2 Werkbare methodes om Linux bestanden/partities te herstellen in Windows

Hoe Linux bestanden/partities herstellen vanuit Windows - Handleiding

Heb je per ongeluk een hele partitie verwijderd op je Linux-server? Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je je bestanden kunt herstellen. Dan heb je geluk. Je hebt meer kans om Herstel je Linux bestanden en partities in Windows wanneer je de tools gebruikt die in dit artikel worden besproken.

In deze gids leer je alles wat je moet weten over de oorzaken en oplossingen voor gegevensverlies op Linux-apparaten. Linux bestanden herstellen van Windows met behulp van twee praktische hulpmiddelen. We vergelijken ook beide tools om je te helpen bepalen wat voor jou de beste optie is.

Deel 1. Oorzaken van gegevensverlies in Linux-apparaten

Gegevensverlies komt vaak voor en kan op elke pc voorkomen, ongeacht het besturingssysteem. Linux gebruikers hebben vaak te maken met gegevensverlies wanneer ze gegevens wijzigen, aanmaken of opslaan in het systeem. Er zijn veel oorzaken van gegevensverlies op Linux-apparaten, maar enkele veelvoorkomende worden hieronder opgesomd.

Oorzaak
Beschrijving
Menselijke fout Per ongeluk op Shift+Delete drukken of de opdracht rm uitvoeren zonder te controleren op onbelangrijke of niet-gebackupte bestanden. Het ongepland formatteren van je Linux-apparaat valt ook onder deze categorie.
Virusinfectie Virusinfecties treden vaak op wanneer onveilige gegevens worden gedownload van gecompromitteerde websites of andere vormen van bronnen zoals e-mail.
Sudden Power Loss Stroomuitval kan ook leiden tot gegevensverlies op Linux-apparaten. Een onverwachte afsluiting van de pc kan leiden tot corruptie van het bestandssysteem, waardoor gegevens ontoegankelijk worden.
Slechte Sectoren De meeste mensen weten niet dat slechte sectoren op Linux-apparaten ook gegevensverlies kunnen veroorzaken. In dit geval kunt u merken dat de gegevens die in deze sector zijn opgeslagen, verdwijnen of beschadigd raken.
Het systeem opnieuw installeren Wanneer je het besturingssysteem opnieuw probeert te installeren, kun je verschillende opties kiezen zonder de waarschuwing te lezen. Soms zal je Linux systeem je waarschuwen dat het de partitie waar je het besturingssysteem hebt geïnstalleerd opnieuw zal formatteren. Als je deze waarschuwing negeert, verlies je alle inhoud op die partitie.

Deel 2. Twee methodes om Linux bestanden/partities te herstellen in Windows

Gelukkig zijn er twee effectieve methoden om Linux bestanden en partities te herstellen van de verschillende scenario's voor gegevensverlies die hierboven zijn beschreven. In dit gedeelte wordt beschreven wat dit inhoudt en welke stappen nodig zijn.

Methode 1: Gebruik Recoverit Linux Herstel (Zonder Harddisk Pull-Out)

De makkelijkste en meest effectieve manier om Linux bestanden te herstellen van Windows is door professionele Gegevensherstel software te gebruiken. Er zijn veel opties, maar Wondershare Recoverit springt eruit om vele redenen, Recoverit ondersteunt Linux besturingssystemen en vergemakkelijkt het herstel van Linux partities en bestanden.

In tegenstelling tot andere Gegevensherstel tools, Recoverit Linux Bestand Herstellen Het is niet nodig om de harde schijf van het Linux-apparaat te verwijderen. In plaats daarvan werkt het via een verbinding op afstand en biedt het een intuïtieve gebruikersinterface die gemakkelijk te gebruiken is voor zowel beginners als professionals.

Wondershare Recoverit - Veilige en betrouwbare Linux herstelsoftware

5,481,435 mensen hebben het gedownload.

Herstel effectief, veilig en volledig verloren of verwijderde documenten, foto's, video's, muziek, e-mails en meer dan 1000 andere bestandstypen.

Compatibel met alle gangbare Linux distro's, waaronder Ubuntu, Linux Mint, Debian, Fedora, Solus, Opensuse en Manjaro.

Het ondersteunt meer dan 500 scenario's voor gegevensverlies, waaronder verwijdering, schijfformattering, OS-crash, stroomstoring, virusaanval en partitieverlies.

Linux bestanden herstellen vanuit Windows via een externe verbinding. Het is niet nodig om het Linux-apparaat te demonteren om de harde schijf te verwijderen.

Instructies voor het herstellen van Linux bestanden/partities van Windows met Recoverit Linux Recovery.

Recoverit Linux Recovery is makkelijk te gebruiken. De volgende videohandleiding of tekstgids zal je helpen om de eenvoudige stappen te leren die nodig zijn voor een vroeg herstel.

Gratis downloaden

Voor Windows Vista/7/8/10/11

Gratis downloaden

Voor macOS X 10.10 of hoger

Stap 1: Start de software na de installatie en tik op de knop NAS en Linux De opties bevinden zich aan de linkerkant van de hoofdinterface. Klik vervolgens op de Linux Herstel knop.

kies nas en linux

Stap 2: Recoverit vereist dat het Linux apparaat verbonden is met Windows om het herstelproces door te laten gaan. Voer de informatie in die nodig is om de verbinding op afstand in te stellen en klik op OK. Verbinden Klik op de knop.

linux apparaat aansluiten

Stap 3: Zodra de verbinding tot stand is gebracht, begint Recoverit automatisch met het scannen naar verloren bestanden en partities op het Linux apparaat. Je kunt wachten tot het proces is voltooid of het proces stoppen zodra je de gewenste gegevens hebt gevonden.

het linux-apparaat scannen

Stap 4: Je kunt een voorbeeld van het gescande bestand bekijken om te bepalen of je het nodig hebt of niet. Als je de bestanden vindt die je zoekt, selecteer ze dan en druk op de knop Herstel knop om Linux bestanden te herstellen vanuit Windows met Recoverit.

de gescande Linux-bestanden herstellen in Windows

Dit is alles wat je moet doen om weer toegang te krijgen tot je Linux-gegevens op je Windows-pc. Het bestand is niet beschadigd en verkeert in dezelfde staat als voor het verlies.

Gratis downloaden

Voor Windows Vista/7/8/10/11

Gratis downloaden

Voor macOS X 10.10 of hoger

Methode 2: RS Linux Recovery gebruiken (vereist het verwijderen van de Linux harde schijf)

Een andere effectieve manier om een Linux-partitie te herstellen in Windows is door gebruik te maken van de RS Linux Herstel gereedschap. Deze herstelsoftware helpt om in korte tijd gegevens te herstellen van verwijderde of beschadigde Linux-partities op Windows.

Herstelt effectief de structuur en inhoud van een harde schijf na het formatteren. Of het nu EXT4, XFS, BTRFS, Of nadat de UFS-partitietabel beschadigd of per ongeluk geformatteerd is, kan dit hulpprogramma de hele partitie herstellen, niet alleen de bestanden.

Stappen om Linux Partitie Herstellen in Windows met behulp van RS Linux Herstel

Stap 1: Download en installeer RS Linux Recovery-software op je Windows-pc vanaf de officiële website om verloren Linux-gegevens te herstellen.

download rs linux herstel

Stap 2: Verwijder de harde schijf met verloren gegevens van het Linux-apparaat en sluit de harde schijf aan op de Windows-pc.

Stap 3:Start RS Linux Herstel. In de hoofdinterface kun je de Linux-partitie of -schijf selecteren die je wilt scannen op verloren bestanden.

schijf selecteren om te scannen

Stap 4: Het scanproces wordt gestart en de resultaten worden geleverd in een standaard schijfstructuur nadat het proces is voltooid. Je kunt eenvoudig door de resultaten navigeren via de map en de gescande inhoud op je Linux harde schijf bekijken.

scanresultaten weergeven in linux-partitie

Stap 5: De RS Linux Recovery Tool biedt een preview-functie om de integriteit van de bestanden die je wilt herstellen te controleren.

voorbeeld van herstelbare bestanden in linux

Stap 6: Selecteer uit de scanresultaten de bestanden die je wilt opslaan in de herstellijst. Bij het herstellen van een Linux-partitie in Windows kun je ook de hele partitie selecteren.

Stap 7: Klik na het selecteren op de Herstel Klik op de knop om door te gaan met het Linux Bestandsherstel proces op een Windows computer.

Linux bestand en partitie herstellen op Windows

Stap 8: Selecteer de locatie waar je de gegevens wilt opslaan en klik opnieuw op 'Herstellen'.

het herstelde Linux-bestand en de partitie opslaan

Dit zal de verloren Linux-partitie terugbrengen en je kunt de bestanden binnenin onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze in goede staat zijn.

Deel 3. Vergelijking van Recoverit Linux Herstel en RS Linux Herstel

RS Linux Recover en Recoverit Linux Recovery zijn professionele maar Linux software voor gegevensherstel,Ze onderscheiden zich door een aantal kenmerken. Deze sectie vergelijkt Recoverit Linux Recovery en RS Linux Recovery om u te helpen beslissen over de beste optie.

 
Recoverit Linux Herstel
RS Linux-herstel
Ondersteunde OS Windows en macOS Windows
Ondersteund Linux-bestandssysteem EXT4 en BRTFS EXT2/3/4, XFS, UFS, ZFS, BTRFS, en ReiserFS
Prijs Gratis proefversie en Premium begint vanaf $79,95 Geen gratis versie en de prijs begint vanaf $67,95
Schijf uittrekken Ondersteuning voor verbindingen op afstand De harde schijf moet uit Linux worden gehaald voor herstel.

Conclusie

Voor het openen en herstellen van verloren bestanden en partities op een Linux-pc vanuit Windows is betrouwbare software voor gegevensherstel nodig. Dit komt doordat Linux weliswaar ingebouwde ondersteuning biedt voor Windows NTFS partities, kan Windows OS Linux partities niet direct lezen zonder de hulp van professionele Gegevensherstel software.

Dit artikel geeft een overzicht van Recoverit Linux Recovery en RS Linux Recovery en laat zien hoe deze twee tools je kunnen helpen om je Linux bestanden en partities snel terug te krijgen op een Windows PC.

Ook favoriete items