Active Undelete: Een fantastische optie voor het herstellen van verloren gegevens

Het verliezen van cruciale bestanden kan een bron van ergernis zijn. Het ene moment werk je aan een belangrijk project, het andere moment zijn na een systeemcrash al je cruciale bestanden verdwenen.

Active Undelete is in dergelijke situaties een baken van hoop. Deze robuuste tool voor gegevensherstel is fantastisch voor het herstellen van gegevens, en in de recensie van vandaag vertellen we je er alles over en laten we je zien hoe je het in deze stressvolle situaties kunt gebruiken.

In dit artikel

Wat is Active@ Undelete?

active undelete en zijn specificaties

Ontwikkeld door Active Data Recovery Software, tegenwoordig ook bekend als LSoft Technologies, is Active@ Undelete een van de best beoordeelde oplossingen voor gegevensherstel op de markt. Met zijn ultramoderne herstelengine biedt Active@ Undelete een goede kans op het herstellen van bestanden, ongeacht de situatie van gegevensverlies.

Dat gezegd hebbende, laten we eens in de specificaties van Active@ Undelete duiken.

Gegevensherstelsoftware Actief@ Undelete
Ondersteunde besturingssystemen Windows XP, Vista, 7, 8, 10, 11
Windows Server 2003, 2008, 2012, 2016, 2019, 2022
Ondersteunde opslagmedia HDD's, SSD's, USB's, externe schijven, geheugenkaarten, digitale camera's, ZIP-stations
Ondersteunde bestandssystemen FAT, NTFS, EFS, ReFS, HFS+, APFS, Ext2, Ext3, Ext4, UFS, BTRFS
Ondersteunde bestandstypen Documenten, afbeeldingen, foto's, video's, audio, e-mails, e-boeken, databases

Verschillen tussen Active@ Undelete en Active@ Bestandsherstel

Hoewel deze apps ongetwijfeld vergelijkbaar zijn wat betreft het beoogde gebruik, zijn er ook enkele verschillen tussen Active@ Undelete en Active@ Bestandsherstel, en we zijn hier om het uit te leggen.

Aan de ene kant is Active@ Bestandsherstel, zoals de naam al doet vermoeden, een tool voor bestandsherstel. Deze app die alleen voor Windows beschikbaar is, is gericht op beginnende gebruikers en heeft daarom een eenvoudige, beginnersvriendelijke gebruikersinterface om gebruikers te begeleiden bij het herstellen van hun bestanden met een Windows-machine.

Aan de andere kant is Active@Undelete een veel complexere app met tal van geavanceerde functies voor gegevensherstel. Hoewel het tot doel heeft bestandsverlies ongedaan te maken en verwijderde gegevens te herstellen, richt deze app zich op ervaren computerliefhebbers. Het biedt meer gedetailleerde informatie over de scanresultaten van de app en gevonden bestanden.

active undelete versus active bestandsherstel

Active@ Undelete functies

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft Active@Undelete tot doel bestandsverwijdering ongedaan te maken en per ongeluk verwijderde gegevens te herstellen. Dat is echter niet het enige dat deze app doet, want Active@Undelete heeft ook tal van andere functies, waaronder de volgende:

  • Zoeken naar verwijderde partities – Het herstellen van gegevens van een verwijderde partitie kan bijzonder uitdagend zijn. Active@Undelete kan echter deze verloren partities scannen, deze opnieuw aanmaken en je bestanden ervan herstellen, zelfs als de eerste paar scans geen gegevens hebben gevonden.
  • Gedetecteerde partities herstellen – Active@ Undelete kan ook verloren partities herstellen nadat ze zijn gevonden. Het is echter belangrijk om te weten dat dit alleen haalbaar is als de gedetecteerde partities nog niet zijn overschreven.
  • Partities beheren – Naast het scannen en herstellen van partities beschikt Active@ Undelete ook over een complete Partitie Manager-tool, waarmee je partities tijdens gegevensherstel kunt maken, formatteren en verwijderen.
  • Schijfkopieën maken – Het herstellen van gegevens kan verdere hardwarestoringen veroorzaken, dus het maken van een schijfkopie van een schijf waarvan je herstelt, wordt ten zeerste aanbevolen. Dat is waar Active@ Undelete je kan helpen en het voor jou kan maken.
  • Scannen naar bestandshandtekeningen – Terwijl de meeste hersteltools zoeken naar verloren bestanden via een bestandstabel, kan Active@ Undelete naar bestanden zoeken op basis van hun handtekening, waardoor de app items kan vinden, zelfs als ze niet verschijnen in een bestandstabel.
  • Gegevens herstellen van beschadigde RAID-systemen – RAID-instellingen zijn complexe opstellingen van schijfstations die gegevensveiligheid met redundantie garanderen. Ze zijn echter niet immuun voor beschadiging, en het kan een behoorlijke uitdaging zijn om er gegevens van opnieuw aan te maken en te herstellen, maar Active@Undelete kan behoorlijk succesvol zijn in dergelijke pogingen.
  • Bestanden ordenen na gegevensverlies – Veel tools voor gegevensherstel dumpen de herstelde items op je bureaublad, maar Active@ Undelete heeft een ingebouwd programma voor het organiseren van bestanden dat helpt bij het organiseren en hernoemen van bestanden nadat ze zijn gered.

