Herstelsoftware voor harde schijven: herstel uw verloren gegevens veilig

Herstel van harde schijf

Herstel met gemak gegevens van elk type harde schijf

Heeft u per ongeluk essentiële gegevens van uw harde schijf verwijderd? Wondershare Recoverit is betrouwbare software voor het herstellen van harde schijven waarmee u met slechts een paar klikken gegevens kunt herstellen van interne Windows/Mac/Linux-schijven, NAS-harde schijven en externe harde schijven. De belangrijkste kenmerken die Recoverit tot de beste optie maken voor gegevensherstel op de harde schijf zijn:

 • √ Intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface
 • √ Geavanceerd scanalgoritme met gepatenteerde technologie
 • √ Uitgebreide ondersteuning voor verschillende opslagapparaten en bestandstypen
 • √ Geen aankoop nodig als uw bestanden niet worden gevonden
Probeer het gratis
Voor Windows 11 / 10 / 8 / 7 / Vista
Probeer het gratis
Voor macOS X 10.10 of hoger
data recovery patents
35+ patenten voor
gegevensherstel
hard drive recovery expert
Herstelexperts
Sinds 2003
g2 leader in data recovery
free support
24 x 7 gratis technologie
Steun
secure download
100% veilig, virusvrij
garantie

Herstel naadloos verloren gegevens van elke harde schijf

Wondershare Recoverit blinkt uit in dataherstel op alle soorten en merken harde schijven. Of het nu een standaard harde schijf (HDD) of een geavanceerde Solid State Drive (SSD), deze professionele herstelsoftware voor harde schijven herstelt uw verloren bestanden met slechts een paar klikken. Ontdek de verschillende harde schijven die compatibel zijn met Recoverit voor naadloos herstel.

Soorten harde schijven
recover data from internal hard drive
Interne harde schijven
PATA (IDE, EIDE), SATA, PCle, M.2, U.2,
mSATA, SATA Express, SCSI, SAS, NVMe,
Fiber Channel
recover data from external hard drive
Externe harde schijven
USB 2.0, USB 3.0, USB-C, eSATA,
FireWire, Thunderbolt
recover data from nas hard drive
NAS-harde schijven
USB 2.0, USB 3.0, USB-C, eSATA,
FireWire, Thunderbolt
Harde schijf merken
Western Digital
Seagate
Toshiba
Samsung
Dell
Fujitsu
HP
Synology
QNAP
Lacie
enz.
recover data from encrypted hard drive
Recoverit tilt gegevensherstel naar een hoger niveau door gecodeerde harde schijven te ondersteunen, inclusief schijven die zijn beveiligd met Windows BitLocker of Apple T2, M1 en M2-codering. Deze geavanceerde functie zorgt ervoor dat u uw verloren of verwijderde bestanden kunt herstellen, zelfs vanaf de veiligste opslagapparaten. Met Recoverit kunt u vol vertrouwen gegevens herstellen van gecodeerde HDD's/SSD's zonder de veiligheid van uw waardevolle informatie in gevaar te brengen.

Herstel gegevens van harde schijven in elke situatie

Gegevensverlies kan om verschillende redenen optreden. Recoverit is ontworpen om u te helpen verloren en verwijderde bestanden terug te halen uit meer dan 500 scenario's voor gegevensverlies. Of u nu te maken krijgt met per ongeluk verwijderen, systeemcrashes of beschadigde schijven, Recoverit staat voor u klaar om u te helpen weer toegang te krijgen tot uw waardevolle gegevens.

