilig, virusvrij
Garantie

Herstel alle kritieke bestanden van een systeemgecrashte Windows-computer

Als alles-in-één hulpmiddel voor gegevensherstel kan Recoverit meer dan 1000 bestandsformaten ophalen, waaronder video's, foto's, documenten, archieven en audiobestanden. Met zijn uitzonderlijke succespercentage bij Windows-systeemherstel garandeert Recoverit de veilige terugkeer van al uw belangrijke bestanden.
recover videos

Video

MP4, MOV, AVI, FLV, M4V, WMV, MXF, AVI, MKV, MPEG, MPEG4, MPG, MTS, AVCHD, BRAW, R3D, enz.

recover photos

Photo

JPEG, JPG, PNG, PSD, RAW, RGB,3FR, ABM, AFX, ANI, ARW, BIZ, BLD, BLEND, BMP, CAD, enz.

recover audio

Audio

MP3, AAC, FLAC, OGG, WAV, WMA, AA3, AAC, AC3, ACC, AFC, AIF, AIFC, AIFF, AM, AMR, APE, enz.

recover documents

Document

DOC, DOCX, RTF, DOT, DOTX, DOTM, ODT, WordML, XLS, XLSX, XLTX, PPT, PPTX, PPSX, PDF, PDF/A, enz.

recover archives

Archief

7Z, ACE, ALZ, ARC, ARJ, BZ, BZIP, CAB, DBS, DEB, GZ, JAR, KRYPTER, LZA, LZH, MSI, PF, PKG, PUP, RAR, enz.

recover emails

E-mail

BKL, BKS, BMS, DBX, DCI, EDB, EML, EMLX, MAIL, MBX, MSG, NSF, OEB, PAB, PST, WAB, enz.

windows system recovery

Recoverit is een vertrouwde hulpprogramma voor het herstellen van gecrashte computers, waarmee u alle bestandstypen kunt ophalen die op uw gecrashte computer zijn opgeslagen. Bekijk de volledige technische specificaties >>

Hoe Recoverit een gecrasht Windows-systeem redt in 3 stappen?

Om gegevens te redden van een systeemgecrashte computer met Blue Screen of Death (BSOD) of herstartproblemen, hebt u alleen een functionele pc en een leeg USB-station nodig. Recoverit computer data recovery tool maakt moeiteloos een opstartbare USB voor de gecrashte computer en herstelt alle bestanden in slechts 3 eenvoudige stappen.

Stap 1. Maak een opstartbare USB-flashdrive

Installeer de Recoverit Windows-computerhersteltool op uw functionele computer. Start Recoverit en kies de functie Systeemcrashte computerherstel en klik vervolgens op Start. Volg de instructies op het scherm om een opstartbaar USB-station te maken.

Stap 2. Start uw gecrashte computer op met behulp van de opstartbare USB

Sluit het opstartbare USB-station aan op uw gecrashte computer. Start de computer opnieuw op, druk op de BIOS-invoertoets wanneer het beginscherm verschijnt en configureer het BIOS om op te starten vanaf het USB-station. Raadpleeg de gedetailleerde handleiding op hoe u de computer kunt instellen om op te starten vanaf een USB.

Stap 3. Herstel kritieke bestanden van een gecrashte computer

Nadat uw gecrashte computer opstartbaar is, kunt u de functie Harde schijf kopiëren of Gegevensherstel kiezen om een nieuwe harde schijf aan te sluiten en te kopiëren doelbestanden van uw gecrashte computer. U kunt een voorbeeld van het herstelde bestand bekijken, zoals video's, foto's, documenten, audio, enz.

create a bootable usb flash drive
boot your crashed computer
recover files from crashed computer

Bekijk wat onze gebruikers vaak vragen over Windows Systeemherstel

 • De codes van Blue Screen Of Death-fouten kunnen variëren, afhankelijk van de gebruikte Windows-versie, en kunnen in verschillende typen worden onderverdeeld, zoals:
  1. Blauw scherm Bccode 50
  2. Landelijke ID 16393 Blauw scherm
  3. Stop 0x000000F4-fout
  4. Blauw scherm 0x000000D1-fout
  5. 1033 fout blauw scherm
  6. 0x0000007B Fout blauw scherm
  7. 0x0000000A Fout blauw scherm
  8. Blauwschermcode 124
  9. Stop 0x0000003B Blauw scherm
  10. Bccode 9F Blauw scherm
  11. 0x0000001E Blauw scherm
  12. Slechte pool-beller 0x00000C2 blauw scherm.
 • Selecteer een USB-drive met meer dan 4 GB geheugen en sluit alle beveiligingssoftware. Alle gegevens op de geselecteerde schijf worden gewist voordat de Bootable Media Drive wordt gemaakt met de Recoverit computergegevenshersteltool.
 • Recoverit is niet alleen een systeemhersteltool voor een gecrashte computer, maar een uitgebreide expert op het gebied van gegevensherstel. Naast het herstellen van gegevens van gecrashte computers, kan Recoverit meer dan 1000 verwijderde of verloren bestandsformaten redden van meer dan 2000 opslagapparaten, waaronder harde schijven en locaties, NAS-servers en Linux-systemen.
recoverit logo
Herstel efficiënt verloren bestanden
van een gecrasht Windows-systeem
PROBEER HET GRATIS