De M3 MacBook Air en zijn functies ontrafeld

MacBooks behoren tot de populairste draagbare computers ter wereld. Neem het krachtige, lichtgewicht apparaat overal mee naartoe en krijg onderweg toegang tot zakelijke documenten, games, sociale mediaplatforms en andere programma's.

Macbook-fans zullen zich afvragen wat ze kunnen verwachten van het volgende model. M3 MacBook Air model. We hebben een gids gemaakt om je te helpen de hype, belangrijkste specificaties, prestaties en andere kenmerken van dit apparaat te begrijpen. Lees verder voor meer informatie.

In dit artikel
  1. Potentiële ontwerpupdates
  2. Kleuropties

M3 Geruchten over de MacBook Air en zijn releasedatum

appel m2 chip

Een van de dingen die Apple gebruikers scherp houdt, is de nieuwe M3-chipset. In het verleden was het verschil tussen de M1 en M2 chipsets aanzienlijk op het gebied van energiezuinigheid, kwaliteit en prestaties, dus velen hebben hoge verwachtingen van de nieuwe CPU's.

Dit ontwerp is nog een reden om uit te kijken naar de lancering van de nieuwe MacBook Air. Geruchten suggereren dat de nieuwe laptop dunner zal zijn dan ooit en een 15-inch beeldscherm zal hebben, dat ontbrak bij andere MacBook Air-modellen. Er zijn ook kleurvariaties te verwachten, maar daar komen we later op terug.

Er is nog geen lanceerdatum vastgesteld, maar veel technische experts verwachten dat dit ergens in de zomer of herfst van 2024 zal zijn. Het is ook mogelijk dat Apple de laptop onthult tijdens een Apple evenement in maart.

M3 MacBook Air: Belangrijkste specificaties

beschikbare m3 chips

Het enige dat bekend is (maar niet zeker) over de nieuwe MacBook Air is dat hij de nieuwste M3-chipset zal hebben. Apple zal tijdens het lanceringsevenement andere specificaties onthullen, zoals de batterij en het beeldscherm. Tot die tijd kunnen we alleen speculeren over toekomstige specificaties.

Laten we het ondertussen ook hebben over de specificaties van de nieuwste chipsets voor MacBook- en iPad-apparaten. De chipset is innovatief op de markt omdat hij ten minste acht CPU-kernen en tien GPU-kernen heeft en zeer efficiënt is.

Er zijn momenteel drie versies van de nieuwe M3-chip. Hier zijn hun verschillen.

Specificaties M3 M3 Pro M3 Max
Kernen 8-core CPU, 10-core GPU CPU tot 12 cores, GPU tot 18 cores Tot 16-core CPU, 40-core GPU
Geheugen Tot 24 GB Tot 36 GB Tot 128 GB
Transistors 25 miljard 37 miljard 92 miljard

Een van de meest innovatieve kenmerken van deze chipset is het gebruik van de 3 nm-technologie door Apple. Deze technologie verpakt meer prestatieverbeterende functies in de CPU en gebruikt daarvoor zo weinig mogelijk stroom. De nieuwe MacBook Air zou de batterij dus tot 35% efficiënter moeten maken.

Een ander verbeterd element is de GPU-ervaring. Apple beweert dat de nieuwe geïntegreerde GPU de snelste tot nu toe is. Er zijn een aantal innovatieve functies beschikbaar om je GPU-reis te verbeteren, zoals dynamische caching en hardwareversnelde ray tracing. Dat is ideaal voor 3D rendering en visualisatie.

M3 Mac Air Bouwkwaliteit en Ontwerpverwachtingen

Het wordt alom erkend dat de MacBook Air een van de mooiste en lichtste ontwerpen op de markt heeft. Dat is wat je kunt verwachten van het nieuwe model. Apple streeft voortdurend naar innovatie en lichtere, dunnere en robuustere ontwerpen liggen mogelijk in het verschiet.

De nieuwe MacBook Air heeft de kenmerkende aluminium unibody van Apple.