hard drive deleted file recovery
Onbedoelde verwijderingen
In ons dagelijkse werk maken, updaten, bewaren en verwijderen we bestanden. Het is geen wonder dat u soms per ongeluk bestanden verwijdert of overschrijft. Recoverit herstelt gegevens van een harde schijf, zelfs als deze zijn verwijderd met Shift+Delete of als u de Prullenbak hebt geleegd.
formatted hard drive recovery
Formatteren van harde schijf
Het per ongeluk formatteren van de verkeerde harde schijf of partitie komt vrij vaak voor, en soms is formatteren nodig om een beschadigde schijf te repareren. Deze tool voor het herstellen van harde schijven kan efficiënt gegevens herstellen van een geformatteerde harde schijf of partitie.
failed hard drive data recovery
Fout met harde schijf
Een defecte harde schijf kan leiden tot het verdwijnen van bestanden, gegevensbeschadiging of slechte sectoren op de schijf. Recoverit herstelt vakkundig gegevens bij de meeste logische en mechanische harde schijfstoringen, maar voor ernstige mechanische gevallen heeft u een professionele gegevensherstelservice nodig.
virus infected hard disk recovery
Computervirus- en
Malware-infecties
Uit een internationaal B2B-onderzoek bleek dat 35% van de IT-specialisten te maken kreeg met gegevensverlies als gevolg van malware-infecties. Computervirussen vormen een reële bedreiging. Gelukkig kan Recoverit uw verloren bestanden snel terughalen, ongeacht het type malware dat is verwijderd.
damaged hard drive recovery
Waterschade
Elektronica en vloeistoffen vormen een gevaarlijke combinatie. Als u koffie of water op uw pc morst, bestaat het risico dat het apparaat wordt kortgesloten, waardoor gegevens ontoegankelijk worden. Deze herstelsoftware voor de harde schijf kan de getroffen schijf scannen en uw waardevolle gegevens veilig ophalen.
crashed computer recovery
OS-crash
Heeft u problemen met Blue Screen of Death (BSOD), Black Screen of Death of gaat MacBook niet aan? Maak je geen zorgen. Met Recoverit kunt u een opstartbare USB maken en bestanden van de gecrashte computer naar een veilige locatie kopiëren, waardoor u aanzienlijk gegevensverlies bespaart.
data recovery from raw drive
RAW-bestandssysteem
Interne of externe harde schijven kunnen worden weergegeven als een RAW-bestandssysteem als gevolg van formatteringsfouten, stroomstoringen, enz., waardoor het apparaat onbruikbaar wordt en de bestanden ontoegankelijk worden. Deze software voor het herstellen van harde schijven kan gegevens van RAW-harde schijven scannen en herstellen.
hdd partition recovery
Partitieverlies
Het per ongeluk verwijderen van een partitie van de harde schijf, hardwareproblemen en vele andere dingen kunnen ervoor zorgen dat een partitie op de harde schijf onleesbaar wordt.

Haal moeiteloos alle bestandstypen op van uw harde schijf

De Recoverit harde schijf hersteltool ondersteunt meer dan 1000 verschillende bestandshandtekeningen tijdens een diepe scan en garandeert uitgebreid herstel van uw documenten, foto's, video's en andere vitale gegevens op uw harde schijf of SSD, zodat er geen essentiële bestanden achterblijven.

recover images from hard drive
Afbeeldingen
JPEG, JPG, PNG, PSD, RAW, RGB,3FR, ABM, AFX, ANI, ARW, BIZ, BLD, BLEND, BMP, CAD, enz.
recover videos from hard drive
Videos
MP4, MOV, AVI, FLV, M4V, WMV, MXF, AVI, MKV, MPEG, MPEG4, MPG, MTS, AVCHD, BRAW, R3D, enz.
recover audio files from hard drive
Audio
MP3, AAC, FLAC, OGG, WAV, WMA, AA3, AAC, AC3, ACC, AFC, AIF, AIFC, AIFF, AM, AMR, APE, enz.
recover office files from hard drive
Office-bestanden
DOC, DOCX, RTF, DOT, DOTX, DOTM, ODT, WordML, XLS, XLSX, XLTX, PPT, PPTX, PPSX, PDF, PDF/A, enz.
recover archive files from hard drive
Vooruitzichten en archieven
EDB, EML, EMLX, MAIL, MBX, MSG, OEB, PAB, PST, WAB, 7Z, BZ, BZIP, CAB, JAR, WAR, ZIP, ZIPX, enz.
file recovery from hard drive
Andere bestanden
BQY, BTR, CAP, HTM, HTML, ASPX, ACM, ACP, ADT, AFM, API, ARX, MHT, MHTML, PHP, enz
Ziet u uw bestanden niet in de lijst? Maak je geen zorgen, Recoverit kan vrijwel elk bestandstype ophalen dat op je harde schijf is opgeslagen. Controleer de volledige technische specificaties>>.

Hoe verwijderde of verloren bestanden van harde schijven te herstellen

Volg de onderstaande stappen om verloren of verwijderde bestanden van een harde schijf te herstellen. Zorg er eerst voor dat u de herstelsoftware voor de harde schijf op uw Windows-pc of Mac hebt gedownload en geïnstalleerd. Met Recoverit kunt u gratis bestanden scannen en bekijken. Bovendien kunt u de Recoverit Gegevensherstel gratis om tot 100 MB aan gegevens op te halen zonder te upgraden naar de Pro-versie.

