Een handleiding voor het vinden van uw Windows 11 BitLocker-herstelsleutel

BitLocker is een cruciaal onderdeel van elke Windows-pc. Het is een ingebouwd versleutelingssysteem om gegevens op je harde schijf te beschermen tegen mogelijke bedreigingen en diefstal. Dit systeem is zeer nuttig, vooral tijdens de toename van cyberaanvallen en bedreigingen.

Wat gebeurt er als je de sleutel verliest waarmee je BitLocker-schijf wordt ontgrendeld? Het korte antwoord is dat je je waardevolle gegevens kunt verliezen. Maar hier hoef je je geen zorgen om te maken. We zijn er om te helpen als je je BitLocker herstelsleutel in Windows 11. Kijk hieronder hoe je dat doet.

In dit artikel
  1. Uw Microsoft-account openen
  2. Gebruik je afdruk
  3. Gebruik uw USB-flashopslag
  4. Gebruik uw school- of werkaccount
  5. BitLocker Herstel openen als beheerder

Wat is een BitLocker Recovery Key?

de BitLocker herstelsleutel vergeten

A BitLockerDe herstelsleutel is een 48-cijferig wachtwoord dat u ontvangt wanneer u uw gegevens versleutelt met het BitLocker-systeem. Hiermee hebt u toegang tot uw gegevens en kunt u onbevoegde toegang door andere partijen voorkomen. Gebruik BitLocker en de herstelsleutel als je gevoelige of waardevolle gegevens hebt.

Je kunt je gegevens niet bekijken zonder deze unieke code, dus als je hem verliest, kan dat angstaanjagend zijn. Deze BitLocker-sleutel is verantwoordelijk voor gegevensbeheer, onderhoud en herstel, wat betekent dat je zonder deze sleutel geen enkele actie kunt uitvoeren.

Waarom mensen vaak hun BitLocker-herstelsleutel voor Windows 11 kwijtraken

Het verliezen van de BitLocker-sleutel is niet zeldzaam, maar mensen onthouden het waarschijnlijk niet omdat het een 48-cijferige code is. Hieronder staan de meest voorkomende redenen waarom mensen hun herstelsleutels voor Windows 11 blijven verliezen:

 • 📌 De code niet opslaan - Als je BitLocker voor het eerst gebruikt, besef je misschien niet hoe belangrijk het is om de herstelsleutel op te slaan. Je hebt dus niet de benodigde hulpmiddelen wanneer je je gegevens probeert te openen.
 • 💼 Niet zorgvuldig opbergen - De meeste mensen schrijven hun herstelsleutel ergens op en vergeten waar ze de code hebben gelaten. Ze kunnen het ook per ongeluk weggooien zonder het te beseffen.
 • 📃 Geen kopie maken - Zelfs als je je herstelsleutel opslaat, bestaat de kans dat je hem verliest, welke methode je ook gebruikt. Als je je herstelsleutel kwijt bent, moet je een back-up of een kopie van de cijfers hebben zodat je er gemakkelijk bij kunt.

Dit zijn slechts enkele redenen waarom mensen vaak hun BitLocker herstelsleutels kwijtraken, maar de scenario's verschillen van persoon tot persoon.

Hoe de BitLocker-herstelsleutel te vinden in Windows 11

Als je je herstelsleutel niet kunt vinden, zijn hier de beste oplossingen om je te helpen op je zoektocht.

Je kunt ook de instructies in de onderstaande video volgen:

Uw Microsoft-account openen

Je Microsoft-account slaat alle essentiële gegevens op voor een soepele Microsoft-ervaring. Toegang tot uw Microsoft-account is een van de eenvoudigste en meest efficiënte manieren om toegang te krijgen tot uw BitLocker herstelsleutel. Volg onderstaande stappen:

 1. Hoofd naar account.microsoft.com.
 2. Klik Aanmelden en log in met uw gegevens.
  aanmelden bij uw microsoft account
 3. Hoofd naar Apparatenen klik op Details bekijken onder je pc.
  pc details bekijken
 4. Scroll naar beneden en vind de BitLocker gegevensbeveiliging sectie. Klik op de Herstelcodes beheren optie.
  herstel sleutels beheren
 5. Je ziet nu de details van je herstelsleutel.
  herstelsleutel details

Gebruik je afdruk

Misschien heb je de herstelsleutel uitgeprint en veilig opgeborgen. Zo ja, zoek dan dat stukje papier om toegang te krijgen tot de BitLocker-herstelsleutel voor Windows 11. Controleer je computernotities of plaatsen waar je deze essentiële informatie hebt bewaard.

Gebruik uw USB-flashopslag

Als een BitLocker-herstelsleutel maken, Je kunt het op een USB-stick opslaan. Als je deze methode hebt gekozen, staat er op je USB een tekstbestand met de herstelsleutel. Maar omdat je harde schijf versleuteld is, heb je een ander apparaat nodig om je sleutel te lezen.

