Hoe beschadigde Word-documenten in Word 2007 en 2010 te repareren

Hoe een Word-document repareren in Word 2007 en 2010

Het meest vervelende dat je kunt ervaren tijdens het bewerken van een Word-document zijn crashes. Verschillende foutmeldingen en onleesbare tekens zijn niet ongebruikelijk in deze situaties.

Oh, en hoe zit het met vreemde documentopmaak? Het oordeel is duidelijk. Het soort opname waar ik het over heb is het Word Document Herstelling Tool of andere methoden om Microsoft Word bestanden te repareren.

Toen ik een Word-document probeerde te openen, kreeg ik de volgende melding: 'Er is een fout opgetreden bij het openen van het bestand. Maak je niet te veel zorgen! De eerste stap bij het repareren van een bestand is het stellen van een diagnose. Nu weet je tenminste wat er mis is, toch? De tweede stap is het vinden van een veilige manier om een defect Word-document te repareren. Hoe dit in zijn werk gaat, wordt in meer detail uitgelegd in de volgende secties van dit artikel.

Deel 1: Hoe los ik een beschadigd document op in Word?

In dit gedeelte leer je hoe je een Word-document kunt wijzigen en repareren naar de oorspronkelijke indeling en het opnieuw kunt converteren naar de Word-documentindeling. Deze tutorial maakt geen gebruik van andere Word document reparatie tools dan Microsoft Word. Beschrijft hoe je een Microsoft Word-bestand repareert:

Step 1Open je Word-document

  • Start Microsoft Word;

  • Klik linksboven op 'Bestand' en tik op 'Openen';

  • Selecteer het beschadigde bestand en klik op de knop "Openen";

Stap 2 Het formaat van een document wijzigen

  • Ga naar "Bestand" en klik op "Opslaan als";

  • Selecteer "Andere indelingen";

  • Selecteer 'Rich Text Format (*.rtf)' in de lijst Opslaan als bestandstype;

  • Klik op de knop "Opslaan";

  • Dit kan nu veilig worden afgesloten;

Stap 3Het document opnieuw converteren naar de oorspronkelijke indeling

  • Ga naar 'Bestand' en klik op 'Openen';

  • Selecteer je document en open het;

  • Klik op 'Bestand' in het bovenste menu en selecteer opnieuw 'Opslaan als';

  • Selecteer 'Word-document' bij Opslaan als type;

  • Geef het document een nieuwe naam en klik op de knop "Opslaan";

Stap 4 Controleer of de problemen zijn opgelost

Als er geen vreemd gedrag wordt waargenomen, is het beschadigde document met succes gerepareerd. Als het probleem echter aanhoudt, herhaal dan stap 1 tot en met 4 opnieuw en probeer het bestand in een andere indeling op te slaan. Probeer te converteren naar webpagina's (.htm, .html), andere verwerkingsformaten en platte tekst (.txt).

Opmerking:Merk op dat het wijzigen van de documentindeling naar platte tekst de opmaak zal verwijderen. Pas als anderen ook gefaald hebben, wordt opslaan in dit formaat als de definitieve oplossing beschouwd.

Deel 2: Hoe Word-documenten repareren met een paar klikken?

1. Wondershare Repairit

Als alle methoden die je tot nu toe hebt toegepast hebben gefaald, maak je dan geen zorgen! We hebben een andere oplossing voorbereid om Microsoft Word bestanden te repareren. Deze gebruikt een reparatieprogramma genaamd "Wondershare Repairit". Deze gebruiksvriendelijke software kan beschadigde documenten, video's en foto's repareren met behoud van hun oorspronkelijke opmaak.

Je kunt alle soorten bestanden repareren die zijn gemaakt in Microsoft Word 2013, 2010, 2007, 2003, enz. Je kunt kiezen uit drie verschillende herstelopties waarmee je je Word-document weer veilig kunt gebruiken. Na reparatie kun je het hele document bekijken, de tekst filteren of als onbewerkte tekst bekijken. Deze software kan ook het insluiten van video's en afbeeldingen in Word 2013 documenten repareren.

  • Herstelt MS Word-bestanden op een veilige manier.

  • Repareer ontoegankelijke .Docx-bestanden, .Docx-bestanden die automatisch opnieuw beginnen te pagineren en .Docx-bestanden die onleesbare tekens weergeven.

  • Herstelt zwaar beschadigde Word bestanden in tekst of machineleesbaar formaat.

  • Nadat het reparatieproces is voltooid, wordt een voorbeeld van het bestand weergegeven in drie verschillende formaten.

  • Ondersteunt Windows 11/10/8/Vista/7, macOS 10.10~macOS 10.15.

2. Word document repareren in Word 2007 en 2010

downloaden Repairit hier en ontdek hoe je deze software kunt gebruiken om Word documenten te repareren:

Stap 1 In het dashboard wordt het venster met de bestandslocatie weergegeven. Selecteer het doelstation, klik op de knop "Toevoegen" en wacht tot het systeem automatisch naar bestanden zoekt;

beschadigd word bestand herstellen stap 1

Stap 2 Wanneer de zoekopdracht is voltooid, selecteert u het gewenste bestand in het resultatenvak en klikt u op de knop 'Repareren';

beschadigd word bestand herstellen stap 2

Stap 3Er wordt een vast document weergegeven dat vervolgens kan worden geselecteerd en bekeken.

beschadigd word bestand herstellen stap 3

Stap 4 Klik op de knop 'Opslaan' op het lint om door te gaan met het opslaan van het bestand. Klik op de optie "Nieuwe map selecteren" en selecteer een locatie.

beschadigd word bestand herstellen stap 4

Wanneer het document is opgeslagen, verschijnt er een meldingsvenster. Bovendien kun je ook Word documenten online repareren.

*Let op:Bestanden kunnen niet worden opgeslagen in de ongeregistreerde versie. Je moet de volledige versie aanschaffen om gerepareerde bestanden op te slaan.

Attentie:
Als je Word online wilt repareren en als het beschadigde Word bestand kleiner is dan 300 MB online versie van Repairit

Tips:

1. Als je het Word Document Herstelling Tool gebruikt zoals hierboven beschreven, vergeet dan niet eerst Microsoft Word af te sluiten, omdat deze software een gedeeld onderdeel gebruikt tijdens de reparatiesessie;

2. als je een beschadigd bestand moet repareren, kun je hopelijk een Word document succesvol repareren met een van de twee reparatiemethoden die hierboven zijn beschreven. Vergeet echter niet om van tijd tot tijd een back-up van de gegevens te maken. Dit kan je veel tijd en energie besparen;

3. Als je helemaal niet wilt weten hoe je Microsoft Word bestanden moet repareren, moet je voorzorgsmaatregelen nemen. Als een USB met een tekstbestand dat geopend en gebruikt moet worden op de computer niet veilig verwijderd wordt, kan er een fout optreden. Gebruik altijd de juiste USB-verwijderingsprocedure;

4. volgens een artikel op Techrepublic.com moet een kopie van het beschadigde document worden gemaakt en op een veilige plaats worden bewaard voordat u het probeert te repareren. In het onwaarschijnlijke geval dat ze het erger maken dan voorheen, kunnen ze het tenminste opnieuw proberen te repareren als ze een eerdere versie hebben;