 • Gegevens herstellen van interne en externe harde schijven op Windows en Mac is de meest eenvoudige taak bij het gebruik van Recoverit.
  • Stap 1
   Kies de harde schijf
   Start het programma en selecteer het station of de partitie waar uw bestanden verloren zijn gegaan. Om gegevens van een externe harde schijf te herstellen, sluit u deze vóór deze stap aan op de computer.
  • Stap 2
   Scannen naar verloren gegevens
   Recoverit initieert het scannen naar verloren bestanden en voert tegelijkertijd zowel snelle als diepe scans uit. Terwijl bestanden op het scherm verschijnen, kunnen gebruikers stoppen met scannen zodra de gewenste bestanden zijn gevonden en filtermethoden gebruiken voor een snellere locatie.
  • Stap 3
   Voorbeeld en herstel
   U kunt een voorbeeld van de gescande bestanden bekijken om er zeker van te zijn dat ze kunnen worden hersteld. Als een bestand beschadigd is, kan Recoverit repareer kapotte documenten en afbeeldingen tijdens het voorbeeldproces. Selecteer ten slotte de bestanden die u wilt herstellen en klik op Herstellen om ze te herstellen vanaf de gekozen HDD/SDD.
 • Gegevensherstel vanaf Linux- en NAS-apparaten werkt via een externe verbinding, waardoor u uw apparaat niet meer hoeft te demonteren en de harde schijven te verwijderen.
  • Stap 1
   Kies Linux/NAS Herstel
   Kies de optie NAS en Linux in de hoofdinterface van Recoverit. Klik vervolgens op de knop Linux Recovery of NAS Recovery, afhankelijk van uw behoeften. Hier kiezen we NAS Recovery als voorbeeld.
  • Stap 2
   Op afstand verbinding maken met uw apparaat
   Het programma zal automatisch alle beschikbare NAS-apparaten zoeken en weergeven. Selecteer degene waarvan u gegevens wilt herstellen en voer het IP-adres, de poort, het gebruikersaccount en het wachtwoord in om een externe verbinding tot stand te brengen tussen de herstelsoftware voor de harde schijf en het gekozen NAS-apparaat.
  • Stap 3
   Scannen naar verloren gegevens
   Na een succesvolle verbinding zal Recoverit beginnen met het scannen van de NAS-harde schijf op verwijderde of verloren bestanden. Net als bij Windows- en Mac-schijfherstel kunt u de scan op elk gewenst moment stoppen, specifieke bestanden zoeken en filteren en een voorbeeld van de bestanden bekijken voordat u ze herstelt.
  • Stap 4
   Bestanden herstellen en opslaan
   Selecteer de bestanden die u wilt herstellen en klik vervolgens op Herstellen. Recoverit zal u vragen een opslagpad te kiezen. Het wordt aanbevolen om de bestanden niet op hun oorspronkelijke locatie op te slaan.
 • Om gegevens te redden van een computer die de Blauwe scherm van dood (BSOD), Zwart scherm van de dood, of MacBook blijft hangen op het Apple-logo, je hebt een andere functionele pc nodig en een leeg USB-station om een opstartbare USB voor de getroffen computer te maken.
  • Stap 1
   Maak een opstartbare USB
   Download en installeer Recoverit op een werkende computer. Start het vervolgens en klik in de Crashed Computer Recovery-interface op Start. Volg de stapsgewijze instructies om een opstartbaar USB-station te maken.
  • Stap 2
   Start de gecrashte computer op met de gemaakte USB
   Sluit het opstartbare USB-station dat in stap 1 is gemaakt aan op de gecrashte computer. Start het opnieuw op en druk op de BIOS-invoertoets wanneer het eerste scherm verschijnt om het BIOS te configureren om op te starten vanaf de USB-drive. Zie de gedetailleerde handleiding over de klasse hoe u de computer kunt instellen om op te starten vanaf een USB.
  • Stap 3
   Bestanden kopiëren naar een veilige opslag
   Na het voltooien van de bovenstaande stappen zou de gecrashte computer opstartbaar moeten zijn. Vervolgens kunt u een functionele harde schijf op de computer aansluiten en cruciale bestanden van het gecrashte systeem overbrengen naar de nieuwe harde schijf.
Vermijd het downloaden en installeren van Wondershare Recoverit op de schijf waarop gegevensverlies heeft plaatsgevonden, om te voorkomen dat de bestanden die u wilt opslaan worden overschreven. Als er gegevens verloren zijn gegaan op uw hoofdharde schijf, gebruik dan een USB-station om de software te downloaden en te installeren.

Kans op succesvol gegevensherstel op harde schijf

Twee primaire factoren beïnvloeden het succespercentage van gegevensherstel op de harde schijf: het overschrijven van bestanden en de omvang van de sectorschade. Wanneer een bestand van een schijf wordt verwijderd, verdwijnt het van de harde schijf en worden de sectoren die de gegevens bevatten vrije ruimte. Het bestand blijft echter herstelbaar totdat u de sectoren met de inhoud van het bestand overschrijft met nieuwe gegevens. Als een schijf fysieke schade oploopt, is reconstructie mogelijk, op voorwaarde dat de schade niet buitensporig is.

hard drive data recovery high success
Hoog
Bestanden verwijderen
Wanneer een bestand of map van een harde schijf wordt verwijderd, wordt alleen de informatie verwijderd die verwijst naar de locatie op de schijf. Het eigenlijke bestand blijft intact totdat het wordt overschreven met nieuwe gegevens. Daarom is het nog steeds zeer goed mogelijk om uw verwijderde bestanden en mappen te herstellen, zelfs als u de Prullenbak hebt geleegd.
hard drive data recovery high success
Hoog
Formatterings- of partitiefouten
De meest gebruikte formatteertechniek, bekend als Quick format in Windows, reconstrueert eenvoudigweg de structuur van het bestandssysteem zonder de bestaande gegevens te overschrijven. Gegevensherstel is dus mogelijk vanaf een harde schijf die dit soort formattering heeft ondergaan. Omgekeerd maken veiligere formatteringsmethoden, zoals het volledige formaat in Windows, gegevensherstel moeilijk.
hard drive data recovery high success
Hoog
Corruptie van het bestandssysteem
Problemen zoals besturingssysteemfouten, onjuist afsluiten of malware kunnen ervoor zorgen dat het bestandssysteem onleesbaar wordt. In veel gevallen is het mogelijk om gegevens herstellen van een beschadigde harde schijf met behulp van software voor gegevensherstel, aangezien de daadwerkelijke bestanden nog steeds intact zijn op de schijf.
hard drive data recovery moderate to high success
Matig tot hoog
Corruptie van firmware of systeemgebied
Een harde schijf bestaat uit sectoren die in blokken zijn georganiseerd. Deze blokken worden door de firmware van de harde schijf gebruikt voor slijtage-nivelleringsdoeleinden. Wanneer een overmatig aantal blokken defect raakt of beschadigd raakt, kan de harde schijf onbruikbaar worden. Desondanks moeten de gegevens die erop zijn opgeslagen nog steeds repareerbaar en herstelbaar zijn met behulp van de technieken die op deze pagina worden beschreven.
hard drive data recovery moderate success
Matig
Mechanische storing
(Hoofdcrash, motor)
De mechanische storingen hebben doorgaans invloed op het vermogen van de harde schijf om toegang te krijgen tot de gegevens en deze te lezen, in plaats van directe schade aan de gegevens zelf te veroorzaken. In dergelijke gevallen blijven de gegevens intact op de schijfschotels, waardoor mogelijk herstel mogelijk is. De mogelijkheid tot gegevensherstel hangt af van de ernst van de schade en de getroffen componenten.
hard drive data recovery moderate success
Matig
Fout in elektronische component
Gegevensverlies veroorzaakt door schade aan elektronische componenten van een schijf, zoals PCB's of voeding, kan worden hersteld als de schade niet te ernstig is en geen directe invloed heeft op de gegevens op de schijf. Storingen in elektronische componenten hebben doorgaans invloed op de functionaliteit van de schijf en niet op de opgeslagen gegevens, die ondanks defecte componenten meestal intact blijven, waardoor mogelijk herstel mogelijk is.
hard drive data recovery low success
Laag
Ernstige fysieke schade
Een harde schijf met extreme fysieke schade, zoals blootstelling aan vuur of verpletterende kracht, waardoor deze voor geen enkel apparaat herkenbaar is, kan mogelijk niet worden hersteld met alleen herstelsoftware voor de harde schijf. Hoewel de beste herstelservices voor harde schijven soms gegevens kunnen extraheren van fysiek beschadigde harde schijven, is succesvol herstel in dergelijke gevallen niet gegarandeerd.

Tips om uw succes bij gegevensherstel op harde schijven te maximaliseren

We noemden de twee belangrijkste factoren die van invloed kunnen zijn op het succespercentage van schijfgegevensherstel. Op basis van deze factoren kunnen de volgende tips het succespercentage van herstel helpen verbeteren:

 • Tip 1: Stop onmiddellijk met het gebruik van de harde schijf

  Zodra u gegevensverlies of schijfproblemen opmerkt, stop dan met het gebruik van de harde schijf om verdere schade of gegevensoverschrijving te voorkomen.
 • Tip 2: Let op ongebruikelijke geluiden

