Hoe filmbestanden repareren op de computer?

Hoe filmbestanden op de computer repareren

V: Kun je beschadigde videobestanden repareren?
"Ik voel me verdrietig omdat de video-opname die ik heb gemaakt tijdens mijn laatste familiereis is beschadigd en weigert af te spelen. Alsjeblieft, is er een manier om het te repareren?"

Videoregistraties zijn om veel redenen heel belangrijk: of het nu is om een herinnering voor altijd te koesteren of om een project van weken hard werken in de opname te bewaren. Daarom kan het erg frustrerend zijn als de videobestanden corrupt raken.

Dit artikel helpt je te begrijpen waarom je filmbestanden beschadigd raken op je computer en hoe je ze kunt repareren. Eindelijk, krijg je tips over hoe je kunt voorkomen dat filmbestanden beschadigd raken.

Deel 1: Hoe Video-bestanden worden beschadigd?

In dit deel, je leert de factoren die verantwoordelijk zijn voor videobestanden worden beschadigd. Het is belangrijk om deze informatie te hebben om deze oorzakelijke factoren vanaf het begin te vermijden.

 • Plotselinge stroomstoring:Als uw computer wordt uitgeschakeld als gevolg van plotselinge stroomstoring, vooral wanneer u uw video afspelt, overbrengt of bewerkt, kan dit videobestand beschadigen. Een dode systeembatterij kan ertoe leiden dat gegevens worden verlaten tijdens het schrijven of lezen van video's. Bijgevolg, uw videobestand zal niet goed sluiten en wanneer u het later probeert te openen, kan het niet goed worden geopend of gelezen.
 • Probleem met het opslaan: Video-bestanden worden opgeslagen door ze op te slaan in verschillende delen van de harde schijf. Het proces is zowel snel als afhankelijk van hoe goed de opslagreeks wordt gedaan. Echter, Dit proces kan corrupt raken door slechte hardware of gewoon door pech. Vandaar, kunnen uw videobestanden beschadigd raken.
 • Aantasting door malware, virussen en spyware: De aanwezigheid van kwaadaardige software op je computer is een teken dat er slechte dingen kunnen gebeuren, zoals het kapen van persoonlijke gegevens en een systeemcrash. Als malware je computer infecteert, kan het de werking ervan veranderen door hardwarecomponenten of bestandsprotocollen aan te tasten. Je videobestanden kunnen worden aangetast en niet meer goed werken.
 • Conversiefout: Videobestanden worden meestal geconverteerd van het ene formaat naar het andere om verschillende redenen, zoals de behoefte aan hogere kwaliteit, gebruik van kleinere ruimte of gewoon om ze compatibel te maken met je systeem. Tijdens dit proces, De videobestanden kunnen beschadigd raken door conversiefouten, zoals conversie in een bestandsformaat dat niet correct is of onderbroken conversie.
 • Serverfout: Als er een fout optreedt op de server waarmee uw systeem is verbonden, kan dit het volgende betekenen beschadig uw videobestanden. Een fout met je server of internet zal het afspelen, bewerken of overbrengen van de videobestanden onderbreken. Als dit gebeurt, kan er een storing optreden waardoor uw videobestanden niet goed werken.

Deel 2: Hoe beschadigde filmbestanden repareren

Nu de kern van de zaak: hoe repareer je corrupte filmbestanden. Iedereen kijkt graag films, toch? Het hoeven niet eens films te zijn; grappige clips online, educatieve video's; zoveel meer. Dus, Als die video's beschadigd raken, kan dat een deuk in je activiteiten veroorzaken. Maar natuurlijk, Net als voor elk probleem zijn er ook voor dit probleem oplossingen. De onderstaande oplossingen zijn praktisch en lossen je probleem eenvoudig op. Zorg ervoor dat je ze goed volgt, oké?

Oplossing 1: Corrupte video repareren met Repairit Video Repair

Dames en heren, Repairit Videoherstel is eindelijk hier! Wondershare heeft het weer gedaan, deze keer brengen ze hun expertise, ervaring en efficiëntie samen om een krachtige video reparatie tool te ontwikkelen.

Repairit Video Repair kan talloze videoformaten repareren die op tientallen manieren beschadigd raken. Je moet aan een paar voorwaarden voldoen voordat de software werkt, maar dat wordt verwacht. Je hebt 2 herstelmodi om mee te spelen: De "Snelle" modus als de te repareren video slechts matig beschadigd is, of de "Advance Repair" modus als de video ernstig beschadigd is. Dit laatste zal langer duren om uit te voeren en te voltooien. Dus, Je hoeft je nooit meer zorgen te maken als je MOV, MP4, M2TS, MKV, MTS, 3GP, AVI of FLV video beschadigd raakt, want Repairit maakt alles weer goed. Oké, genoeg gekletst. Tijd om aan het werk te gaan. De zelfstudie begint met Quick Repair.

