Hoe een dode USB herstellen? Hier bruikbare tips

Handige tips om dode USB te herstellen

Krijg de beste tips om een dode USB stick te herstellen. Ken de processen die het mogelijk maken om je USB ASAP live te krijgen.

Wondershare Recoverit Authors

Apr 09, 2024 • Gearchiveerd naar: USB Recovery • Bewezen oplossingen

0

Op een USB-stick kun je al je informatie en belangrijke gegevens opslaan. Soms gebeurt het dat de USB zo beschadigd is dat er niets gebeurt wanneer deze wordt aangesloten op het systeem. Het is een van de meest voorkomende redenen voor gegevensverlies. Er zijn verschillende manieren voor een kapotte USB. Dit artikel gaat over de oplossingen om gegevens te herstellen van een lege USB stick en de reparatie van een lege USB stick.

Deel 1: Waardoor stopt een flashdrive met werken?

Zoals eerder uitgelegd kunnen er vele redenen zijn die leiden tot een dode USB. De persoon moet ervoor zorgen dat de juiste oplossing wordt toegepast om de USB weer tot leven te brengen. Het zal niet alleen de gegevens herstellen, maar ook veel geld voor hem besparen. Enkele redenen voor het herstellen van een dood USB-station zijn de volgende.

Dit betekent dat de firmware van de USB om de een of andere reden beschadigd raakt. Het kan gebeuren doordat USB in contact komt met de verboden vloeistof zoals water of straling. Hierdoor kan de USB beschadigd raken. De logische fouten kunnen volledig worden gecorrigeerd en zo kunnen de gegevens ook worden teruggehaald. Je moet de logische fout kennen om te leren hoe je bestanden kunt herstellen op een lege USB.

Als de USB fysieke schade heeft opgelopen, kan dit probleem zich voordoen. Dit kan gebeuren als u de USB hebt laten vallen of als er druk is uitgeoefend door een extern voorwerp. Wat de reden ook is, het is een van de oorzaken van het doodgaan van USB. Nogmaals, het is moeilijk om gegevens te halen van een kapotte USB die fysieke schade heeft opgelopen, maar toch zul je veel leren over hoe je een dode USB kunt herstellen.

De USB is niet altijd de boosdoener. Het is mogelijk dat het stuurprogramma beschadigd is en dat het besturingssysteem je USB niet herkent. Als dit het geval is, moet je de fout herstellen door het stuurprogramma opnieuw te installeren en de dode USB-stick nieuw leven in te blazen. De stuurprogrammafout zal al je vragen beantwoorden, zoals hoe je een dode thumb drive kunt herstellen.


Deel 2: Hoe kan ik gegevens herstellen van een lege USB stick?

Om de gegevens van een USB-stick te herstellen, moet je ervoor zorgen dat je de beste software gebruikt. Recoverit Gegevensherstel is zo'n programma dat ervoor zorgt dat de beste en meest geavanceerde technieken worden toegepast om gegevens te herstellen van dode USB flash drive. Dit is de beste software om een dode USB-schijf te herstellen.

verwijderde gegevens herstel

Recoverit Data Recovery - De beste software voor bestandsherstel

  • Ongeacht de reden voor het verlies van gegevens Recoverit Data Recovery maakt het mogelijk voor u om de gegevens te herstellen.
  • Het geavanceerde herstel houdt alle videogegevens intact en stelt je in staat om de video's te krijgen zoals ze zijn.
  • Je kunt het programma gebruiken met Mac en Windows, de twee meest gebruikte besturingssystemen ter wereld.

Hieronder staan de stappen om gegevens van een lege USB harde schijf te herstellen.v

Stap 1: De software starten

Zodra het programma is geïnstalleerd, start u het om toegang te krijgen tot de hoofdinterface en start u het proces om dode USB-stickgegevens te herstellen.

voer recoverit uit

Stap 2: Een locatie kiezen

Het programma zal alle partities vastleggen en de partitie selecteren die u wilt scannen en gegevens herstellen van een dode USB flash drive.

recoverit interface

Stap 3: De partitie scannen

Wacht tot het programma kijkt om gegevens te herstellen van een dode USB stick.

bewerkingen tijdens het scannen

Stap 4: Bekijk de bestanden

Eenmaal herstelde gebroken USB flash drive gegevens bekijk het grondig. Bewaar wat je wilt en gooi de rest weg. Druk op Herstellen om het proces volledig te voltooien.

Herstelde foto's bekijken

Als je computer je USB-stick niet herkent, ongeacht hoe je de instellingen wijzigt en verschillende software probeert, moet je overwegen dat het een fysieke beschadiging kan zijn die je dode USB-stick veroorzaakt. Om een fysiek dode USB-stick te herstellen, leest u dit artikel waarin wordt uitgelegd hoe u USB-drives repareren..


Deel 3: Hoe lang gaat een stick mee?

3.1 Hoe lang gaat een flashdrive mee?

Dit hangt alleen af van het gebruik van de USB stick en bepaalt hoe makkelijk het is om bestanden te herstellen van een lege USB stick. Als de schijf wordt misbruikt, bestaat de kans dat de levensduur abrupt eindigt. Zodra dit gebeurt, treedt gegevensverlies en USB-corruptie op. De algemene levensduur van een USB is ongeveer 10 jaar. De magneetstrip waarop de gegevens worden geschreven kan in sommige gevallen wel 30 jaar meegaan. De levensduur van een USB hangt ook af van de cycli voor het schrijven en wissen van gegevens, die kunnen variëren van 10.000 tot 100.000 cycli. Het betekent simpelweg dat hoe hoger het aantal cycli, hoe langer de levensduur en hoe makkelijker het is om bestanden te herstellen van een lege USB.

3.2 De levensduur van een USB-stick verlengen

Om dit voor elkaar te krijgen is het aan te raden om de onderstaande tips op te volgen.


Conclusie

Om dode USB harddisk data te herstellen is Recoverit Data Recovery het enige programma dat uw dag zal redden. Het is zeer geavanceerd en zorgt ervoor dat het werk wordt gedaan zonder jouw tussenkomst. Het is geïntegreerd met AI, wat betekent dat de problemen door AI worden opgelost. Recoverit Data Recovery is een must-have voor uw computer en dus een integraal onderdeel om bestanden te herstellen van een dode desktop harde schijf en USB.

Recoverit author

Adriaan Willems

staff Editor

(Click to rate this post)

Generally rated4.5(105participated)

Home > Resources > USB Recovery > Handige tips om dode USB te herstellen