  Als u ongebruikelijke geluiden opmerkt die uit uw schijf komen, is dit een sterke indicatie dat u mogelijk te maken krijgt met een dreigende crash van de harde schijf. In dergelijke gevallen is het van cruciaal belang om uw gegevens onmiddellijk naar een veilige locatie over te brengen.
 • Tip 3: Installeer de herstelsoftware op een veilige locatie

  Als de verloren bestanden zich op de hoofdharde schijf bevinden, wordt het aanbevolen om herstelsoftware voor de harde schijf te downloaden, installeren en uit te voeren vanaf een USB-station. Deze aanpak helpt voorkomen dat de verwijderde gegevens per ongeluk worden overschreven.
 • Tip 4: Gebruik betrouwbare software voor gegevensherstel

  Als de harde schijf nog steeds functioneert en het gegevensverlies te wijten is aan logische problemen, gebruik dan gerenommeerde en betrouwbare software voor gegevensherstel, zoals Wondershare Recoverit om te proberen gegevens op te halen.
 • Tip 5: Herstel bestanden naar een nieuwe locatie

  Probeer niet uw gegevens te herstellen op dezelfde schijf waarop deze oorspronkelijk waren opgeslagen. Als u dit wel doet, kunnen bestanden tijdens het herstelproces worden overschreven of beschadigd, waardoor ze onherstelbaar verloren gaan.

Vergelijkingstabel van de beste herstelsoftware voor harde schijven

Met talloze softwaretoepassingen die expertise claimen op het gebied van gegevensherstel vanaf harde schijven, kan het overweldigend zijn om de optimale oplossing voor uw specifieke vereisten te vinden. Om uw besluitvormingsproces te vereenvoudigen, hebben we minutieus een gedetailleerde vergelijking samengesteld van de 5 beste hulpprogramma's voor het herstellen van harde schijven voor Windows, Mac en Linux.

wondershare recoverit
Wondershare
Recoverit
disk drill
minitool power data recovery
MiniTool Power
Data Recovery
easeus hard drive data recovery
EaseUS Data
Recovery Wizard
recuva free hard drive recovery software
OS-ondersteuning Windows, Mac, Linux Windows, Mac Windows Windows, Mac Windows
Ondersteunde bestandssystemen op de harde schijf exFAT, FAT16, FAT32, NTFS, ReFS, HFS+, Encrypted HFS, HFSX, APFS, BTRFS, XFS, BFS, EXT4 exFAT, FAT16, FAT32, NTFS, HFS+, APFS, EXT2/3/4 FAT12, FAT16, FAT32, exFAT, VFAT, NTFS, NTFS5 FAT12, FAT16, FAT32, HFS+, ReFS, EXT2/3 exFAT, FAT16, FAT32, NTFS, EXT2/3/4
Ondersteunde bestandstypen 1000+ 400+ 100+ 1000+ 50+
IDE/SCSI/PATA/SATA/USB/PCIe Verbindingsondersteuning Gedeeltelijke ondersteuning
BitLocker/T2/M1/M2 gecodeerd schijfherstel Gedeeltelijke ondersteuning Gedeeltelijke ondersteuning
Herstel van externe harde schijf
Herstel van NAS-harde schijf
Herstel van schijfkopie
Herstel van verloren partities
Niet-opstartbaar herstel van de harde schijf
Herstel van slechte sectoren Gedeeltelijke ondersteuning
Document-/foto-/videoreparatie Gedeeltelijke ondersteuning
Snelle en diepe scan
Hervat het scanproces
Bestandsvoorbeeld Gedeeltelijke ondersteuning Gedeeltelijke ondersteuning
Prijs Begint bij $ 59,95 Begint bij $89 Begint bij $69 Begint bij $69,95 Begint bij $24,95
Probeer het gratis
Probeer het gratis
Probeer het gratis

In gevallen waarin softwareherstel tekortschiet

Zoals eerder vermeld, kunnen op software gebaseerde oplossingen vaak ernstig beschadigde harde schijven niet alleen herstellen. De beste manier van handelen is vaak het zoeken naar professionele diensten voor gegevensherstel. Deze experts beschikken over de kennis, tools en cleanroomfaciliteiten die nodig zijn om dergelijke complexe gevallen te behandelen. Hier zijn de algemene stappen voor het herstellen van gegevens van een ernstig fysiek beschadigde harde schijf via een herstelservice voor harde schijven.

Stap 1
Zoek op Google naar een herstelcentrum bij u in de buurt
Zoek naar een gerenommeerde en ervaren serviceprovider voor gegevensherstel met een staat van dienst in het succesvol herstellen van gegevens van fysiek beschadigde schijven.
Stap 2
Neem contact op met de herstelserviceprovider voor harde schijven
Neem contact op met de gekozen serviceprovider en leg de situatie uit, met details over de fysieke schade die de harde schijf heeft opgelopen.
Stap 3
Beoordeling en evaluatie
De herstelservice voor de harde schijf voert een eerste beoordeling uit van de beschadigde harde schijf om de omvang van de schade en de mogelijkheden voor gegevensherstel te bepalen. Zij kunnen u een evaluatierapport en een offerte voor het herstelproces bezorgen.
Stap 4
Verzend de schijf naar de serviceprovider
Als u ermee instemt om door te gaan met de gegevensherstelservice, moet u toestemming geven en de benodigde overeenkomsten of toestemmingsformulieren ondertekenen. Stuur uw harde schijf vervolgens naar de serviceprovider.
Stap 5
Herstelproces
De data recovery-experts zullen de beschadigde harde schijf zorgvuldig demonteren in een cleanroom-omgeving om de interne componenten tegen verdere schade te beschermen. Ze zullen gespecialiseerde technieken en hulpmiddelen gebruiken voor het extraheren en herstel gegevens van de beschadigde schijf.
Stap 6
Gegevensextractie en -herstel
Zodra de gegevens met succes uit de beschadigde schijf zijn gehaald, zal de gegevensherstelservice deze overbrengen naar een nieuw opslagapparaat of medium. Zij zullen eraan werken om de herstelde gegevens in de oorspronkelijke, bruikbare staat te herstellen.
Stap 7
Levering van herstelde gegevens
De herstelservice voor de harde schijf levert u de herstelde gegevens op een geschikt opslagapparaat of via een veilige bestandsoverdrachtmethode, afhankelijk van uw voorkeuren.
Vergelijkingstabel van software en service voor herstel van harde schijven
Herstelsoftware voor harde schijven Herstelservice voor harde schijf
Type bewerking DIY Professioneel laboratorium
Snelheid Enkele minuten tot uren 24 uur of langer
Betrouwbaarheid Gemiddeld tot hoog Hoog
Kosten Minder dan $100 Meer dan $100
Privacy Hoog Laag
Het is belangrijk op te merken dat het succes van gegevensherstel van ernstig fysiek beschadigde harde schijven kan variëren, afhankelijk van de omvang van de schade en andere factoren. Bovendien kunnen de kosten van professionele hersteldiensten voor harde schijven relatief hoog zijn. In kritieke situaties waarin waardevolle gegevens op het spel staan, bieden professionele gegevenshersteldiensten echter de beste kans om de verloren informatie te herstellen.

Hoe u een logische schijfstoring kunt herstellen en gegevens kunt ophalen zonder
software voor gegevensherstel

Wanneer u een logische schijffout tegenkomt, kunt u proberen het probleem te repareren en gegevens op te halen zonder afhankelijk te zijn van herstelprogramma's voor de harde schijf, door de onderstaande oplossingen toe te passen:

Houd er rekening mee dat deze methoden mogelijk geen volledig gegevensherstel garanderen, vooral als de schijf ernstige logische problemen of fysieke schade heeft. Raadpleeg in dergelijke gevallen een professionele herstelservice voor harde schijven.

Preventieve acties om gegevensverlies op de harde schijf te voorkomen

Corruptie van de harde schijf komt vaak voor en helaas kan gegevensverlies soms onvermijdelijk zijn. U kunt echter het risico op mogelijke storingen minimaliseren en beter voor uw harde schijf zorgen door deze tips te volgen:

 • Tip 1: Regelmatige back-ups

  Plan regelmatige back-ups van uw belangrijke gegevens naar een extern opslagapparaat of cloudservice. Hierdoor bent u verzekerd van een kopie van uw gegevens in geval van een defect aan de harde schijf.

 • Tip 1: Regelmatige back-ups

  Plan regelmatige back-ups van uw belangrijke gegevens naar een extern opslagapparaat of cloudservice. Hierdoor bent u verzekerd van een kopie van uw gegevens in geval van een defect aan de harde schijf.

 • Tip 2: Controle van de schijfgezondheid

  Gebruik tools voor het monitoren van de harde schijf om de algehele gezondheid van uw harde schijf in de gaten te houden. Deze tools kunnen u waarschuwen voor mogelijke problemen voordat deze kritiek worden, zodat u preventieve actie kunt ondernemen.

 • Tip 3: Defragmentatie

  Defragmenteer uw harde schijf regelmatig om de prestaties te optimaliseren en het risico op gegevensverlies te verminderen. Defragmentatie consolideert gefragmenteerde bestanden, waardoor het voor de harde schijf gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot gegevens en deze op te slaan.

 • Tip 4: Virusbescherming

  Installeer een gerenommeerd antivirusprogramma en houd het up-to-date om uw computer te beschermen tegen malware, virussen en andere bedreigingen die kunnen leiden tot gegevensverlies of schade aan de harde schijf.

 • Tip 5: Veilig afsluiten

  Sluit uw computer altijd op de juiste manier af om gegevensbeschadiging of schade aan de harde schijf te voorkomen. Vermijd krachtig afsluiten of het loskoppelen van uw computer zonder het juiste afsluitproces te doorlopen.

 • Tip 6: Update uw software

  Door uw software regelmatig bij te werken, kunt u beveiligingsproblemen voorkomen en de systeemprestaties verbeteren. Door op de hoogte te blijven van software-updates verkleint u het risico op gegevensverlies als gevolg van verouderde software.

Veelgestelde vragen over gegevensherstel op harde schijf

 • Ja, het is mogelijk om gegevens van een fysiek beschadigde harde schijf te herstellen met behulp van software voor gegevensherstel, zoals Wondershare Recoverit. Deze applicaties zijn uitgerust met functies die speciaal zijn ontworpen voor het herstellen van gegevens van beschadigde schijven. Als de software er niet in slaagt de gegevens met succes op te halen, is uw volgende beste optie het gebruik van een herstelservice voor harde schijven met gespecialiseerde tools en expertise.
 • Ja, er zijn enkele doe-het-zelf-methoden voor herstel van de harde schijf die u kunt proberen. Een populaire software voor gegevensherstel is Wondershare Recoverit. Hier zijn de stappen om Wondershare Recoverit te gebruiken voor herstel van de harde schijf:
  1. Download, installeer en start Wondershare Recoverit;
  2. Selecteer in het gedeelte Harde schijven en locaties de schijf waarvan u gegevens wilt herstellen;
  3. Klik op Scannen om het zoeken naar verloren gegevens op het geselecteerde station te starten;
  4. Bekijk een voorbeeld van de gescande bestanden en selecteer de gewenste bestanden die u wilt herstellen.;
  5. Klik op Herstellen om de geselecteerde bestanden op te halen en op een veilige locatie op te slaan.
 • Hieronder vindt u enkele van de best beoordeelde gratis softwareopties voor herstel van harde schijven
  1. Recoverit Data Recovery Gratis (Windows/Mac/Linux/NAS Server)
  2. Testschijf (Windows/Mac/Linux)
  3. Fotorec (Windows/Mac/Linux)
  4. Recuva (Windows)
  5. R-Studio (Windows/Mac)
  6. MiniTool-gegevensherstel gratis (Windows)
  7. Wise Data Recovery (Windows)
  8. Gegevensherstel 5 (Windows/Mac)
  9. Stellair gegevensherstel (Windows/Mac)
  10. OnTrack EasyRecovery (Windows/Mac)
 • Ja, het is mogelijk om gegevens herstellen van een lege harde schijf als de schijf door het besturingssysteem kan worden herkend en de juiste grootte weergeeft. In dergelijke gevallen kunt u proberen gegevens te herstellen met behulp van gespecialiseerde software. Voor gevallen van ernstige hardwarestoringen of een werkelijk dode harde schijf zijn echter doorgaans professionele gegevenshersteldiensten met gespecialiseerde tools en expertise nodig om de gegevens met succes op te halen.
 • Wanneer een harde schijf (HDD) sterft, betekent dit dat de schijf niet langer functioneel of operationeel is. Dit is wat er doorgaans gebeurt als een HDD kapot gaat:
  1. Ontoegankelijkheid: de gegevens die op de harde schijf zijn opgeslagen, worden ontoegankelijk. Het besturingssysteem herkent de schijf mogelijk niet of geeft geen foutmeldingen weer wanneer u probeert toegang te krijgen.
  2. Ongebruikelijke geluiden: Een dode HDD kan klikkende, knarsende of zoemende geluiden maken. Deze geluiden duiden op mechanische storingen, zoals een defecte motor of beschadigde lees-/schrijfkoppen.
  3. Kan niet draaien: De schijf draait mogelijk niet goed of niet goed. Dit kan te wijten zijn aan een motorstoring of problemen met de interne componenten.
  4. Gegevensverlies: Zonder een functionerende HDD lopen de gegevens die erop zijn opgeslagen het risico verloren te gaan. Dit kunnen persoonlijke bestanden, documenten, foto's, video's en andere waardevolle informatie zijn.
  5. Systeeminstabiliteit: een defecte HDD kan systeeminstabiliteit veroorzaken, wat kan leiden tot frequente crashes, vastlopen of trage prestaties. Dit gebeurt wanneer het besturingssysteem problemen ondervindt bij de toegang tot of communicatie met de schijf.