Repairit for video repair is een deskundige tool die is geïntroduceerd door Wondershare om u in staat te stellen uw corrupte videobestanden te repareren. Je kunt het gebruiken om video's in meer dan duizend verschillende formaten te repareren. Je kunt het ook gebruiken om gegevens te herstellen die ontoegankelijk zijn op je videobestanden als gevolg van corruptie. Let goed op de onderstaande stappen:

1. Videobestanden toevoegen

Klik op het gedeelte "Video toevoegen en beginnen met repareren" op de startpagina van de software om je videobestanden toe te voegen.

reparatie-film-bestanden-1

2. Video herstellen starten

Klik op "Repair" om het video reparatie proces te starten met Recoverit.

reparatie-film-bestanden-3

3. Videobestanden bekijken en herstellen

Recoverit geeft u het extra voordeel van het bekijken van alle video's die gerepareerd zijn voordat u ze opslaat op uw gekozen bestemming.

reparatie-film-bestanden-1

4. Optionele geavanceerde herstelmodus

Oke, Dus om een corrupte video te herstellen met deze modus heb je slechts 2 dingen nodig: De corrupte video en een werkende video die zal worden gebruikt als voorbeeld om de corrupte video te repareren. Ben je verward? Goed, zo werkt het: Recoverit Video Repair zal de informatie van de voorbeeld video gebruiken om de corrupte video te repareren, daarom moeten beide video's in hetzelfde formaat zijn en opgenomen zijn door hetzelfde apparaat; of van dezelfde bron komen. De eenvoudige reden is dat als de video's hetzelfde zijn, dit betekent dat ze dezelfde elementen hebben, en dat is precies wat de software nodig heeft om ze te analyseren en de nodige reparaties uit te voeren aan de beschadigde video.

Klik gewoon op de knop Advanced Repair om deze modus te openen en klik in het pop-up venster op het mappictogram om te bladeren en een voorbeeldbestand te kiezen om je zwaar beschadigde video te repareren. Klik vervolgens op de knop Repareren om de reparatie te starten.

reparatie-film-bestanden-1

Oplossing 2: Gebruik VLC Media Player:

Je kent VLC misschien als een toepassing voor het bekijken van video's en het luisteren naar audio. Maar weet je dat je het ook kunt gebruiken om je corrupte filmbestanden te repareren? In deze sectie, wordt je getoond hoe je dat kunt doen met behulp van twee methoden:

1. Corrupt videobestand afspelen met VLC: Bij deze methode gebruik je VLC om je video's af te spelen in plaats van een Windows mediaspeler. Daarom, bekijk je video's op VLC met deze stappen:

1). Ga naar het videobestand dat je wilt bekijken en klik er met de rechtermuisknop op. Kies "Open met" en klik op "VLC".

reparatie-film-bestanden-1

2). Je corrupte videobestand zal nu naar verwachting soepel gaan werken. Zo niet, je moet meer oplossingen controleren omVLC-videoweergavefouten oplossen.

reparatie-film-bestanden-2

2. Corrupt videobestand repliceren met VLC: VLC heeft een ingebouwde mogelijkheid om AVI videobestanden zonder problemen te repareren en deze functie kan handmatig worden in- of uitgeschakeld. De onderstaande stappen helpen je hierbij:

1). Klik met de rechtermuisknop op het corrupte videobestand dat je wilt converteren en klik vervolgens op "Hernoemen".

reparatie-film-bestanden-3

2). Verander het videoformaat in .avi, druk op de "Enter" toets op je toetsenbord.

reparatie-film-bestanden-4

3). Ga naar VLC media player, open het en selecteer "Extra" > "Voorkeuren".

reparatie-film-bestanden-5

4). Ga naar het gedeelte "Invoer/Codecs".

reparatie-film-bestanden-6

5). Onder het venster: "Bestanden" zie je de mogelijkheid "Beschadigd of incompleet AVI bestand". Selecteer in de uitbreiding van deze optie aan de rechterkant "Altijd repareren". Klik op de knop "Opslaan" om al je werk op te slaan.

reparatie-film-bestanden-7

6). Ga terug naar de video en speel deze opnieuw af met VLC.

reparatie-film-bestanden-8

Merk op dat deze oplossing niet van toepassing is op video's op cd's, omdat VLC slechts een mediaspeler is en het branden van cd's niet ondersteunt. Daarom zijn de formaten van video's die je met VLC kunt repareren beperkt.

Uiterst gemakkelijke manieren om de AVI video-index repareren.
- 3 minuten om het te lezen.

Deel 3: Hoe herstelde videobestanden repareren

Soms is het verbijsterend waarom je bestanden beschadigd raken, toch? Zelfs als je weet wat de oorzaak van de videocorruptie is, waarom gebeurt het dan? Kijk eens naar de bestanden op je systeem. Zonder al te technisch te worden, alles wat je ziet is in wezen een stukje elektronische data. Dat is alles wat het is. En afhankelijk van het bestandstype heeft het een bepaalde structuur. Als de juiste informatie in het juiste deel van dit bestand staat, werkt alles goed, maar als de verkeerde informatie naar een bestand wordt geschreven, worden de gegevens vervormd en bijgevolg corrupt en ontoegankelijk.

Recoverit Video Repair zou je eerste oplossing moeten zijn om je video's te repareren, maar natuurlijk zijn er ook andere die je kunt onderzoeken. Dat gezegd hebbende, ga er niet meteen van uit dat je video corrupt is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je video- en audiodrivers verouderd zijn. Hieronder lees je hoe je je Windows 10 audio- en videostuurprogramma's kunt bijwerken.

1. Update bijwerken

 • Druk op de toets "Windows" en typ "Instellingen".
 • Zodra "Instellingen" is geopend, klik je op "Bijwerken & beveiliging".
 • Volgende, klik op "Windows Update" en vervolgens op de knop "Controleren op updates". Dat is het. Windows installeert de stuurprogramma's automatisch.

reparatie-film-bestanden-2

2. Herstel herstelde videobestanden met VLC

Bij deze methode wordt je videoformaat geconverteerd. Het enige wat je hoeft te doen zijn de volgende stappen:

1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst op VLC "Media" en klik vervolgens op "Converteren/Opslaan...".

fix-herstelde-bestanden-4

2. Ga naar rechts en selecteer "Toevoegen" om de video te vinden die je wilt converteren.

fix-herstelde-bestanden-5

3. Selecteer de optie "Openen".

fix-herstelde-bestanden-6

4. Kies "Converteren" in het vervolgkeuzemenu onder "Converteren/Opslaan".

fix-herstelde-bestanden-7

5. Kies het gewenste uitvoerformaat uit het menu dat verschijnt. Selecteer de optie "Bladeren" om de doelmap voor je geconverteerde videobestand te kiezen.

fix-herstelde-bestanden-8

6. Typ een naam voor je video en klik op "Opslaan".

fix-herstelde-bestanden-9

7. Selecteer de knop "Starten".

Uit het bovenstaande blijkt duidelijk dat het gebruik van een VLC mediaspeler om herstelde videobestanden te repareren een tijdje duurt. Ook, Er zijn klachten dat de interface niet gebruikersvriendelijk is. Daarom, Voor snelle video reparatie, gebruik de Recoverit Video Repair tool.

3. Meer opties voor filmreparatie

 • Controleer of je systeem video's zoals HD-video's kan afspelen. Deze maken gebruik van een sterkere grafische kaart en processor.
 • Gebruik een andere speler voor je video's. Beperk je niet tot één speler, ook al is het je favoriet. Sommige zijn krachtiger dan andere, dus speel er een paar en kijk welke de klus klaart.
 • Verklein de afmetingen en resoluties van je video's. Hier maak je gebruik van een goede converter om je video te converteren naar een kleiner formaat en een kleinere resolutie. Het zou kunnen werken, vooral als je een systeem hebt dat aan de oudere kant is.

Deel 4: Hoe corruptie van filmbestanden voorkomen

Met de volgende tips kun je voorkomen dat filmbestanden corrupt raken, zodat je ze niet hoeft te repareren:

 • Vermijd zoveel mogelijk het overmatig gebruik van de afspeelfunctie. Dit komt omdat voor elke keer dat de videobits benaderd of overgedragen worden, er een grote kans is dat één van de bits imperfect gerepliceerd wordt.
 • Zorg ervoor dat de integriteit van de gegevens van de mediabestanden goed wordt gecontroleerd voordat ze worden overgezet naar een andere schijf of opslag. Dit geldt vooral voor mediabestanden die naar je computer worden overgebracht.
 • Zorg er altijd voor dat je klaar bent met het overzetten van filmbestanden voordat je het externe opslagapparaat uitwerpt. Ook, voorkomen dat uw videofuncties op een andere manier worden onderbroken. Dit kan worden bereikt door ervoor te zorgen dat je werkt met een stabiele stroomvoorziening en back-upeenheden hebt. Zorg er ook voor dat je internetinstellingen correct zijn om server- of verbindingsfouten te voorkomen die het afspelen en overbrengen van video's onderbreken en ervoor zorgen dat filmbestanden beschadigd raken.
 • Zorg ervoor dat je een effectief antivirusprogramma installeert dat alle kwaadaardige malware aanpakt die je systeem kan infecteren.
 • Een andere preventieve maatregel is het maken van een back-up van al je filmbestanden op een lokale schijf of in de cloud met behulp van bepaalde tools. Op deze manier, verlies van bestanden als gevolg van corruptie heeft geen invloed op belangrijke gegevens omdat er een veilige back-up van is gemaakt.

Aan het einde van dit artikel weet je nu hoe je om moet gaan met het probleem van corruptie van filmbestanden. Er zijn oplossingen gegeven om de fout te herstellen. Je weet nu wat de oorzaak is van corruptie van filmbestanden op computers en hoe je dit kunt voorkomen.

Hier zijn de werkbare oplossingen zodra je video's choppy, jerky, of skipping.
- 2 minuten om te lezen.