Apr 09, 2024 • Gearchiveerd naar: SD Card Solutions • Bewezen oplossingen
De mobiele telefoon is een zeer belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Het gebruik van mobiele telefoons kan hardware- en softwareproblemen veroorzaken. Wanneer er een probleem optreedt met een mobiele telefoon, staat iedereen onder grote druk omdat deze belangrijke gegevens over ons leven kan bevatten. Een van die problemen is het vastlopen van onze Android-telefoon.
Dit artikel beschrijft het bricken van Android-telefoons, de oorzaken en hoe je gegevens van een gebrickte Android-telefoon kunt herstellen.
Een geblokte telefoon is een telefoon die niet goed opstart. Simpel gezegd, als een mobiele telefoon niet kan worden ingeschakeld, wordt deze beschouwd als 'gebricked'. Technisch gezien gaat de telefoon kapot als de hoofdsoftware van de telefoon, die de hardware aanstuurt, beschadigd is. Als dit gebeurt, wordt de mobiele telefoon een onbruikbare 'baksteen' en wordt het proces 'bricking' genoemd.
Bricking is er in twee soorten:
Zachte baksteen:Dit is een 'bricking'-situatie waarbij de mobiele telefoon wel kan worden ingeschakeld, maar geen andere functies kan uitvoeren.
Een soft-bricked telefoon kan:
Harde baksteen:Dit is een situatie waarbij de mobiele telefoon volledig wordt gebrickt. Dat wil zeggen dat het op geen enkele manier wordt ingeschakeld. Er is geen praktische manier om gegevens van een hard-bricked Android-telefoon te repareren of herstellen. Hard bricking komt zeer zelden voor, en de meeste gevallen van Android-telefoons die bricken zijn soft bricking.
Er zijn veel redenen waarom Android-telefoons kunnen worden gebricked. In bijna alle gevallen gebeurde dit wanneer de gebruiker iets probeerde te doen met de bootloader van de mobiele telefoon. De belangrijkste redenen voor het crashen van Android-telefoons zijn:
1) Installatie van een aangepaste ROM:
Er is mogelijk een niet-compatibele ROM geïnstalleerd zonder de oorspronkelijke ROM-gegevens volledig te verwijderen. Een onjuiste activering kan ertoe leiden dat de mobiele telefoon wordt uitgeschakeld of eindeloos opnieuw opstart.
2) Je Android-apparaat rooten:
Rooting is een methode om een apparaat te ontgrendelen zodat meer delen van de telefoon toegankelijk worden, wat vaak wordt overgelaten aan ontwikkelaars. Door te rooten kunnen gebruikers ook beveiligingssystemen omzeilen die zijn ingesteld door fabrikanten van mobiele telefoons. Onjuiste rootmethoden kunnen ertoe leiden dat je Android-apparaat wordt gebricked.
3) Android-firmware bijwerken:
Als de telefoon wordt onderbroken tijdens het updaten van de Android-firmware, kan de telefoon gemakkelijk kapot gaan. Dit komt omdat, in tegenstelling tot software, firmware niet eenvoudig kan worden gewijzigd. De firmware is nauw geïntegreerd met de hardware en helpt de telefoon bij het uitvoeren van eenvoudige opstartbewerkingen. Als de firmware beschadigd raakt, kan de telefoon niet eens opstarten.
4) Kwaadaardige software downloaden:
Virusaanvallen of het per ongeluk installeren van kwaadaardige software kunnen mobiele telefoons ook platleggen. Dergelijke bedreigingen moeten altijd worden vermeden en er mogen alleen apps van betrouwbare leveranciers worden gebruikt.
5) Hardware of fysieke schade:
Als de telefoon fysieke schade oploopt die het moederbord of de Bios-chip aantast, zal de telefoon niet opstarten. Waterschade of vallen van een aanzienlijke hoogte kan dergelijke problemen veroorzaken.
Wat gebeurt er als je telefoon wordt gemetseld? Bezorgd over alle gegevens erin. Stop met je zorgen te maken. Hier geven we u tips en trucs om bestanden van een gemetselde Android te herstellen. Laten we eerst enkele methoden bespreken die we met onze telefoon kunnen uitvoeren zonder software te installeren.
Als alle bovenstaande stappen niet voor u werken of als u gegevens van soft-bricked Android naar uw systeem wilt herstellen met behulp van welke software dan ook, Recoverit Data Recovery software gaat je helpen.
Kenmerken van Recoverit-gegevensherstel:
Voordat u de stappen doorloopt, is het erg belangrijk om te weten dat de Recoverit-software voor gegevensherstel wordt gebruikt om bestanden op te halen van een extern opslagapparaat door verbinding te maken met uw pc. Dat betekent dat u uw gemetselde Android-telefoon met een SD-kaart rechtstreeks op uw pc kunt aansluiten en gegevens kunt herstellen, of deze kunt ophalen door de SD-kaart te verwijderen en rechtstreeks verbinding te maken met de pc. Dit geldt niet voor iPhones of telefoons zonder SD-kaart.
Stap 1: Installeer en start Recoverit op uw pc
Dubbelklik op het "Wondershare Recoverit"-pictogram op het bureaublad. Als het niet beschikbaar is op het bureaublad, typ dan "Recoverit" in het zoekvak en klik om het te openen.
Stap 2: Sluit het externe apparaat aan
Verbind uw gemetselde Android-telefoon met de SD-kaart rechtstreeks met het Windows-systeem of verwijder de SD-kaart uit het apparaat en maak rechtstreeks verbinding met uw pc.
Stap 3: Selecteer het apparaat dat je hebt verbonden
Selecteer uw aangesloten, gemetselde apparaat op de pc. Klik op de startknop voor verdere processen.
Stap 4: scan het aangesloten externe apparaat
Er wordt een algehele scan van het gemetselde apparaat uitgevoerd. Tijdens het proces kunt u de bestanden lokaliseren die u wilt herstellen, of u kunt het pauzeren of stoppen.
Stap 5: een voorbeeld van bestanden bekijken en deze herstellen
Nadat het scannen is voltooid, kunt u een voorbeeld van de bestanden bekijken aan de hand van het scanresultaat. Klik op "herstellen" om de bestanden terug te krijgen. Sla de bestanden op een andere locatie op waar u zich veilig voelt.
Dit is zo gemakkelijk om gegevens te herstellen van een gebrickte Android-telefoon. Maar zelfs dan kunnen we enkele voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat een telefoon wordt gebrickt.
In de huidige technologische wereld is gegevensverlies een van de grootste angsten. Dit komt omdat de meeste belangrijke gegevens zijn opgeslagen op mobiele telefoons. Dr.Fone gegevensherstel software is je beste kans om herstel van telefoongegevens.
Adriaan Willems
staff Editor
Generally rated4.5(105participated)