 • Als uw harde schijf niet opstart en u gegevens ervan moet herstellen, kunt u Wondershare Recoverit's gecrashte computerherstelfunctie proberen. Volg deze stappen:
  1. Download en installeer Wondershare Recoverit op een functionerende computer;
  2. Start de software en selecteer de Crashed Computer Recovery-modus;
  3. Volg de instructies op het scherm om een opstartbaar USB-station te maken;
  4. Plaats het opstartbare USB-station in de niet-opstartcomputer;
  5. Start de computer opnieuw op en open het BIOS of het opstartmenu door tijdens het opstarten op de daarvoor bestemde toets te drukken;
  6. Pas de opstartvolgorde aan om prioriteit te geven aan de gemaakte opstartbare media;
  7. Zodra de computer opstart vanaf de opstartbare media, sluit u een extern opslagapparaat, zoals een externe harde schijf, aan op de computer;
  8. Selecteer de schijf die de gewenste gegevens bevat voor herstel en wijs het externe opslagapparaat aan als bestemming;
  9. Klik op Start om het herstelproces te starten.
 • Het is mogelijk om gegevens van een geformatteerde harde schijf te herstellen met behulp van dataherstelsoftware zoals Wondershare Recoverit. Dit zijn de stappen:
  1. Download, installeer en start Wondershare Recoverit op uw computer;
  2. Selecteer in de lijst Harde schijven en locaties de geformatteerde harde schijf;
  3. Klik op Scannen om het zoeken naar verloren gegevens op de geformatteerde schijf te starten;
  4. Bekijk een voorbeeld van de gevonden bestanden en selecteer de bestanden die u wilt herstellen;
  5. Klik op Herstellen om de geselecteerde bestanden op een veilige locatie op te slaan.
 • Wanneer een harde schijf (HDD) beschadigd is, betekent dit dat de gegevens die op de schijf zijn opgeslagen, beschadigd of ontoegankelijk zijn geworden. Hier zijn enkele veelvoorkomende gevolgen van HDD-corruptie:
  1. Gegevensverlies: Corruptie kan resulteren in het verlies van bestanden, documenten, foto's, video's en andere gegevens die op de harde schijf zijn opgeslagen. De beschadigde gebieden kunnen de juiste toegang tot en het ophalen van de informatie verhinderen.
  2. Systeeminstabiliteit: een beschadigde harde schijf kan leiden tot systeeminstabiliteit, waardoor regelmatig crashes, vastlopen of fouten tijdens het gebruik kunnen optreden. Het kan de algehele prestaties van de computer beïnvloeden of ervoor zorgen dat bepaalde programma's niet goed functioneren.
  3. Opstartproblemen: Corruptie in kritieke delen van de harde schijf kan ervoor zorgen dat de computer niet goed opstart. Dit kan resulteren in foutmeldingen tijdens het opstarten of het onvermogen om toegang te krijgen tot het besturingssysteem.
  4. Bestandssysteemfouten: Corruptie kan de bestandssysteemstructuur van de HDD beïnvloeden, wat resulteert in fouten bij pogingen om gegevens te lezen of te schrijven. Dit kan leiden tot inconsistenties in het bestandssysteem en problemen bij de toegang tot bestanden en mappen.
  5. Schijfstoring: In sommige gevallen kan ernstige corruptie bijdragen aan een volledige HDD-storing. De schijf reageert mogelijk niet meer, waardoor het onmogelijk wordt om gegevens op te halen zonder professionele hulp.
 • Ja, het is mogelijk om bestanden te herstellen van een defecte harde schijf. Professionele diensten voor gegevensherstel kunnen helpen bij het ophalen van gegevens na ernstige hardwarestoringen. Er kunnen ook op software gebaseerde oplossingen worden geprobeerd, maar het succes hangt af van de omvang van de mislukking. Regelmatige back-ups worden aanbevolen om gegevensverlies te voorkomen.
 • De kosten van herstel van de harde schijf kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Voor eenvoudige gevallen waarin softwaretools voor gegevensherstel voldoende zijn, kunnen de kosten minder dan $ 100 bedragen. In complexere scenario's met ernstig gegevensverlies of fysieke schade aan de harde schijf kunnen echter professionele gegevenshersteldiensten nodig zijn. De kosten voor dergelijke diensten variëren doorgaans van enkele honderden dollars tot mogelijk meer dan duizend dollars, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de gekozen aanbieder van gegevenshersteldiensten.
recoverit logo
Herstel alle verloren bestanden
vanaf elke harde schijf
Probeer het gratis