Potentiële ontwerpupdates

Qua ontwerp kun je een modernere en minimalistische aanpak verwachten in de nieuwe MacBook Air. In plaats van de licht gebogen randen en bouw onderscheidt dit model zich door het vierkante ontwerp.

Net als zijn voorgangers is het ontwerp universeel en past het bij ieders esthetiek en stijl.

Kleuropties

Veel Apple gebruikers wilden meer kleurrijke opties voor hun favoriete hightech apparaten. Apple gaf gehoor aan het verzoek en voorzag iPhone-apparaten van nieuwe kleuren die niet werden verwacht in de nieuwste MacBook Air-modellen.

In plaats daarvan is hij verkrijgbaar in de kenmerkende Apple kleuren Midnight, Silver, Space Grey en Starlight. Apple heeft dit echter niet aangekondigd. Het is nog steeds mogelijk dat er andere kleuropties beschikbaar komen.

Verwachte prestaties.

M3-chipsets zullen beter presteren dan de één- en drie jaar oude M2- en M1-chips. De M3 Pro- en Max-versies zullen echter niet beter presteren dan de M2 Ultra-chip, maar we verwachten dat Apple binnenkort een M3 Ultra-versie zal aankondigen. In de onderstaande afbeelding kun je een prestatievergelijking van Apple's M-chips zien.

prestatievergelijking

Deze cijfers vertegenwoordigen op papier misschien geen significant prestatieverschil, maar zodra je de M3 chipset gaat gebruiken zul je het verschil merken. De volgende MacBook Air zal een aantal verbeteringen bevatten, dus het eerste wat je zal opvallen is het verschil in grafische weergave. Hier zijn er enkele:

 • Dynamisch cachen – Deze functie wijst lokaal geheugen toe zodat alleen het geheugen dat nodig is voor een bepaalde taak wordt gebruikt.
 • Hardwareversnelde ray tracing – Deze functie zorgt ervoor dat alles er realistischer uitziet en is ideaal voor ontwerpers en gamers.
 • Netschaduw – Dit is een andere functie die verantwoordelijk is voor het leveren van realistische beelden. De chip gebruikt zijn innovatieve technologie om tinten weer te geven zoals ze in de echte wereld verschijnen.

Hoewel er dus veel verwacht kan worden van de graphics van de nieuwe M3-chip, zal de CPU-ervaring waarschijnlijk niet veel veranderen.

hardwareversnelde ray tracing op m3

M3 MacBook Air beeldscherm-upgrades

Recente MacBooks hebben een Liquid Retina beeldscherm. Hoewel er nog niets officieel is, denken experts dat dit niet zal veranderen op het nieuwe model.

Het enige verschil is het LED-licht, dat helderdere resultaten geeft maar minder batterijstroom verbruikt. De resolutie zou hetzelfde moeten blijven (2.560 x 1.664 pixels) en de verhouding zou 16:10 moeten zijn, net als bij het vorige model. Op het scherm kun je dus een klein verschil zien.

Apple M3 MacBook Air opslagopties

De geheugencapaciteit van de nieuwe M2 MacBook Air is nog niet bekendgemaakt, maar zal naar verwachting variëren van 256 GB tot 1 TB. Dat zou genoeg moeten zijn om je apps, gegevens en programma's op te slaan voor de beste computerervaring.

Naast hardware-opties kunnen gebruikers software-opslagoplossingen zoals iCloud en Time Machine gebruiken voor gegevensback-up. Zelfs als deze oplossingen veilig zouden moeten zijn, is het niet 100% zeker dat er iets misgaat en dat er geen gegevens verloren gaan. Geen van deze oplossingen garandeert herstel, dus er moet altijd een back-upplan zijn voor het geval bestanden verloren gaan.

Een van de beste en meest betrouwbare herstel oplossingen op de markt is Wondershare Recoverit, die al meer dan 20 jaar bestaat. De tool heeft een uniek algoritme voor Apple-apparaten en zorgt ervoor dat je gegevens kunt herstellen in elk scenario van gegevensverlies.

