Hoe kan ik een beschadigd WAV-audiobestand Herstellen? - Meerdere keuzes

Hoe kan ik een beschadigd WAV-audiobestand Herstellen?

Stel je voor dat je klaar bent om je favoriete WAV-audiobestand bij een bepaalde gelegenheid af te spelen, wanneer het plotseling uitvalt of een vervormd geluid produceert.

Klinkt gênant? Inderdaad! Een van de grootste problemen waar veel klanten mee te maken krijgen is beschadigde audio, waarbij ze zich vaak afvragen waarom dit gebeurt en hoe ze dit kunnen verhelpen.

Maar net als andere problemen heeft het ook een oplossing. In deze gids hebben we een aantal effectieve methoden verzameld waarmee je eenvoudig vervormde audio kunt repareren zonder veel moeite te doen. Bovendien worden in het boek de mogelijke oorzaken van dit probleem beschreven, zodat je het in de toekomst kunt vermijden.

Deel 1: Wat is een WAV-bestand?

Laten we, voordat we naar de oplossingen springen, eerst dit bestandstype wat beter begrijpen. Waveform Audio Files, of WAV-bestanden, zijn een veelgebruikt formaat dat meestal wordt aangetroffen op Windows-gebaseerde systemen.

wav audio file

Deze bestanden zijn ongecomprimeerd en groter dan de grote audioformaten. Vanwege het grote formaat wordt WAV niet altijd gebruikt als het voorkeursformaat. Gebruikers kunnen de bestanden echter comprimeren om ze kleiner te maken, omdat ze compressie toestaan. Deze populaire audio-extensie werd in 1991 uitgebracht door Microsoft.

Deel 2: Oplossingen om beschadigde audiobestanden te repareren

Vraag je je af hoe herstel je het vervormde geluid? Deze werkbare oplossingen voor beschadigde WAV-audiobestanden zijn beschikbaar. Laten we zonder verder oponthoud beginnen.

Oplossing 1: Professionele software voor Herstelling van Audio gebruiken

De eenvoudigste methode om het vervormde WAV-bestand te repareren is het gebruik van professionele software voor audioherstelling. Ook al zijn er een heleboel oplossingen op de markt, je moet Wondershare Repairit gebruiken om het probleem op te lossen. Deze applicatie van derden is een go-to oplossing om je bestanden te repareren en verzekert je van de beste resultaten.

Wondershare Repairit kan het vervormde WAV-bestand in slechts drie stappen repareren, zodat u weer van de audio kunt genieten.

Kenmerken

 • Je kunt een voorbeeld van het gerepareerde audiobestand bekijken voordat je het opslaat.
 • De tool heeft een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface zodat iedereen hem gemakkelijk kan gebruiken.
 • Het kan het audiobestand herstellen, ongeacht de mate van beschadiging.

Volg de stap-voor-stap handleiding hier om Wondershare Repairit te gebruiken en vervormde audio te repareren in weinig of geen tijd.

Stap 1: Voeg het beschadigde WAV-bestand toe

 • Ga naar de audiohersteloptie nadat u Wondershare Repairit op uw apparaat hebt gedownload en geïnstalleerd.
 • Voeg nu de voorbeeldbestanden en de beschadigde audiobestanden toe; ze zouden van dezelfde bron en in hetzelfde formaat gemaakt moeten zijn.
 • De interface laat je weten wanneer de bestanden zijn toegevoegd.

wondershare repairit

Stap 2: Start het reparatieproces.

 • De volgende stap is beginnen met het reparatieproces. Klik op de knop Herstelling op het scherm om te beginnen met het repareren van de bestanden.
 • Het duurt een paar minuten om het te voltooien en de voortgang verschijnt op het scherm.
 • Nadat de reparatie is voltooid, wordt een promptbericht gegenereerd ter bevestiging van de voltooiing van de procedure.

Herstelling van de audiobestanden

Stap 3: Voorbeeld bekijken en opslaan

 • De preview-optie verschijnt voor elk bestand zodra de audiobestanden zijn vastgelegd. Klik erop om een voorbeeld van de gerepareerde bestanden te bekijken.
 • Klik op de knop Opslaan en exporteer het bestand naar de opgegeven map als je tevreden bent met het resultaat.

Sla uw gerepareerde audio op

Oplossing 1: Dit probleem oplossen met VLC-speler

De op één na beste methode om vervormde audio te herstellen is door de VLC-speler te gebruiken. Deze tool heeft een eenvoudige interface en is gratis beschikbaar. Bovendien is VLC een lichtgewicht programma dat niet veel ruimte inneemt op je systeem. Je kunt de tool dus gemakkelijk installeren zonder aan ruimte te denken.

Het leukste aan het gebruik van VLC player is dat het een geïntegreerde reparatiemogelijkheid voor WAV-bestanden heeft die vervormde WAV-bestanden automatisch herstelt. Je hoeft alleen maar het gereedschap in te stellen en de reparatie kan beginnen. Dit is hoe je het kunt doen!!!

 • Installeer het programma door eerst de VLC-speler te downloaden en vervolgens de instructies op het scherm te volgen.
 • Start de tool en klik op de optie Media. Ga naar het tabblad Converteren/Opslaan om verder te gaan.

bestand herstellen met vlc-speler

 • Om uw opslagpad te selecteren, tikt u op het tabblad Bestand in het vak Media openen en selecteert u Bladeren.
 • Druk ten slotte op de knop Start en laat de VLC-speler het beschadigde WAV-bestand repareren. Zodra het proces is voltooid, probeert u het bestand af te spelen en controleert u of het probleem is opgelost.

Oplossing 2: Exporteer het WAV-bestand

Denk je nog steeds aan Kun je audio vervormen? Zoek niet verder en probeer het bestand toe te voegen en opnieuw te exporteren met een audiobewerkingsprogramma in WAV-indeling. Maar vergeet niet dat als het bestand nog steeds veilig is en alleen de headers en metadata worden vernietigd, de oplossing nog steeds werkt. Je moet deze eenvoudige remedie proberen voordat je het bestand opnieuw downloadt van de oorspronkelijke bron.

Volg de stappen en exporteer het WAV-bestand gemakkelijk.

 • Download Audacity en volg de aanwijzingen op het scherm om het programma te installeren.
 • Start nu de toepassing en sleep het vervormde audiobestand.
 • Om er zeker van te zijn dat de oplossing goed past, kun je proberen de audio af te spelen voordat je verder gaat. Als de audio speelt, betekent dit dat het bestand nog niet beschadigd is en hersteld kan worden. Als je audio desondanks niet wordt afgespeeld, geeft dit aan dat het bestand nu niet nuttig is voor de procedure
 • Als het bestand wordt afgespeeld, wordt de golflengte geladen. Zodra het geladen is, navigeer je naar het Bestand en klik je op de knop Exporteren.

audio exporteren

 • Kies het WAV-formaat en sla het bestand op als een nieuw bestand. Probeer het nieuwe bestand af te spelen en kijk of het probleem is opgelost.

Oplossing 3: Gebruik Adobe Audition

Heb je niet genoeg tijd voor een handmatige reparatie? Gebruik het hulpprogramma Adobe Audition en repareer automatisch vervormde audio. Dit hulpprogramma helpt je bij het repareren van beschadigde audiobestanden, het verwijderen van geluidseffecten, ruis en meer. Volg de onderstaande instructies om het WAV-audiobestand in een paar klikken te repareren.

 • Selecteer het vervormde WAV-bestand en open het in Adobe Audition om het proces te starten.
 • Om de problemen met audiobestanden te vinden en op te lossen, selecteert u de optie Diagnostics in het menu Effects.
 • Als je er eenmaal op klikt, wacht dan even, want het kan een paar minuten duren voordat het proces is voltooid.
 • Speel de audio af zodra de reparatie is voltooid om te zien of het probleem is opgelost.

audio herstellen met adobe audition tool

Deel 3: Redenen waarom WAV-bestanden beschadigd raken

Dus, nu je volledig op de hoogte bent van de oplossing om vervormde audiobestanden te repareren, is het tijd om een aantal mogelijke redenen te achterhalen die meestal de oorzaak zijn van de problemen. Om ervoor te zorgen dat het probleem zich niet meer voordoet, moet je rekening houden met deze redenen en stappen ondernemen om ze te minimaliseren.

 • Ongepaste bestandsoverdracht

Een onjuiste beweging is de belangrijkste oorzaak van corruptie of schade aan een WAV-bestand. Het bestand kan gemakkelijk beschadigd raken wanneer het van de ene bron naar de andere wordt verplaatst. Zorg er daarom voor dat je systeem volledig opgeladen is om onderbrekingen tijdens de overdrachtprocedure van WAV-bestanden te voorkomen.

Hulpmiddelen van derden

Mediaspelers en andere programma's van derden zijn nog een veelvoorkomende oorzaak van vervormde audiobestanden. Zelfs editors kunnen een WAVE-audiobestand vervormen, dus je moet heel voorzichtig zijn als je ze gebruikt.

 • Malware-infectie

Een virusaanval of malware-infectie is ook een van de mogelijke oorzaken van de problemen. Het installeren van een hoogwaardig antivirusprogramma is daarom essentieel om corruptie of schade aan bestanden te voorkomen.

 • Krachtig bewerken

Een audiobestand kan beschadigd of vervormd raken als de bestandsextensie willekeurig wordt gewijzigd. Breng daarom alleen wijzigingen aan in het bestandsformaat als dat mogelijk is, anders verlies je uiteindelijk hetzelfde.

 • Meta-inhoud wijzigen

Wijzigingen in de koptekst of metadata van het bestand moeten worden vermeden omdat ze ook kunnen leiden tot vervorming.

 • Ongepaste bron

Soms raakt het audiobestand beschadigd wanneer je het verkrijgt van een illegale of ongepaste bron. Het is dus aan te raden om het bestand alleen van officiële of betrouwbare bronnen te halen.

 • Schade aan de opslageenheid

Schade aan de harde schijf of het opslagapparaat waarop je WAV-bestanden hebt opgeslagen, kan er ook invloed op hebben. Zorg er daarom voor dat je meerdere kopieën van het bestand maakt, zodat je het zonder problemen terug kunt halen.

Conclusie

Dat sluit af met hoe je vervormd geluid kunt repareren en hoe je een wav-audiobestand kunt repareren. We hopen dat je het artikel met plezier hebt gelezen en dat je het de moeite waard vond. Niets is vervelender dan een audiobestand dat corrupt of vervormd is, daarom hebben we een paar efficiënte manieren samengesteld om het probleem op te lossen. Je kunt gemakkelijk een van de bovenstaande oplossingen kiezen om het bestand snel te repareren.

Maar als u op zoek bent naar een oplossing die belooft te werken, ga dan niet verder. Wondershare Repairit kan het probleem oplossen met slechts drie eenvoudige klikken.