Met een combinatie van de bovengenoemde functies komt Active@Undelete naar voren als een van de beste oplossingen voor het ongedaan maken van de verwijdering van bestanden en het herstellen van verloren gegevens.

Hoe Active@ Undelete gebruiken

Zoals gezegd richt Active@Undelete zich op computerexperts, wat betekent dat het gebruik van de verschillende functies van de app verre van eenvoudig is. Daarom hebben we hieronder een stapsgewijze handleiding opgenomen, en we hopen dat je deze nuttig vindt bij het navigeren door de interface van de app.

  1. Start Active@ Undelete op je computer en je krijgt de Herstelverkenner-weergave van de app te zien.
    active undelete herstelverkennerweergave
  2. Selecteer een schijfstation of map in Expert Device venster en klik bovenaan op de knop Scannen.
  3. Er verschijnt een venster Scan Schijven waarin je verschillende scanelementen kunt aanpassen, zoals het scangebied, partitiedetectie, bestandsdetectie op basis van handtekening, scanfiltering op partitiestatus, enz. Pas deze aan of laat ze zoals ze zijn en tik op Scannen.
    schijven scannen met active undelete
  4. Zodra Active@ Undelete je schijf of map heeft gescand, zie je het venster met scanresultaten waarin je door de bestanden op je schijf of map kunt bladeren en een voorbeeld van de gevonden items kunt bekijken.
    blader door gevonden gegevens en bekijk voorbeelden van bestanden
  5. Selecteer de verwijderde bestanden die je wilt herstellen en tik bovenaan op de groene knop Herstellen. Je krijgt dan het venster voor het herstellen van bestanden en mappen.
  6. Selecteer de herstelbestemming, pas je opties aan en tik op de laatste knop Herstellen.
    active undelete bestandsherstekvenster

Zoals je kunt zien, is het gebruik van Active@ Undelete zeker niet eenvoudig. Als je je echter overweldigd voelt, dan vind je op de website van LSoft Technologies ook gedetailleerde stappen over de ingebouwde tools van Active@ Undelete. Bezoek de website en bekijk deze gedetailleerde handleidingen voor verdere instructies.

Active@ Undelete prijzen

Een van de meest ongelooflijke dingen van Active@Undelete is dat het als DEMO-versie wordt geleverd, waar gebruikers de geavanceerde tool voor gegevensherstel kunnen uitproberen voordat ze een licentie voor de app kopen. De DEMO-versie heeft echter een beperking met betrekking tot de grootte van het bestand dat kan worden hersteld.

Dat gezegd hebbende, wordt Active@ Undelete geleverd in drie pakketten, met drie soorten licenties voor thuisgebruikers en drie soorten zakelijke licenties, en je kunt de kosten ervan zien in onze gedetailleerde prijstabel hieronder.

Licentie type Licentie voor thuisgebruiker Zakelijke licenties
Active@ Undelete standaard 19,99 $ $29,95
Active@ Undelete Professional $44,95 $59,95
Active@ Undelete Ultimate $79,95 $99,95

Het standaardpakket bevat herstel van bestanden en mappen vanaf live-schijven en partities, bestandsherstel van geformatteerde of beschadigde partities en bestandsdetectie door middel van handtekening. Daarentegen voegt de Professional-editie partitieherstel, draagbare app-mogelijkheden en een tool voor het organiseren van bestanden toe aan het Standard-pakket.

Ten slotte bevat het Ultimate-pakket alles uit de Professional-editie, plus RAID-reconstructie en gegevensherstel, herstelfuncties via het netwerk op afstand en draagbare app-mogelijkheden die op afstand kunnen worden gebruikt.

Actief@ Undeletebeoordelingen & opmerkingen

Ondanks de niet-intuïtieve gebruikersinterface van Active@Undelete en de moeilijk te volgen stappen voor gegevensherstel, zijn de meeste gebruikers redelijk tevreden met hun beslissing om de app aan te schaffen en te gebruiken.

De gebruikers van CNET beoordeelden Active@ Undelete met 3,6/5 sterren op basis van 71 stemmen, waarbij sommige gebruikers de app een "goedgeprijsde levensredder" noemden, waarbij de meeste negatieve recensies gericht waren op het bedrijf erachter en niet de app zelf.

Volgens de gebruikers van TechJockey verdient de app 4,6/5 sterren, terwijl de algemene score gebaseerd is op drie beoordelingen, wat vrij veel lijkt op de beoordeling van SoftwareSuggest van 4,5/5 sterren, gebaseerd op tien beoordelingen.

Eindoordeel

Gezien de prijzen van Active@ Undelete, gebruikersrecensies en de vele geavanceerde functies voor gegevensherstel die bij de app krijgt, is het duidelijk waarom Active@ Undelete een van de beste tools voor gegevensherstel in de markt is. Het is echter ook veilig om te zeggen dat Active@ Undelete geen gebruiksgemak biedt.

Voordelen
  • Meerdere ingebouwde tools zoals partitiebeheer, bestandsorganisator en maker van schijfkopiën;
  • Het heeft een eerlijke prijs voor een app voor gegevensherstel met zoveel functies;
  • De app geeft een gedetailleerd overzicht van je scan;
  • Active@ Undelete kan gegevens herstellen van verwijderde partities.
Nadelen
  • Uitzonderlijk onintuïtieve gebruikersinterface en helemaal niet beginnersvriendelijk;
  • Gegevensherstel uit RAID-opstellingen is alleen beschikbaar in het dure Ultimate-pakket.

Het beste Active@ Undelete-alternatief - Wondershare Recoverit

Gelukkig voor gebruikers die worstelen met gegevensverlies is Active@Undelete verre van de enige tool voor gegevensherstel op de markt. Er zijn ook alternatieven, en Wondershare Recoverit is een voorbeeld dat een betere optie zou kunnen blijken te zijn dan Active@ Undelete, dankzij de veel vriendelijkere interface.

Naast een eenvoudig te gebruiken interface ondersteunt Wondershare Recoverit alle dataherstelscenario's die Active@Undelete doet, inclusief het zoeken en herstellen van verwijderde partities, herstel van schijfkopiën, herstelde bestandsorganisatie en gegevensherstel van beschadigde RAID-systemen.

Het heeft zelfs talloze handleidingen; je kunt deze video volgen om je gegevens snel terug te krijgen.

Net als Active@Undelete ondersteunt Wondershare Recoverit ook talloze situaties van gegevensverlies, alle Windows- en Windows Server-versies, en heeft het grondige scans die kunnen worden uitgevoerd op HDD's, SSD's, interne en externe schijfstations, USB's, digitale camera-opslag, SD-kaarten, microSD, enz.

Gratis downloaden
Gratis downloaden

Ook hier hebben we stappen opgenomen. Laten we beginnen:

  1. Open de app op je computer, klik op Harde schijven en locaties aan de linkerkant en selecteer een schijfstation om te scannen op verloren bestanden.
    de opmerkelijk intuïtieve gebruikersinterface van de app

    Je kunt ook Verkenner openen, een map zoeken waaruit je per ongeluk gegevens hebt verwijderd, er met de rechtermuisknop op klikken en de optie "Scannen naar verwijderde bestanden met Recoverit" selecteren.

    mappen scannen in Windows Verkenner
  2. De app scant automatisch het geselecteerde station of de geselecteerde map en zoekt naar verloren gegevens.
    schijfstations scannen op verloren gegevens
  3. Gebruik de talrijke bestandsfilters van de app om de scan aan jouw behoeften aan te passen.
    gebruik meerdere beschikbare bestandsfilters
  4. Voeg trefwoorden toe om de scan van de app in de goede richting te sturen en naar specifieke items te zoeken.
    gebruik trefwoorden om specifieke items te vinden
  5. Bekijk een voorbeeld van de gevonden bestanden om te controleren of de verwijdering ervan ongedaan kan worden gemaakt. Als het voorbeeld je bevalt, tik je op Herstellen om het bestand op te slaan.
    gebruik voorbeelden om de bestandsintegriteit te verifiëren
  6. Wanneer de scan van de app is voltooid, tik je op Herstellen om alle gevonden items op te slaan. Je kunt de scan ook op elk gewenst moment onderbreken of stoppen als de bestanden die je zoekt al zijn gevonden en op Herstellen tikken om ze op je computer op te slaan.
    herstel de ontdekte bestanden na het scannen

Ja, zo simpel is het. Het hele proces is binnen enkele minuten tot maximaal een uur voltooid, afhankelijk van de grootte van het station of de map die je hebt gescand en het aantal bestanden dat je ongedaan wilt terugzetten. De snelheid, diepgaande scans en aanpassingen van de app maken hem onmisbaar voor alle situaties van gegevensverlies.

Conclusie

Active@Undelete is een geweldige tool voor gegevensherstel die tal van geavanceerde functies biedt, zoals partitiebeheer en -herstel, bestandsherstel van verwijderde partities, bestandsorganizer, scannen van bestandshandtekeningen, het maken van schijfkopiën, gegevensherstel van beschadigde RAID-instellingen, functies voor gegevensherstel op afstand, en meer, alles voor een eerlijke prijs.

Het is echter niet alleen zonneschijn bij deze app, want Active@Undelete richt zich zonder twijfelalleen gericht op ervaren computergebruikers. Veel gebruikers die kampen met gegevensverlies kunnen voor een alternatieve oplossing kiezen.

Wondershare Recoverit komt hier naar voren als een perfect alternatief en biedt bijna alles wat Active@Undelete te bieden heeft, maar dan in een veel gemakkelijker te gebruiken, beginnersvriendelijk pakket. Zo’n intuïtieve gebruikersinterface maakt gegevensherstel met Wondershare Recoverit een fluitje van een cent en maakt de app onmisbaar bij allerlei vormen van gegevensverlies.

Gratis downloaden
Gratis downloaden
Yvette Bonnet
Yvette Bonnet Jun 12, 24
Deel artikel: