Hoe gegevens eenvoudig te herstellen van CF-kaart op Mac

Een CompactFlash (CF) -kaart is een type geheugenopslag dat vaak wordt gebruikt in camera's om afbeeldingen op te slaan. Deze opslagkaarten hebben een grote capaciteit en zijn zeer betrouwbaar, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn.

Maar net als elk ander opslagapparaat bestaat de kans dat gegevens onverwachts verloren gaan. Dit kan een groot probleem zijn, afhankelijk van wat er op het apparaat wordt opgeslagen.

Maar maak je geen zorgen; Er zijn verschillende manieren om gegevens van uw CompactFlash-kaart te repareren en op te halen. Dit artikel illustreert hoe u een CF-kaart herstel voor Mac voltooid.

In dit artikel

Basisprobleemoplossing voor CF kaartherstel op Mac

compacte flash kaart herstel mac

Soms kunnen fouten ervoor zorgen dat bestanden ontbreken op een CF kaart. Voordat u gegevensherstel probeert, wordt aanbevolen om basisstappen voor probleemoplossing uit te voeren om mogelijke problemen op te lossen.

Hieronder staan enkele basismethoden voor probleemoplossing om te overwegen:

 • Start je Mac opnieuw op: Start gewoon je Mac opnieuw op, verwijder de Compact Flash-kaart en schakel deze uit. Schakel vervolgens uw computer weer in en plaats de Compact Flash kaart opnieuw in om te zien of het probleem is opgelost. Het opnieuw opstarten van uw Mac kan helpen het systeem op te frissen en tijdelijke storingen op te lossen die de CF kaartherkenning beïnvloeden.
 • Tel de CF-kaart: Zorg ervoor dat de CF-kaart correct op uw Mac is gemonteerd. Gebruik Schijfhulpprogramma of andere relevante instellingen om de kaart te monteren en toegankelijk te maken.
 • Reinig de poorten: De meeste moderne Macs hebben geen direct slot voor Compact Flash-kaarten. Zo kunnen stof en vuil zich ophopen in de poorten van uw Mac of CF kaartlezer, wat een goede verbinding belemmert. Reinig het met perslucht of een schone en droge doek om voorzichtig pluisjes of stof te verwijderen dat de verbinding beïnvloedt.
 • Externe schijven inschakelen: Controleer de instellingen van uw Mac, met name in Finder voorkeuren , om ervoor te zorgen dat externe schijven, inclusief CF-kaarten, zijn ingesteld om weer te geven op uw bureaublad en in Finder. Dit zorgt voor gemakkelijkere toegang en probleemoplossing.
 • Probeer een andere CF-kaart of apparaat: Als uw Compact Flash-kaart nog steeds geen verbinding maakt, test dan de CF-kaart op een ander Mac-apparaat of probeer een heel ander apparaat te gebruiken. Dit helpt bepalen of het probleem bij de CF kaart of de compatibiliteit van Mac ligt.

Door deze basisstappen voor probleemoplossing uit te voeren, kunt u mogelijk kleine problemen oplossen waardoor de bestanden mogelijk van uw CF kaart zijn verdwenen. Als het probleem aanhoudt, overweeg dan de volgende optie voor gegevensherstel.

Hoe verwijderde of verloren CF kaartbestanden op Mac te herstellen

Als u per ongeluk bestanden van uw CF kaart op een Mac hebt verwijderd of verloren, is het gebruik van speciale CF kaartherstelsoftware voor Mac de meest betrouwbare manier om ze op te halen. Onder de beschikbare opties onderscheidt Wondershare Recoverit zich als de beste CF kaart herstel software voor Mac.

Wondershare Recoverit voor Mac is een gebruiksvriendelijke software die gespecialiseerd is in gegevensherstel van verschillende opslag apparaten, waaronder CF-kaarten. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om uw CF kaart te scannen en de verwijderde of verloren bestanden te lokaliseren, zodat u ze gemakkelijk kunt herstellen.

Wondershare Recoverit – Leider in gegevensherstel

 • Herstelt gegevens van alle soorten en merken geheugenkaarten, waaronder CF, SD, micro SD, MMC, Memory Stick, enz.
 • Behandelt 500 + scenario's voor gegevensverlies, zoals verwijdering, opmaak, CF kaart schade, virusaanvallen, enz.
 • Herstelt verloren of verwijderde bestanden, foto's, video's, muziek, e-mails en andere 1000 + bestandstypen effectief, veilig en volledig.
 • Herstelt Full HD, Ultra HD, 4K en 8K video's zonder corruptie.
Gratis download
Gratis download

Hier leest u hoe u Wondershare Recoverit kunt gebruiken om compacte flash kaart bestanden op uw Mac te herstellen:

 1. Download en installeer Wondershare Recoverit op uw Mac computer.
 2. Start het programma en selecteer uw CF-kaart onder de sectie Harde schijven en locaties.
  start de cf kaart herstel software mac
 3. Zodra u de CF kaart hebt geselecteerd, begint de CF kaartherstelsoftware voor Mac automatisch met een snelle en diepe scan. U kunt de scanresultaten op elk moment controleren, omdat ze in realtime op de interface worden weergegeven.
  scan verloren bestanden op cf kaart
 4. Voordat u met het herstel begint, kunt u een voorbeeld van de bestanden bekijken die kunnen worden hersteld. Nadat u de gewenste bestanden hebt geselecteerd, klikt u eenvoudig op de knop herstellen om uw gegevens naar uw Mac te herstellen.
  start cf kaartgegevensherstel op mac
Gratis download
Gratis download

Tips voor succesvol herstel van CF kaarten op Mac

Nu we de stappen hebben besproken om Wondershare Recoverit te gebruiken om verwijderde of verloren CF kaartbestanden op Mac te herstellen, gaan we enkele handige tips verkennen om een succesvol herstelproces te garanderen. Deze aanbevelingen helpen u uw kansen te maximaliseren om waardevolle gegevens effectief te herstellen.

 • Stop onmiddellijk met het gebruik van de CF-kaart: Wanneer u gegevensverlies realiseert, vermijd dan het gebruik van de CF-kaart om verder overschrijven van de verloren gegevens te voorkomen.
 • Gebruik een betrouwbare kaartlezer: Zorg ervoor dat u een betrouwbare en compatibele kaartlezer gebruikt om de CF-kaart op uw Mac aan te sluiten. Dit zal helpen bij het tot stand brengen van een stabiele verbinding voor gegevensherstel.
 • Sla herstelde CF-kaartbestanden op een andere locatie op: Om te voorkomen dat de resterende gegevens op de CF-kaart worden overschreven, herstel de bestanden naar een andere locatie op de harde schijf van uw Mac of een extern opslagapparaat.
 • Houd je Mac up-to-date: Werk regelmatig het besturingssysteem en de beveiligingssoftware van uw Mac bij om compatibiliteit te garanderen en te profiteren van bugfixes en verbeteringen die de gegevensherstelprocessen kunnen verbeteren.
 • Maak regelmatig back-ups: Maak regelmatig een back-up van uw belangrijke bestanden. Als er gegevensverlies optreedt, heeft u een recente back-upkopie om van te herstellen.
 • Neem contact op met een Data Recovery Service voor een ernstig beschadigde CF-kaart: Als de eerdere pogingen om uw gegevens te herstellen niet succesvol waren, het kan tijd zijn om hulp te zoeken bij een professional. Ze hebben de expertise en tools om uw gegevens op te halen wanneer alle andere opties mislukken.

Vergeet niet dat datahersteldiensten extra kunnen kosten en het succes van het herstel hangt af van hoe erg de CF kaart beschadigd is. Maar het raadplegen van een professionele service voor gegevensherstel kan de investering waard zijn als u belangrijke gegevens heeft die u nodig heeft om terug te krijgen.

Door deze tips te volgen, kunt u uw kansen vergroten om met succes gegevens te herstellen van een CF kaart op uw Mac. Onthoud dat snel handelen en betrouwbare tools gebruiken belangrijke stappen zijn in het herstelproces.