Neem een ander Windows-apparaat en volg de onderstaande stappen:

 1. Plaats de USB-stick met de herstelsleutel.
 2. Open de inhoud van de schijf en zoek naar het BitLocker-bestand.
  het BitLocker bestand openen
 3. Open het tekstbestand met de sleutel en schrijf het op.
  het vinden van de herstelsleutel

Gebruik uw school- of werkaccount

Als je een school- of werkaccount gebruikt voor BitLocker, vind je daar je herstelsleutel. Organisaties en scholen gebruiken meestal Azure accounts, dus je kunt proberen je BitLocker herstelsleutel te vinden met deze tool. Dit moet je doen:

 1. Open Azure portaal.
 2. Hoofd naar Azure actieve directory.
 3. Selecteer Apparaten links op het scherm.
 4. Klik Alle apparaten.
 5. Kies die met BitLocker.
  apparaat kiezen
 6. Hoofd naar Eigendommen en scroll naar beneden om de herstelsleutel te ontdekken.
  de herstelsleutel weergeven

BitLocker Herstel openen als beheerder

Als alle bovenstaande methoden mislukken, kunt u BitLocker openen als beheerder en uw sleutel terugkrijgen. Om deze methode uit te voeren, heb je de Command Prompt nodig. Volg deze gids voor succesvol sleutelherstel:

 1. Zoeken naar deOpdrachtprompt en selecteerUitvoeren als beheerder.
  opdrachtprompt openen
 2. Voer dit commando uit: manage-bde -protectors H: -get. De herstelsleutel zou op het scherm moeten verschijnen.
  de herstelsleutel verkrijgen met cmd

Bonustip: Gegevens herstellen als BitLocker Recovery de herstelsleutel niet accepteert

Soms gaat het mis en krijg je geen toegang tot je BitLocker-herstelsleutel in Windows 11. Zelfs als je dat doet, kun je het in sommige scenario's mogelijk niet gebruiken, wat leidt tot vastgelopen gegevens en frustratie. If you need to regain access to your data, you will need a helping hand in the form of a third-party software solution.

One such solution is Wondershare Recoverit, one of the most successful recovery tools on the market. Het kan effectief duizenden bestandstypen ophalen van bijna alle apparaten. Het behandelt ook honderden scenario's voor gegevensverlies, waaronder BitLocker die je herstelsleutel niet accepteert. Dus, Wondershare Recoverit zal uw beste vriend zijn op de succesvolle data recovery zoektocht.

Gratis downloaden
Gratis downloaden

Downloaden Wondershare Herstellenvan de officiële website en volg de onderstaande stappen om je waardevolle gegevens terug te halen:

 1. Open het programma en ga naar Vaste schijven en locaties.
 2. Kies de schijf waarvan je gegevens wilt herstellen.
  De schijf kiezen
 3. Het programma begint automatisch met scannen. Je kunt dit proces pauzeren indien nodig.
  scannen van de schijf
 4. Bekijk na het scannen een voorbeeld van de herstelde bestanden. Selecteer degene die je wilt ophalen en klik op Herstel.
  bestanden bekijken en herstellen
 5. Kies een locatie om uw bestanden op te slaan.

Conclusie

BitLocker kan een waardevolle oplossing zijn om je gegevens te beschermen. Het is echter mogelijk dat alles niet soepel verloopt en dat je problemen ondervindt zoals het verliezen van de herstelsleutel. Gebruik in dat geval de bovenstaande methoden om uw BitLock-herstelsleutel in Windows 11 te vinden en het probleem op te lossen.

Maar als je het probleem niet kan oplossen met deze methodes, kan je altijd je gegevens herstellen en een back-up maken met een betrouwbare tool zoals Wondershare Recoverit.

Gratis downloaden
Gratis downloaden

FAQ

 • Waarom is de BitLocker-herstelsleutel nodig?
  Met je BitLocker herstelsleutel heb je toegang tot gegevens op je versleutelde harde schijf. Aangezien uw BitLocker onbevoegde toegang voorkomt, is dit de enige manier om het programma te vertellen dat u uw bestanden probeert te bekijken. Als je de sleutel verliest, heb je geen toegang tot je waardevolle gegevens.
 • Is het mogelijk om de BitLocker-sleutel te herstellen?
  Hoewel het verlies van de BitLocker herstelsleutel frustrerend kan zijn, kunt u verschillende methoden gebruiken om te proberen de sleutel te herstellen. Je kunt digitale kopieën van de herstelsleutel vinden in de opdrachtprompt of je Microsoft- of Azure-account. Ze zijn ideaal als je geen afdruk of USB met de cijfers hebt.
 • Kan ik mijn gegevens terughalen zonder de BitLocker herstelsleutel?
  Het meest frustrerende aan het verliezen van je BitLocker herstelsleutel is het verlies van toegang tot je gegevens. Als je je sleutel niet kunt vinden met bovenstaande methodes, probeer dan een herstelprogramma zoals Wondershare Recoverit om je waardevolle informatie terug te krijgen. Deze methode haalt je gegevens op zodat je ze op een veilige plaats kunt bewaren.
Adriaan Willems
Adriaan Willems Mar 28, 24
Deel artikel: