Hoe kun je verloren of verwijderde JPG bestanden herstellen

Hoe JPG-afbeeldingen herstellen en Herstellen

Heb je per ongeluk je JPG-foto's verwijderd of ben je ze kwijt? Maak je geen zorgen. Met Recoverit JPG herstel kunt u ze terughalen van uw computer, digitale camera, smartphones en andere apparaten.

Wondershare Recoverit Authors

Apr 11, 2024 • Gearchiveerd naar: Photo/Video/Audio Solutions • Bewezen oplossingen

0

Bijna elk huishouden in de moderne wereld heeft een digitale camera of een vergelijkbaar fotoapparaat. Het is waar dat er geen film meer nodig is om foto's te maken; in plaats daarvan kan de camera JPG- of JPEG-afbeeldingen vastleggen, die je overal kunt opslaan. Het belangrijkste probleem is dat de camerakaart weliswaar een groot aantal foto's kan opslaan, maar deze ook gemakkelijk kan verliezen door verkeerd gebruik.

We verliezen vaak, zo niet altijd, belangrijke JPG foto's als gevolg van onbedoelde verwijdering, onjuiste formattering van het apparaat of beschadiging van het opslagapparaat. Hoe dan ook, je JPG foto's zullen ongetwijfeld ruimte innemen op je opslagapparaat. Wat te doen als het gebeurt zonder voorafgaande planning? Er zijn verschillende manieren om verloren JPG bestanden te herstellen.

Deel 1. Kunnen Verloren JPG Bestanden Hersteld worden?

JPG of JPEG is zonder twijfel een van de meest gebruikte bestandsformaten voor het opslaan van fotogegevens, maar het is bijna zeker dat dit bestand per ongeluk verloren gaat of verwijderd wordt. Of je foto's nu zijn opgeslagen op een geheugenkaart, USB-stick, harde schijf, telefoon of digitale camera, de kans is groot dat ze om verschillende redenen verdwijnen. Hieronder staan enkele redenen.

Maar als titaan in de gegevensherstelsector heb ik met veel fotografen gewerkt die dit probleem hadden. Maar een scenario met een gebruiker van een GoPro-camera is er een die me opviel. Hij bevond zich in een situatie waarin hij per ongeluk de foto's van een klant had gewist, die hij de volgende dag moest afleveren. Ongeacht het beoogde gebruik van het JPG bestand, is het onwaarschijnlijk dat iemand die zich in een soortgelijke situatie bevindt denkt dat hij het misplaatste JPG bestand kan vinden.

Er zijn echter eenvoudige en snelle technieken om deze verwijderde gegevens terug te halen. Lees verder om te ontdekken hoe je verloren JPG afbeeldingsbestanden kunt herstellen.

Deel 2. Hoe Herstel Ik Verloren JPG-Afbeeldingen Met/Onder Software

Tegenwoordig komen verwijderde JPG of JPEG foto's vaak voor, maar veel mensen lijken niet te begrijpen waarom deze gegevens hersteld moeten worden. Als je je in deze situatie bevindt, bekijk dan hieronder de antwoorden op dit probleem, dat het dagelijks leven van mensen al lang teistert. 

Methode 1. Ultimate - Herstel Verwijderde JPG Bestanden Met Recoverit

Je JPG/JPEG afbeeldingen kunnen door verschillende oorzaken verloren gaan, waaronder virusinfecties, stroomuitval, onbedoelde verwijdering, kaartbeschadiging en meer. Het maakt niet uit of u uw foto's om welke reden dan ook verloren bent, Recoverit Foto Herstel kan u helpen om ze terug te vinden zonder kwaliteitsverlies.

Niet alleen voor de hierboven genoemde afbeeldingsformaten, maar dit JPG-bestand herstellen programma ondersteunt ook het herstel van een verscheidenheid aan formaten zoals TIF, BMP, PNG, GIF, RAF, ERF, PSD, WMF, CR2, DNG, RAW, NEF, ORF en meer, evenals het herstel van muziek en video in elk formaat. Download nu de gewenste versie van Windows of Mac om 10 JPG-bestanden gratis te herstellen!

Recoveritmaakt het mogelijk en makkelijker om JPG bestand herstel te doen. Lees verder en krijg de complete gids voor het herstellen van JPG.


Hoe verwijderde/verloren JPG-foto's herstellen?

Laten we het foto herstel op een Windows computer eens proberen en de JPG herstel stap voor stap uitvoeren. Als je op het punt staat om verloren JPEG/JPG afbeeldingen te herstellen van de digitale camera, camcorder, mobiele telefoon of andere draagbare apparaten, sluit deze dan eerst aan op je computer.

Gratis downloaden | Win Gratis downloaden | Mac
artikel-veilig-itemBeveiligd gecontroleerd. 3.591.664 mensen hebben het gedownload.
Verkrijg de specifieke gids voor het herstellen van camerafoto's.

Stap 1. Een locatie selecteren om JPG-bestanden te scannen

Om verwijderde of verloren JPG bestanden te herstellen, selecteer je het apparaat of de partitie waar je het JPG bestand verloren bent en klik je op "Start".

corrupte jpg herstellen

Stap 2. Scan de locatie voor verloren JPG bestanden

Recoverit JPG Herstel zal verder gaan met het scannen van uw geselecteerde harde schijf of externe apparaat om te zoeken naar alle verwijderde of verloren JPG/JPEG afbeeldingen. Je kunt het scanproces pauzeren om een voorbeeld te bekijken en de JPG-bestanden te herstellen die je vindt en nodig hebt.

diepe scan voor jpg herstel

Stap 3. JPG-bestanden bekijken en herstellen

Na voltooiing van de scan wordt een lijst met alle herstelbare JPG/JPEG-bestanden gemaakt. Om de verwijderde foto's terug te krijgen, kun je ze selecteren en op Herstellen klikken.

jpg bestand herstel

Tips voor JPG herstel

 • Maak geen nieuwe foto's en voeg geen nieuwe foto's toe aan de geheugenkaart, SD-kaart of andere kaarten nadat je ze bent kwijtgeraakt. Als je dit wel doet, is de kans kleiner dat je verloren foto's worden teruggehaald.
 • Het is ook niet aan te raden om nieuwe data toe te voegen aan de locatie waar de JPG foto's verloren zijn gegaan als ze verwijderd zijn van een computer of externe harde schijf.
 • Download en installeer deze JPEG/JPG file recovery niet op de schijf of partitie waar je je foto's hebt verloren.
 • Omdat nieuwe data de verwijderde data vervangt, moet je de herstelde JPG/JPEG bestanden niet opnieuw opslaan op de originele schijf of apparaat. Als er bestanden ontbreken, heb je nog een tweede kans om ze te scannen en te herstellen met Recoverit Foto Herstel.
 • De gids gaat helemaal over Windows JPG herstel. Als je een Mac-computer gebruikt, download dan de Mac-versie en ga naar deze pagina: Hoe verwijderde foto's op de Mac herstellen.

Recente video's van Recoverit

Bekijk meer >

Methode 2. Herstel Verloren JPG van Prullenbak

Het controleren van de prullenbak, waar recent verwijderde items tijdelijk worden opgeslagen voordat ze definitief worden gewist, is meestal het eerste wat je doet als je bestanden op je computer verliest of verwijdert.

Om je JPG terug te halen uit een prullenbak die niet geleegd is, volg je deze eenvoudige stappen.

 1. Dubbelklik op het prullenbakpictogram op je pc om de pagina te openen.
 2. Zoek en klik met de rechtermuisknop op de JPG-bestanden die je wilt terughalen. Klik daarna op 'Herstellen'.

kies restore om verloren JPG terug te halen

Methode 3. Herstel verloren JPG van Mac Prullenbak

Ja! Je volgt in wezen dezelfde procedures als in de vorige methode wanneer je met het Mac OS werkt, maar met andere commando's. Omdat Mac OS heel anders is dan de Windows-pc.

Gebruik onderstaande stappen om JPG te herstellen van een Mac met een niet geleegde prullenbak.

 1. Klik op het pictogram van de Mac prullenbak om de pagina te openen.
 2. Selecteer een verwijderd JPG- of JPEG-bestand en klik er met de rechtermuisknop op. Kies vervolgens 'Terugtrekken' om je verloren bestanden te herstellen.

klik met de rechtermuisknop op de afbeelding

Methode 4. JPG bestanden herstellen met bestandsgeschiedenis

Als alternatief kun je verwijderde JPG bestanden herstellen met het Windows Bestandsgeschiedenis hulpprogramma. Dit is hoe je het kunt doen:

 1. Begin met het typen van "Configuratiescherm" in het zoekvak en start het op.
 2. Navigeer naar Systeem en beveiliging -> Back-up maken en herstellen -> Persoonlijke bestanden herstellen.
 3. Zoek het JPG bestand dat hersteld moet worden en selecteer "Herstellen" om het terug te halen.

jpg herstellen met bestandsgeschiedenis


Deel 3. Hoe Herstel Ik Corrupte JPG Bestanden?

Er zijn nog steeds manieren om beschadigde JPG bestanden die hersteld zijn te repareren.

Methode 1. Herstelling van beschadigde JPG bestanden met CHKDSK

Een gratis hulpprogramma genaamd CHKDSK kan helpen bij het herstellen van JPG bestanden door problemen met beschadigde sectoren op te lossen. Zorg ervoor dat je externe harde schijf is aangesloten op je computer voordat je CHKDSK uitvoert als de JPG bestanden erop staan.

Volg deze stappen om CHKDSK te gebruiken voor het repareren van JPG bestanden:

 1. Begin met het typen van "cmd" in het zoekveld naast het Start-pictogram.
 2. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer "Uitvoeren als administrator".
 3. Voer het commando in: chkdsk C: /F, waarbij "C" staat voor de stationsletter van de schijf die je wilt scannen op fouten. Dit commando start een basisreparatieproces.
 4. Gebruik de opdracht om bestanden te herstellen na het repareren van de schijf: chkdsk C: /F /R /X. Dit commando scant, repareert de schijf en herstelt alle bestanden die het detecteert.

jpg herstellen met chkdsk

Methode 2. Herstel beschadigde JPG bestanden met JPG Herstelling Software

Om beschadigde JPG bestanden te repareren kun je Wondershare Repairit gebruiken als de bovenstaande procedures niet werken. Repairit kan ook videobestanden, audiobestanden, documenten en verschillende fotoformaten zoals .png, .tif, .tiff en meer repareren.

Zo repareer je JPG-bestanden met Repairit:

Stap 1. Nadat je Repairit hebt gedownload en geïnstalleerd, start je de toepassing op je pc.

Start Wondershare Repairit

Stap 2. Navigeer naar Herstelling van foto's en klik op de optie +Voeg toe om de beschadigde JPG-bestanden te uploaden.

corrupt jpg-bestand uploaden

Stap 3. Klik op Herstelling om het proces voor het herstellen van de foto te starten.

Herstelproces starten

Stap 4. Nadat de procedure is voltooid, klik je op Opslaan en selecteer je waar je de vastgelegde foto wilt opslaan.

het gerepareerde jpg-bestand opslaan


Deel 4. Omgaan met JPG afbeeldingen op de computer om verlies in de toekomst te voorkomen

Het is beter om op onze website te blijven en de basisprincipes van JPG foto's te leren dan weg te gaan zonder er zeker van te zijn dat je alles begrijpt wat we in het kort hebben besproken. Dit deel geeft een snel idee over JPG foto's en zal helpen bij het beantwoorden van alle vragen die je erover hebt, van wat tot hoe.

Wat is een JPG Afbeelding?

De Joint Photographic Expert Group (JPG) is een acroniem voor een compressieformaat met verlies dat vaak gebruikt wordt voor het comprimeren van digitale afbeeldingen. Vooral die beelden die zijn ontwikkeld door digitale fotografie. Het JPG-bestand bestaat uit twee subformaten;

JPG/JFIF (gebruikt op het internet (World Wide Web) ) en JPG/Exif (gebruikt in digitale camera's).

Hoe maak je een foto JPG?

De eenvoudigste manier om dit te doen is door gebruik te maken van online websites voor het converteren van afbeeldingen of programma's voor het bewerken van afbeeldingen op je Mac of pc.

Hier zijn instructies voor het converteren van een foto naar een JPG op een Mac of Windows computer.

Foto converteren naar JPG in Windows

Stap 1: Klik op het menu Start linksonder op je pc en start Paint.

Startpagina verf

Stap 2: Je wordt nu gevraagd om naar de pagina met het verfontwerp te gaan. Om de foto te kiezen, klik je op de knop 'Bestand' in de linkerbovenhoek. Er verschijnt dan een vervolgkeuzemenu. Klik op Openen om de foto te kiezen.

klik op bestand en selecteer openen

Stap 3:Nadat je de afbeelding hebt geopend, klik je nogmaals op 'Bestand' en selecteer je 'Opslaan als' in de vervolgkeuzelijst.

klik op bestand en selecteer opslaan

Stap 4:Als je op de optie 'Opslaan als' klikt, wordt er een ander menu voor geopend. Vervolgens selecteer je 'JPEG'.

selecteer jpeg in het menu

Foto converteren naar JPG op Mac

Er zijn een paar methodes om op een Mac foto's om te zetten naar JPG, maar ik heb de instructies voor de eenvoudigste methode hieronder bijgevoegd.

 1. Open 'Foto's' op je Mac via de map Programma's.
 2. Open de afbeelding die je wilt JPG-en > navigeer naar de linkerbovenhoek van het scherm klik op Bestand en selecteer 'Dupliceren' in de vervolgkeuzelijst.

Duplicaat selecteren

 1. Klik nogmaals op Bestand in de linkerbovenhoek van het afbeeldingsvoorbeeldvenster om de nieuwe duplicaatafbeelding te openen. Klik deze keer op Exporteren in het vervolgkeuzemenu.
 2. Er verschijnt een pop-upvenster waarin je het bestandstype kunt wijzigen, selecteer JPEG in de vervolgkeuzelijst Indeling en klik op Opslaan om het proces te voltooien.

selecteer jpeg in het formaat


Kan ik JPEG hernoemen naar JPG?

Een duidelijk antwoord op deze vraag is: Ja! Je kunt JPEG hernoemen naar JPG. Je hoeft alleen maar de bestandsnaam van het fotobestand te wijzigen. Gebruik de onderstaande stap om het proces uit te voeren.

 1. Open op je pc Bestandsbeheer en selecteer de optie 'Afbeeldingen' aan de zijkant van de pagina.

Klik op afbeeldingen in de bestandsverkenner

 1. Om het lintmenu te openen, navigeer je naar de bovenkant van de pagina en selecteer je Beeld. Vink in het lintmenu het selectievakje 'Bestandsnaamextensies' aan.

Vink bestandsextensie aan

 1. Om een JPEG-afbeelding te hernoemen naar een JPG, klik je er met de rechtermuisknop op en kies je 'Hernoemen' in het vervolgkeuzemenu.
 2. Typ JPG als de nieuwe bestandsextensie en druk op Enter.

Typ JPG als de nieuwe bestandsextensie

 1. Er verschijnt een pop-up die een waarschuwingsvenster op de pagina voorstelt. Klik op 'Ja' om de bewerking te voltooien.

Hoe kun je JPG-bestanden zonder verlies bekijken in Windows?

In principe kunnen JPG-bestanden niet verloren gaan als je ze bekijkt. Maar je moet altijd bedacht zijn op virussen en corruptie. En vermijd ook per ongeluk verwijderen.

Je moet een back-up maken van je JPG bestanden zodra je ze opslaat op je Windows computer om hun veiligheid te garanderen.

 1. Zoek het configuratiescherm in de linkerbenedenhoek van je computer, typ de naam in de zoekbalk en klik erop.
 2. Selecteer 'Back-up en herstel' in de derde rij van de pagina Configuratiescherm.
 3. Kies 'Maak een systeemimage' in het menu linksboven in je scherm. Kies in het pop-upvenster dat verschijnt een plaats om je systeemimage op te slaan en druk op 'Volgende'.

een systeemimage maken

 1. Klik in het volgende pop-upvenster op "Back-up starten" en kijk hoe de back-up wordt gestart.

back-up starten

 1. Er verschijnt weer een pop-upvenster, klik op 'Oké'.

klik oké

 1. Selecteer 'Formatteer de dvd' als daarom wordt gevraagd wanneer je een back-up van je systeemimage op een dvd maakt.
 2. Windows zal in de laatste stap beginnen met het opslaan van de systeemimage en je moet wachten tot het klaar is.

volledige back-ups


Hoe kun je JPG-bestanden zonder verlies openen op de Mac?

Het enige wat je kunt doen is een back-up maken van je JPG bestanden zodra je ze opslaat op je Mac.

 1. Start het programma Foto's. Zoek op je Mac het menu 'Foto's' in de linkerbovenhoek van het scherm.

openen op mac

 1. Er verschijnt een vervolgkeuzelijst en je selecteert 'Voorkeuren'.

voorkeuren

 1. Klik op het tabblad iCloud en selecteer 'Originelen downloaden naar deze Mac'.

downloaden van icloud


We maken vaak fouten die resulteren in het verlies van onze JPG foto's. Wat de oorzaak ook mag zijn, in dit artikel vind je alle basisstappen en oplossingen om je te helpen je verloren JPG afbeeldingen te herstellen, gratis en gemakkelijk.

Er is geen garantie dat je elke verloren JPG afbeelding terug kunt halen, zelfs niet als je zowel je Windows als je Mac kunt gebruiken om verloren foto's terug te halen. Het is dus aan te raden om professionele en effectieve gegevensherstel software zoals Recoverit te gebruiken.

Recoverit author

Adriaan Willems

staff Editor

(Click to rate this post)

Generally rated4.5(105participated)

Home > Resources > Photo/Video/Audio Solutions > Hoe JPG-afbeeldingen herstellen en Herstellen