Conclusie

Het herstellen van bestanden van een CF kaart op een Mac is een eenvoudig proces als je over de juiste tools en methoden beschikt. Door de genoemde stappen te volgen, zoals het gebruik van betrouwbare software zoals Wondershare Recoverit, kunt u met succes verwijderde, verloren of geformatteerde bestanden van uw CF-kaart ophalen. Als u zich de richtlijnen herinnert, kunt u uw waardevolle bestanden met vertrouwen herstellen van een CF kaart op uw Mac.

FAQ

 • Kan ik verwijderde bestanden van een CF kaart op een Mac herstellen?
  Ja, u kunt verwijderde bestanden herstellen van een CF-kaart op Mac met behulp van gegevensherstelsoftware zoals Wondershare Recoverit:
  1. Sluit uw CF-kaart aan op uw Mac met een kaartlezer.
  2. Download, installeer en start Wondershare Recoverit voor Mac.
  3. Selecteer de CF-kaart uit de vermelde apparaten en klik op Scannen.
  4. Bekijk een voorbeeld van de bestanden die tijdens het scanproces zijn gevonden en selecteer degene die u wilt herstellen.
  5. Klik op de knop herstellen om het herstelproces te voltooien.
 • Wat is de beste CF kaartherstelsoftware voor Mac
  Hier is de lijst met de top 5 CF-kaartherstelsoftware voor Mac:
  1. Wondershare Recoverit voor Mac
  2. TestDisk
  3. PhotoRec
  4. Stellar Data Recovery voor Mac
  5. Data Rescue
 • Is het mogelijk om een geformatteerde CF kaart op een Mac te herstellen?
  Ja, het is mogelijk om een geformatteerde CF-kaart op een Mac te herstellen met Wondershare Recoverit voor Mac:
  1. Sluit uw CF-kaart aan op uw Mac met een kaartlezer.
  2. Start Wondershare Recoverit en selecteer de CF-kaart voor scannen.
  3. Wacht tot het scanproces is voltooid
  4. Bekijk een voorbeeld van de herstelbare bestanden en selecteer degene die u wilt herstellen.
  5. Klik op Herstel en kies een locatie om de gewenste bestanden op te slaan.
 • Hoe kan ik op een Mac mijn foto's van mijn CF kaart verwijderen?
  Volg deze stappen om de afbeeldingen van de CF-kaart op te halen met de ingebouwde tools van uw Mac:
  1. Sluit de CF-kaart aan op uw Mac.
  2. Open een Finder-venster om de bestanden op de CF-kaart te bekijken.
  3. Kies de specifieke afbeeldingen die u uit de kaart wilt halen.
  4. Kopieer de bestanden naar een andere locatie op uw harde schijf.
 • Hoe gebruik ik mijn Mac om een CF kaart te lezen?
  Om toegang te krijgen tot de gegevens op een CF kaart met uw Mac, kunt u de kaart op uw computer aansluiten met behulp van een interne of externe kaartlezer. Als alternatief kunt u de camera of een ander apparaat met de CF kaart rechtstreeks op uw Mac aansluiten via een USB- of Thunderbolt poort.
 • Kan de Compact Flash Card worden gerepareerd?
  Nee, Compact Flash kaarten kunnen niet worden gerepareerd. Als een Compact Flash kaart fysiek beschadigd is of een storing heeft ondervonden, is het niet mogelijk deze te repareren. In dergelijke gevallen is de beste manier om te focussen op gegevensherstel van de beschadigde kaart in plaats van te proberen deze te repareren.
 • Hoe verwijderde foto's ophalen van een Compact Flash kaart op Mac?
  Om verwijderde foto's van een Compact Flash-kaart op Mac op te halen, kunt u de beste software voor gegevensherstel gebruiken, zoals Wondershare Recoverit.
  1. Sluit de CF-kaart aan op uw Mac;
  2. start de CF-kaartherstelsoftware voor Mac;
  3. Selecteer de CF-kaart als doellocatie en start een scan;
  4. Bekijk de gescande foto's;
  5. Kies ten slotte de gewenste foto's om te herstellen en sla de verwijderde foto's op de harde schijf van je Mac op.
Adriaan Willems
Adriaan Willems Mar 28, 24
Deel artikel: