Apr 27, 2024 • Gearchiveerd naar: Photo/Video/Audio Solutions • Bewezen oplossingen
Ik heb per ongeluk enkele video's en foto's van mijn Windows-computer verwijderd. Ik heb overal gezocht om mijn mediabestanden te herstellen, maar ik vind ze niet. Wat kan ik doen om mijn video's te herstellen? Help alstublieft! Er is een grote vraag naar digitale mediabestanden die nodig zijn voor het coderen van video en audio. Helaas brengt deze trend ook een aantal ongewenste, complexe problemen met zich mee. Wanneer een mediabestand van je apparaat wordt verwijderd, dan kan het lastig zijn om de gegevens te herstellen.
Maar als je vrij snel handelt voordat het verwijderde bestand op je schijf wordt overschreven door een ander bestand of andere gegevens, dan kun je het nog herstellen. Daarom moet je onmiddellijk stoppen met het gebruik van je apparaat nadatje je gegevens bent kwijtgeraakt, om te voorkomen dat je deze overschrijft en ga op zoek naar de beste oplossingen voor herstel van mediabestanden.
Mediabestanden zijn een belangrijk element geworden in het leven van veel mensen. Als je echter per ongeluk je mediabestand verwijdert of kwijtraakt, dan wordt het je vergeven als je denkt dat het onmogelijk is om het te herstellen. De waarheid is dat je, ongeacht de omstandigheden, je bestanden kunt herstellen.
En wat zijn mediabestanden? De betekenis van digitale mediabestanden is breed. Het verwijst over het algemeen naar je video's, muziek, afbeeldingen, audio en zelfs documenten. Of het nu Windows of Mac is, je apps of computer kunnen een mediabestand lezen en ermee werken na codering tijdens het opslagproces. Tekstverwerkingsprogramma's zoals Microsoft Word kunnen bijvoorbeeld mediabestanden in de documentindeling lezen en bewerken, terwijl fotobewerkingsapps zoals Photoshop foto-indelingen kunnen lezen.
Dat gezegd hebbende, er zijn voldoende video-indelingen, zoals dvd-bestanden, camcorders, Windows-video's, Quicktime-bestanden en nog veel meer. Deze bestandsindelingen moeten worden geconverteerd naar een specifieke indeling voordat je ze kunt afspelen wanneer ze niet worden afgespeeld in de opgeslagen of origineel gemaakte indeling. Daarom moet je deze indelingen converteren zodat de programma's ze kunnen afspelen. Deze bestandsindelingen worden codecs genoemd.
Wanneer je een digitaal mediabestand opslaat, wordt het gecodeerd zodat je computerprogramma of app het kan lezen en ermee kan werken. Muziek, foto's en video's hebben meestal verschillende indelingen. Er is echter enige variatie binnen deze brede categorieën, hoewel er geen sprake is van standaardisatie.
Je kunt opgeslagen indelingen zoals JPEG, RAW of TIFF voor foto's vinden. Je krijgt de beste kwaliteit voor een opgeslagen foto met de TIFF-indeling, maar het is een groot bestand. Als je foto's de TIFF-indeling hebt, dan zullen ze je opslagapparaat daarom met minder foto's vullen dan wanneer je een indeling zoals JPEG gebruikt.
Video-indelingen kunnen worden gecodeerd in high-definition of standaardindeling. Ze zijn niet alleen in verschillende bestandsindelingen gemaakt, maar je moet ze ook converteren zodat je ze op verschillende apps kunt spelen, van mobiele apparaten tot tv's. Op dezelfde manier kunnen digitale audiobestanden worden gecodeerd in indelingen met hoge of lage resolutie, wat de prestaties ervan kan beïnvloeden. Hieronder staan gedetailleerde digitale mediabestandsindelingen die je waarschijnlijk zult tegenkomen:
Hoewel mediaservers het gemakkelijker kunnen maken om mediabestanden te delen met afspeel- en digitale opslagapparaten, je kunt ook muziek, foto's, video's en andere mediabestanden opslaan op je apparaat, harde schijf of computer. Het probleem is echter dat een app voor het afspelen van netwerkmedia mogelijk geen toegang heeft tot dergelijke opslagapparaten als er geen software voor delen is ingebouwd.
Maar je kunt de mediaserversoftware op je computer installeren om toegang te krijgen tot mediabestanden. Windows heeft normaal gesproken ingebouwde mediaserversoftware, maar je moet deze activeren zodat je toegang krijgt tot de geselecteerde mediabestanden.
Zoals hierboven uitgelegd, kun je verschillende mediabestandstypen vinden. Daarom moet hij, of het nu een mediastreamer of netwerkmediaspeler is, het type bestand kunnen lezen voordat het kan worden afgespeeld of weergegeven.
Helaas tonen sommige mediaspelers de bestandsnamen niet, vooral die met bestandsindelingen die ze niet kunnen afspelen. Hoe het ook zij, je kunt nog steeds het type bestanden identificeren dat op je apparaat staat. Hieronder volgen de stappen om de mediabestandstypen in je mediabibliotheek te kennen:
Dankzij de technologische vooruitgang kun je nu digitale gegevensopslagapparaten vinden die systemen nodig hebben om een back-up van gegevens te maken en scenario's van gegevensoverbelasting te voorkomen. De opslag van digitale mediagegevens wordt grotendeels offline opgeslagen om back-up mogelijk te maken.
Onlangs heeft er een revolutie plaatsgevonden op het gebied van gegevensopslagmethoden, zoals de introductie van cloudopslag. Dit is een type server waarop verschillende soorten gegevens worden opgeslagen, waaronder mediabestanden. Het is over het algemeen geschikt voor mensen die grote hoeveelheden gegevens hebben en er een back-up van moeten maken en deze moeten beschermen.
Er zijn verschillende manieren waarop je gegevens kunt opslaan en openen. Een tijdelijke gegevensopslag, bekend als RAM, kan mediabestanden op je computer opslaan. Hoewel de hier opgeslagen gegevens niet permanent zijn, heb je er wel snel toegang toe.
Bovendien kan een computer dergelijke gegevens snel lezen, in tegenstelling tot de andere opslagalternatieven. Houd er rekening mee dat een Windows-computer meestal de WPL-indeling gebruikt om je video-, audio- en andere mediabestanden op te slaan. Nu vraag je je misschien af wat een wpl-bestand is. Welnu, dit is een bestandsextensie die Windows Media Player gebruikt.
Al je mediabestanden, zoals video's en audio die naar pagina's of berichten zijn geüpload, worden vermeld in de bibliotheek van Windows Media Player. Dit is de plaats waar je je mediabestanden kunt beheren. Om je mediabestanden te verwijderen, moet je dit vanuit deze bibliotheek doen.
Standaard worden mediabestanden weergegeven in een rasterweergave. Het is echter eenvoudiger om mediabestanden in de ListView te verwijderen. Klik dus op de ListView-optie om naar de ListView te gaan. Nu kun je de onderstaande stappen volgen om je mediabestanden te verwijderen:
Het belang van digitale opslagapparaten, zoals SD-kaarten, kan niet genoeg worden benadrukt. Je kunt je waardevolle video's, foto's, muziekbestanden, enz. opslaan. Maar dit opslagapparaat is, net als een harde schijf op je computer, gevoelig voor onbedoelde formattering, corruptie of beschadiging, waardoor je kostbare mediabestanden verloren gaan. Wanneer dit gebeurt, kun je in de problemen komen. Daarom moet je snel handelen en de juiste hersteloplossingen gebruiken om te voorkomen dat je je mediabestanden permanent kwijtraakt.
Het komt steeds vaker voor dat mediabestanden van opslagapparaten verwijderd worden of verlore raken. Er zijn twee redenen waarom bestanden beschadigd raken: slechte gegevens van een ander programma of fouten die ertoe leiden dat de computer het bestand niet kan wegschrijven tijdens het opslaan. De onderstaande lijst toont enkele oorzaken die ertoe leiden dat mediabestanden worden verwijderd of verloren gaan:
SD-kaarten zijn een geweldige manier om je mediabestanden op te slaan, zoals foto's, audiobestanden, video's en andere documentbestanden. Maar als je deze kaart verkeerd gebruikt, dan kan dit gegevensverlies veroorzaken. Bovendien hebben SD-kaarten een beperkte levensduur, wat betekent dat ze na een bepaalde periode de neiging hebben beschadigd te raken.
Als mediabestanden verloren gaan van je SD-kaart of computer, dan kun je daarom foto's, muziek en video's herstellen met behulp van de Recoverit Gegevensherstel-software. Dit is mogelijk zolang de opslagapparaten niet fysiek beschadigd zijn.
Deze software ondersteunt en repareert verschillende mediabestandsindelingen, waaronder MOV, M2TS, MP4 en AVI. Recoverit repareert corrupte gegevensbestanden die worden veroorzaakt door verschillende scenario's, zoals een geheugenkaartfout, onjuist afsluiten van het systeem, fouten bij bestandsoverdracht, virusaanvallen en een crash van het computersysteem. Neem dus zonder verder oponthoud de volgende drie stappen om mediabestanden te herstellen van de SD-kaart:
Stap 1: Sluit de SD-kaart aan
Download en installeer eerst de Recoverit Gegevensherstelsoftware op je Windows- of Mac-computer. Sluit vervolgens de corrupte of beschadigde SD-kaart aan op je computer en wacht tot deze wordt gedetecteerd.
Je kunt nu Recoverit starten en de locatie kiezen waar de software het scan- en herstelproces kan uitvoeren.
Stap 2: Selecteer de SD-kaart
Kies de SD-kaart die door je computer is gedetecteerd en klik op de knop Herstellen rechtsonder in het scherm.
Zodra het scanproces begint, wacht je tot het proces is voltooid.
Stap 3: Bekijk en herstel herstelde mediabestanden
Het beste is dat wanneer de software klaar is met het scannen en herstellen van de mediabestanden, je een voorbeeld van je mediabestanden kunt bekijken. Met de tool kun je bijvoorbeeld een voorbeeld van de herstelde foto's, video's, documenten, enz. bekijken.
Wanneer je tevreden bent met het resultaat van de herstelde mediabestanden, klik je op de knop Herstellen. Je kunt de herstelde mediabestanden op een andere gewenste locatie opslaan. Maar het zou veilig zijn om de herstelde bestanden op een andere locatie op te slaan. Op deze manier kun je toekomstig verlies van je mediabestanden voorkomen.
De opdrachtprompt is handig voor het ophalen van verwijderde bestanden op je computer. Dit is misschien wel een van de krachtigste ingebouwde tools waarmee je verwijderde of verloren bestanden van je SD-kaart, harde schijf en nog veel meer kunt herstellen. Om de opdrachtprompt rechtstreeks te gebruiken om je verwijderde bestanden op je computer terug te halen, doet je het volgende:
Meestal denk je aan het ergste als je mediabestanden eenmaal zijn verwijderd of verloren zijn gegaan. Dit is de reden waarom het hebben van een betrouwbare tool voor gegevensherstel, zoals Recoverit Gegevensherstelsoftware, je dag weer goed kunnen maken Deze software is tenslotte ontworpen om je verwijderde mediabestanden te herstellen en te repareren wanneer ze beschadigd raken.
Adriaan Willems
staff Editor
Generally rated4.5(105participated)