exFAT herstel: Hoe gegevens herstellen van exFAT schijf

Hoe gegevens herstellen van exFAT-schijf?

Als de bestanden op uw exFat schijf verdwenen of verloren zijn, kan Recoverit data recovery u helpen om alle gegevens van ExFAT schijf te herstellen.

Wondershare Recoverit Authors

Apr 11, 2024 • Gearchiveerd naar: Recover & Repair Files • Bewezen oplossingen

0

Herstel gegevens van exFAT geformatteerde schijf

"Ik heb mijn 16 GB USB-stick per ongeluk geformatteerd met het exFAT-systeem. Helaas heb ik er een aantal van mijn zakelijke documenten op opgeslagen met een back-up. Ik moet ze zo snel mogelijk terughalen van die exFAT schijf. Heb je suggesties? Vriendelijke groeten."

Het maakt niet uit welk bestandssysteem je gebruikt, NTFS, exFAT, FAT, HFS+, etc, gegevensverlies kan bijna iedereen overkomen. Het maakt niet uit welk type harde schijf je verkiest, FDD, SSD of HDD, soms raken belangrijke bestanden verloren. Welk type opslag je ook gebruikt, of het nu een computer, extern apparaat, USB flash drive, memory stick, etc. is, het is moeilijk om te garanderen dat je gegevens voor altijd veilig blijven. Maar met de vooruitgang van de technologie en de inspanning van veel mensen, ben je in staat om je bestanden terug te halen. Alles wat je nodig hebt is een programma voor gegevensherstel van harde schijven. Lees verder en je krijgt de beste professionele exFAT recovery software en de stappen om gegevens te herstellen van een exFAT schijf.

In dit artikel

Deel 1. Recoverit: Professionele exFAT Herstel Software

Recoverit data herstel is zo'n harde schijf data recovery tool die u helpt om verloren, verwijderde, geformatteerde of beschadigde gegevens te herstellen van een exFAT schijf/partitie. Met de krachtige herstelfuncties van dit programma kun je alle bestandstypen van je exFAT-schijf herstellen, inclusief video's, audiobestanden, foto's, documenten, enz.

harde schijf data recovery

Recoverit - De beste exFAT herstel software

  • Herstel bestanden, foto's, audio, muziek en e-mails van het exFAT bestandssysteem efficiënt, veilig en volledig.
  • Ondersteunt gegevensherstel van prullenbak, harde schijf, geheugenkaart, flashdrive, digitale camera en camcorders.
  • Ondersteunt gegevensherstel na plotseling verlies, formatteren, partitieverlies, virusaanvallen en systeemcrashes in verschillende situaties.

 

recoverit
Recoverit is een slimme tool voor het herstellen van gegevens van bestandsformaten zoals exFAT, NTFS, FAT HFS+ en APFS. In dit artikel bespreken we vooral hoe je gegevens kunt herstellen van de exFAT harde schijf. Ga voor andere soorten harde schijven naar de onderstaande pagina's.
Voor FAT herstel:Gegevens herstellen van FAT16/FAT32/exFAT >>
Voor NTFS schijf data recovery: Hoe Gegevens Van NTFS Schijf Te Herstellen >>

Deel 2. Hoe gegevens herstellen van exFAT-schijf

In dit gedeelte gaan we exFAT data herstel uitvoeren op Windows 10/8/7 door gebruik te maken van de Windows versie van Recoverit Hard Drive Data Recovery software. De Mac-versie heeft ook soortgelijke bewerkingen. Download en installeer nu de undelete recovery software en voer de volgende eenvoudige stappen uit om je verwijderde of geformatteerde items van de exFAT schijf te herstellen.

Selecteer een modus voor gegevensherstel om te beginnen

Start Recoverit gegevensherstel. Om verwijderde of geformatteerde items van de exFAT-schijf te herstellen, selecteert u de modus voor gegevensherstel "Externe apparaten herstellen" om te beginnen. Zorg ervoor dat je je exFAT-schijf hebt aangesloten op de computer en dat deze herkend wordt. Selecteer uw exFAT-schijf in de lijst en klik op de knop "Starten" om verder te gaan.

selecteer externe apparaten herstel

Uw exFAT-schijf scannen

Recoverit zal een quick scan uitvoeren voor verwijderde of geformatteerde gegevens. Als het uw gegevens niet kan vinden, probeer dan opnieuw te scannen met behulp van de "All-around Recovery" data recovery mode. Het zal diep zoeken naar meer bestanden van de exFAT schijf.

selecteer externe apparaten herstel

Bekijk een voorbeeld en herstel gegevens van de exFAT-schijf

selecteer externe apparaten herstel

De bestanden die zijn ontdekt op je exFAT schijf worden na de scan weergegeven in de categorie "Bestandstype" of "Pad". Om erachter te komen of je verloren gegevens kunnen worden hersteld, kun je een voorbeeld van de bestanden op de exFAT harde schijf bekijken.

De gegevens die je wilt herstellen van de exFAT schijf kunnen dan worden gemarkeerd, en je kunt ze opslaan op de partitie van je computer door te klikken op de "Recover" knop.


Deel 3. Wat is exFAT-bestandssysteem

Als je niet zowel een Mac als een Windows machine hebt, ben je misschien nieuwsgierig naar wat exFAT is. Het bestandssysteem dat bekend staat als exFAT, of Extended File Allocation Table, is speciaal gemaakt voor flashgeheugen, zoals SD-kaarten en USB-flashstations. Massieve opslagapparaten zoals USB flash drives en externe harde schijven maken al lange tijd gebruik van het exFAT systeem vanwege de enorme bestandsondersteuningskenmerken en de geschiktheid voor zowel Windows als Mac machines. Je kunt snel bestanden groter dan 4GB opslaan op de exFAT harde schijf. Het exFAT bestandssysteem ondersteunt ook grote partities tot 128 pebibytes groot.

Wat leidt tot gegevensverlies op een exFAT schijf?

Het formatteren van uw flash-apparaten als exFAT is een handige manier om gegevens op te slaan en over te dragen tussen verschillende besturingssystemen, omdat het compatibel is met zowel Mac OS als Windows. Er kan echter een probleem ontstaan - gegevensverlies. Het formatteren van je exFAT externe schijf kan ervoor zorgen dat je gegevens die er oorspronkelijk op stonden tijdelijk of permanent verdwenen zijn.

Bovendien heeft het exFAT bestandssysteem geen journaling functie. Wanneer gegevens verloren gaan of vernietigd worden op het bestandssysteem, kan de journaling-functie helpen bij het herstellen van de verloren of gewijzigde gegevens en bij het bijhouden van wijzigingen in de gegevens. Gegevens op een exFAT-schijf zijn veel vatbaarder voor verlies en corruptie als deze functie ontbreekt.

Gegevens op uw exFAT harde schijf kunnen nog steeds verloren gaan door verwijdering, systeemfouten, virusaanvallen of beschadiging van de schijf naast het formatteren van de exFAT-schijf en het ontbreken van de journaling-functie. Hoe dan ook, zolang verloren gegevens op je exFAT harde schijf niet overschreven worden door nieuwe gegevens, kun je ze waarschijnlijk terughalen met behulp van exFAT bestand herstel software, bijvoorbeeld Recoverit exFAT Gegevensherstel.

Recoverit author

Adriaan Willems

staff Editor

(Click to rate this post)

Generally rated4.5(105participated)

Home > Resources > Recover & Repair Files > Hoe gegevens herstellen van exFAT-schijf?