Als je bijvoorbeeld gegevens overzet van een oude computer naar een nieuwe Apple MacBook Air en een deel van de overdracht is niet voltooid, kun je dit hulpprogramma gebruiken om te herstellen wat je bent kwijtgeraakt.

Daarnaast biedt Wondershare Recoverit gepatenteerde verbeterde herstel technologie om professionele video bestanden en foto fragmenten op te lappen. Het beste aan deze tool is dat het alle scenario's voor gegevensverlies en bestandstypen dekt, waardoor je met een gerust hart aan je herstelreis kunt beginnen.

Wondershare Recoverit kan ook gegevens herstellen van gecrashte computers, dus je kunt het gebruiken als je huidige apparaat het begeeft. Het is de meest betrouwbare oplossing voor gegevensherstel in deze situaties, dus het wordt aanbevolen om het te downloaden in geval van onverwachte situaties.

Gratis downloaden
Gratis downloaden

Zodra je je nieuwe MacBook Air laptop hebt, downloaden je het hulpprogramma van de officiële website en ben je voorbereid op gegevensverlies. Volg de onderstaande stappen om je gegevens te herstellen:

 1. Open Wondershare Recoverit en klik op Harde schijven en locaties.
 2. Kies de opslag om bestanden te herstellen.
  kies de locatie voor het scannen
 3. Zodra een opslageenheid is geselecteerd, begint het programma automatisch met scannen. Je kunt dit proces pauzeren indien nodig.
  scan de locatie
 4. Filter bestanden op grootte en type voor sneller herstel.
  filteren op bestandsgrootte
 5. Je kunt ook zoeken naar ontbrekende bestanden op naam.
  filteren op afbeeldingsnaam
 6. Nadat het programma klaar is met scannen, kun je een voorbeeld van de herstelde bestanden bekijken en kiezen welke je wilt opslaan. Klik op Herstellen.
  voorbeeld en herstellen
 7. Kies waar je de bestanden wilt opslaan.
  selecteer een bestandspad

M3 MacBook Air: Verwachte prijs

Apple heeft in het verleden bepaalde patronen gevolgd en kan de prijs van nieuwe producten voorspellen. Dit betekent dat vlak voordat het bedrijf de nieuwe MacBook Air uitbrengt, de prijs van het oudere model geleidelijk zal dalen naar €999. MacBook Air-apparaten met M2-chips beginnen een nieuwe prijs te krijgen, dus de verwachting is dat de nieuwe modellen dezelfde prijsstructuur zullen hebben.

De vanafprijs zou rond de USD 1.199 moeten liggen, vergelijkbaar met de M1- en M2-modellen van de MacBook Air. De vanafprijs voor het nieuwe M3-model kan echter iets hoger liggen (1.299 dollar), aangezien het M2-model momenteel 1.099 dollar kost. Afhankelijk van aanvullende specificaties en accessoires kan de maximumprijs variëren van USD 1.599 tot USD 1.999.

Dit zijn slechts schattingen; je moet niet vertrouwen op deze berekeningen.

Conclusie

De MacBook Air laptop is misschien wel een van de beste alles-in-één laptops op de markt. Hij is licht van gewicht (vandaar het luchtgedeelte), levert hoge prestaties, is modern en geschikt voor iedereen, ongeacht hun behoeften en voorkeuren. Als je een nieuwe laptop koopt, wil je daarom misschien een paar maanden wachten om de beste in de industrie te krijgen.

Kom meer te weten over de aankomende MacBook Air met M3-chip, waaronder de technische basisspecificaties, prijs, prestaties en andere factoren. Neem alles echter met een korreltje zout omdat dit slechts schattingen en geruchten zijn. Specificaties en andere functies zullen worden bevestigd zodra het apparaat wordt uitgebracht, wat Apple in maart 2024 zou moeten doen.

Gratis downloaden
Gratis downloaden
Adriaan Willems
Adriaan Willems Mar 28, 24
Deel artikel: