4 Manieren om beschadigde Photoshop PSD-bestanden te repareren

4 manieren om beschadigde Adobe PhotoShop PSD-bestanden te repareren

Als professioneel illustrator ken je het belang van Photoshop. Het is het populairste platform om je creatieve talenten te laten zien bij het maken van boeiende animaties, redactionele artikelen, catalogi, kranten, tijdschriften en meer. Wat als je PSD-bestanden defect of beschadigd raken en je droomproject verpesten? In dit stuk duiken we diep in de kwestie van PSD-bestanden corruptie en oplossingen. Blijf kijken tot het einde om een effectieve oplossing te vinden voor het repareren van PSD-bestanden uit onze lijst. Alsjeblieft,

Deel 1. Kan ik beschadigde PSD-bestanden repareren?

Stel je eens voor hoe angstig het is om een belangrijke opdracht op tijd af te hebben en dan je laptop te zien crashen waardoor al je belangrijke PSD-bestanden verloren gaan. Het is een nachtmerriescenario, nietwaar? Omdat technologie onvoorspelbaar kan zijn, ben je dit vervelende scenario misschien al meerdere keren tegengekomen.

Maar niet getreurd! Hoewel technologie ons in de steek kan laten, biedt het ook oplossingen. Om je te helpen dit probleem op te lossen en je beschadigde PSD-bestanden te herstellen, hebben we deze handige gids samengesteld.

De oplossing is eenvoudig: Ja, je kunt je PSD-bestanden repareren.

1. Diverse oorzaken van beschadiging van PSD-bestanden:

Het is belangrijk om altijd te zoeken naar de redenen achter een probleem voordat je overhaast op zoek gaat naar een oplossing. Zodat we het concept 'hoe het bij je opkwam' kunnen begrijpen. Tegelijkertijd verminder je de kans dat het opnieuw gebeurt.

In termen van oorzaken, PSD bestand corruptie heeft geen specifieke oorzaak of reden, maar een aantal veel voorkomende oorzaken kunnen worden geïdentificeerd om je te helpen het beter te begrijpen.

PSD-bestand corruptie kan optreden als gevolg van:

 • Plotselinge stroomuitval of -storing tijdens het werken of opslaan van je PSD-bestand.
 • Ongezonde hardware of bestandssysteem
 • Probleem met Ram-modules en harde schijf
 • Virusaanval
 • Storing in de software

Is er een manier om beschadigde PSD-bestanden te repareren?

Het antwoord is ja, je kunt het hele internet afzoeken om dit te vinden. Maar we willen niet dat je uren en dagen verspilt om de juiste te vinden. Je kunt eerder verwijderde PSD-bestanden herstellen of beschadigde PSD-bestanden repareren met de 100% werkende oplossingen in dit artikel.

Hier ga je met de methodenlijst over 'hoe PSD-bestanden repareren en herstellen' die we erin gaan bespreken,

Laten we eens diep duiken in de eerste methode "Repairit (geavanceerde PSD reparatie oplossing) gebruiken voor het repareren van corrupte PSD bestanden".

Deel 2. 4 methoden om beschadigde PSD-bestanden te repareren en herstellen

Methode 1. Gebruik Repairit Bestandsreparatie om beschadigde PSD-bestanden te repareren

Repairit File Repair is een effectieve en veilige oplossing voor het repareren van beschadigde Adobe Photoshop bestanden veroorzaakt door verschillende redenen, waaronder PSD, PSB en AI bestanden. Met slechts een paar klikken kun je de PSD-bestanden eenvoudig herstellen naar de perfecte kwaliteit.

 • Los beschadigde Adobe-bestanden van alle soorten op, inclusief bestanden die niet worden geopend, waarvan de gegevens niet worden gelezen of toegankelijk zijn, of waarvan de opgeslagen gegevens warrig, vervormd of onduidelijk zijn.

 • PSD- en PSB-bestanden van Photoshop oplossen die het resultaat zijn van hardware-, software- of gegevensovergangsproblemen.

 • Hulp bij het herstellen van Illustrator AI-bestanden die beschadigd zijn door een slechte sector, een virus, een softwarecrash, enz.

 • Photoshop afbeeldingsbronnen, lagen, maskers, kanalen enz. repareren.

 • Illustrator-afbeeldingsbronnen, lagen, maskers enz. repareren.

 • Repareert beschadigde bestanden perfect met een hoge succesratio, zonder het originele bestand te wijzigen.

 • Ondersteuning voor het herstellen van PSD- en PSB-bestanden in alle versies van Photoshop.

 • Ondersteuning voor het herstellen van AI-bestanden in Illustrator versie 9.0 en hoger.

Stap 1: Upload de PSD-bestanden in Adobe File Repair.

Start eerst Wondershare Repairit op uw bureaublad en voer het uit. Ga naar "Bestand repareren" in de sectie "Meer typen repareren

kies bestandsreparatie

Klik vervolgens op de knop "+Add" om de gewenste bestanden te kiezen en te uploaden

psd-bestanden uploaden

Stap 2: Adobe PSD-bestanden repareren.

Nadat je de beschadigde PSD-bestanden hebt geüpload, kun je op "Repareren" klikken om het reparatieproces te starten.

psd-bestanden uploaden

Stap 3: Bekijk een voorbeeld van de herstelde bestanden en sla ze op.

Klik op "Preview" (Voorbeeld) om de resultaten te zien als het reparatieproces klaar is, en klik dan op "Save" (Opslaan) om ze te downloaden naar uw computer als u er tevreden mee bent.

psd-bestanden bekijken en opslaan

Bonus: Ben je klaar om foto's te maken, te bewerken, te beheren of te delen? Heb je een vraag over waardoor je foto beschadigd raakt? Als het antwoord ja is, laten we dan je intieme bewaker controleren op foto's met een corruptiescenario - Photo Corrupted? Laten we ze nu redden!

Methode 2. Gebruik Recoverit om verwijderde PSD bestanden te herstellen

Als je PSD-bestanden verloren gaan, kan een professioneel programma voor gegevensherstel je redden! Recoverit is waarschijnlijk de beste betrouwbare manier om PSD bestanden te herstellen. Deze revolutionaire tool kan je zelfs verwijderde bestanden in een paar klikken herstellen. En het belangrijkste is dat het je in staat stelt om je verloren gegevens terug te krijgen, zelfs in de gratis proefversie.

Als je vanaf nu je PSD-bestand verliest, hoef je niet in paniek te raken. Ontspan je en volg de onderstaande stappen om jezelf uit de problemen te halen. Maar zorg er eerst voor dat u Recoverit software download van hun officiële website.

Stap 1: Selecteer een schijf

Kies de harde schijf waar u normaal gesproken uw gegevens opslaat na het openen van de Recoverit software op uw computer om het scanproces te beginnen.

De schijf selecteren om de verloren bestanden te zoeken

Stap 2: De harde schijf scannen:

Klik nu op de knop "Start" rechtsonder in het scherm. Door erop te tikken geeft u toegang tot Recoverit software om het scanproces te starten. Klik op de knop 'OK' zodra het proces is voltooid. Selecteer een harde schijf en klik vervolgens op de knop "Starten" rechtsonder in het scherm. Recoverit laat u alle verloren bestanden zien die terug te halen zijn.

De geselecteerde harde schijf scannen

Stap 3: Bestanden selecteren om te herstellen:

Nu kun je je PSD-bestanden opsporen of vinden. Kies het PSD-bestand dat je kwijt bent en wilt herstellen en klik vervolgens op de knop 'Herstellen'.

De doelbestanden bekijken en herstellen

Opmerking: Zorg ervoor dat zodra je bestandsherstel voltooid is. Kies niet dezelfde weg om hen te redden. Bewaar ze altijd op een andere locatie; ze verplaatsen naar een externe schijf of schijf is ook een goed idee.

Als je geen technische mafkees bent en je tijd niet wilt verspillen aan andere ingewikkelde methoden, dan is deze methode het meest geschikt voor jou. Bovendien wordt Recoverit beschouwd als de oplossing met één venster om een back-up te maken van al uw verloren en beschadigde bestanden.

Methode 3. PSD herstellen van de vorige versie

Het Windows back-up systeem, dat ons uiteindelijk in staat stelt om eerdere versies van bestanden te herstellen, is iets waar heel weinig mensen zich bewust van zijn. Deze oudere versies zijn ofwel kopieën van de bestanden en mappen die het back-upmechanisme van Windows heeft geproduceerd. Je kunt deze bestanden opslaan afhankelijk van het type bestand of map. Sla het op een andere locatie op of herstel het naar de vorige versie.

Maar hier gaan we deze belangrijke functie gebruiken om een beschadigd PSD-bestand te herstellen.

Voordat je deze methode toepast, moet je eerst Adobe Photoshop openen en controleren of je bestand corrupt is. Als photoshop je beschadigde bestand niet kan lezen. Volg dan de onderstaande stappen:

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op het beschadigde PSD-bestand en selecteer de optie: "Vorige versies herstellen".

Bestand converteren naar de vorige versie

Stap 2:Zoek een eerdere versie van het beschadigde of beschadigde PSD-bestand en selecteer "Herstellen".

Stap 3:Klik op "Herstellen" om de bestelling te bevestigen.

Stap 4:Start Photoshop en open het herstelde PSD-bestand opnieuw, klik op "OK" als er een bericht verschijnt met de waarschuwing dat er enkele tekstlagen met lettertypen ontbreken.

Stap 5:Controleer alle lagen en merk het verloren deel op met lagen en sla ze op als een nieuw PSD-bestand.

Methode 4. Herstel beschadigde PSD van .temp bestanden

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat de Photoshop toepassing altijd.temp bestanden gebruikt om je werkvoortgang op te slaan wanneer je ermee bezig bent. Ons systeem voert deze actie uit om de verwerkingsbelasting die Photoshop applicaties op het RAM leggen te verminderen.

Het beste deel is dat zelfs als je Photoshop crasht, deze bestanden nog steeds aanwezig zijn in de TEMP map. Dit geeft aan dat zolang je toepassing niet correct is afgesloten of beëindigd, je PSD bestanden nog steeds aanwezig zijn op de computer.

Je zou kunnen zeggen dat deze PSD bestanden die automatisch worden opgeslagen in het.temp formaat af en toe dienen als back-ups. En het kan gebruikt worden om je beschadigde/gecrashte PSD-bestand te herstellen.

Als je je geluk wilt beproeven, volg dan de gegeven stappen om je PSD-bestanden te achterhalen:

Stap 1:Open "Deze pc" en dubbelklik op schijf "C:" waar al je app-gegevens staan.

Stap 2:Dubbelklik op de Gebruikers en klik op de juiste Gebruikersnaam

Stap 3:Open nu de AppData-map en kies de map Lokaal om de map Temp te vinden

Stap 4:Open de map Temp om de bestanden te zoeken die over het algemeen de naam Photoshop temp-bestand hebben, eindigend met een willekeurig nummer

Stap 5: Open elk van de bestanden met Photoshop CC of CS6 om het PSD Photoshop-bestand te vinden dat je zoekt.

Uw tijdelijke bestanden lokaliseren

Stap 6:Hernoem tenslotte de bestandsextensie van .tmp naar .psd/.psb/.pbb om Photoshop bestandsherstel te bereiken.

Als je een Mac-computer gebruikt, kun je dezelfde methode gebruiken om een PSD-bestand op de Mac te herstellen. Deze methode is echter niet volledig veilig en betrouwbaar omdat je altijd het exacte temp-bestand moet vinden. Het is frustrerend om te zoeken naar hetzelfde verloren PSD-bestand als je een fervent illustrator bent. Bovendien worden de tijdelijke bestanden opgeslagen onder willekeurige namen, waardoor het moeilijker wordt om ze terug te vinden.

Deel 3. Hoe te voorkomen dat PSD-bestanden beschadigd raken

"Voorkomen is beter dan genezen". We willen nooit dat je uren bezig bent met het verwerken van een project en er een werkstuk van maakt om het vervolgens per ongeluk te verliezen. Omdat we weten dat het dagen duurt om een meesterwerk van digitale kunst te maken. Daarom hebben we een kleine lijst gemaakt met preventiemaatregelen die je moet weten om beschadiging van PSD-bestanden te voorkomen.

Hier ga je met tips

1. Installeer een extra power-backup voor je pc:

De minst stoorde maar belangrijkste factor waardoor je je droomproject binnen enkele seconden kunt verliezen. Als illustrator weet je waarschijnlijk al dat het grootste deel van je werk op de computer gebaseerd is, wat betekent dat je een constante stroombron nodig hebt om te kunnen werken. De meesten van ons vergeten echter om een back-up UPS of omvormer te installeren om te voorkomen dat de computer onverwacht uitvalt.

Ben je je ervan bewust dat een plotselinge onderbreking in de stroomvoorziening van de pc ertoe heeft geleid dat tweederde van de PSD corrupt is geworden? De werkpatronen van mensen zijn tegenwoordig echter zo snel dat ze de belangrijkste aspecten van het onderwerp altijd zijn vergeten. Daarom, om een onverwachte PC crash te voorkomen, moet je de kleine maar cruciale back-up van extra stroom niet over het hoofd zien.

2. Heb je een antivirusprogramma?

In het onfortuinlijke geval dat je computer geïnfecteerd raakt met een virus, zul je waarschijnlijk regelmatig last hebben van crashende interfaces, bestandscorruptie en verwijderingen. Dit is te wijten aan de aangeboren neiging van het virus om systeembestanden en harde schijven aan te vallen en zo systeemsoftware te beschadigen.

Bovendien voorkomt het virus dat je software of bestanden kunt uitvoeren, installeren of delen. Daarom is de eerste vereiste om een eersteklas versie van antivirussoftware op je systeem te installeren. Hiermee kun je de bestanden en toepassingen op je computer beschermen tegen schadelijke virussen en malware.

3. Back-up herstellen:

Iedereen weet dat de menselijke natuur een back-up plan heeft. Dat is wat het back-upplan inhoudt. De standaardtoepassing op een systeem wordt een back-up genoemd en is ontworpen om verloren, gewiste, beschadigde en ongewenste bestanden te herstellen. Het slaat je gegevens op de servers en databases op. En de werking is afhankelijk van je ingestelde instellingen.

Zorg er altijd voor dat de back-upoptie is ingeschakeld in de instellingen van de pc. Zodat je in het geval dat je bestanden beschadigd raken, ze altijd kunt herstellen of terugzetten.

4. Koop een eersteklas harde schijf:

Het valt niet te ontkennen dat we sterk afhankelijk zijn van onze harde schijven voor zowel het uitvoeren van programma's als opslag. Omgekeerd, als het gaat om het maken van digitale kunst met Photoshop. Je hebt een sneller en veiliger opslagformaat nodig. Solid State Drives (SSD's), die vier keer sneller zijn dan standaard harde schijven, zijn de snelste harde schijven die je kunt kiezen. Bovendien worden ze niet beïnvloed door het fragmentatieproces, wat het RAM-gebruik verlaagt en de kans op een crash van Photoshop tijdens het gebruik verkleint.

5. Werk Photoshop regelmatig bij:

Weet je dat? Soms is je bestand niet per ongeluk beschadigd. Het kan je vertrouwde photoshop zijn, die wordt geplaagd door storingen. Als je merkt dat het systeem schokt, bevriest en niet reageert op een van je klikken. Begrijp het dan, het is alleen het signaal dat er iets misgaat met de photoshop. Maar normaal gesproken negeren we dergelijke waarschuwingen.

Net zoals je auto regelmatig afgesteld moet worden om goed te blijven presteren. In de computerwereld moet software ook worden bijgewerkt. Op deze manier kun je de systeemcompatibiliteit afstemmen op de software en er het beste uit halen.

Als je niet regelmatig bijwerkt, is het alsof je een grote kar trekt met een hond, wat onder druk staat en niet mogelijk is.

De laatste huidige versie van Photoshop is 2020 (versie 21.1.2).

Om je Photoshop bij te werken, start je Photoshop en kies je Help > Updates.

Conclusie

Uiteindelijk willen we alleen maar zeggen dat pop-ups zoals "Uw bestanden zijn beschadigd" vaak voorkomen in de computerwereld. Naarmate de digitale wereld groter wordt, worden we aan steeds meer problemen blootgesteld. Voor alle illustratoren is de corruptie van PSD-bestanden een kleine bron van frustratie. We hopen dat ons stuk heeft geholpen bij het vinden van jouw oplossing uit onze verschillende opgesomde methoden.