Repareer nu meteen een beschadigd Word-bestand in Microsoft Word 2016

Hoe u een beschadigd Word-bestand kunt repareren in Microsoft Word 2016

Hoe weet je dat je te maken heeft met bestandscorruptie? Als het je op de een of andere manier is gelukt om je document te openen en de opmaak is in de war, zie je veel onleesbare tekens en mogelijk foutmeldingen, dan weet je dat er iets niet klopt. Soms kun je het document niet eens openen.

De ingebouwde reparatietool van Microsoft Word kan meestal Word-documenten repareren. Deze functie werkt echter niet altijd, en in dat geval moet je een goed reparatieprogramma voor Word-documenten vinden, zoals gespecialiseerde software. Dit artikel beschrijft hoe je beschadigde Word-bestanden kunt repareren met behulp van zowel de ingebouwde herstelfunctie van Word als een reparatieprogramma voor Word-documenten. Lees verder om meer over dit onderwerp te weten te komen.

Deel 1: Hoe een beschadigd Word-bestand te repareren met Microsoft Word 2016

1. Wondershare Repairit

Een reparatieprogramma voor Word-documenten is een professionele tool waarmee gebruikers corrupte Word-bestanden met behulp van verschillende reparatiemodi kunnen herstellen. Wondershare Repairit - Bestandsreparatie is uiterst eenvoudig te gebruiken en stelt de gebruiker in staat beschadigde Word-bestanden te repareren met behoud van de originele opmaak en lay-out. Het maakt niet uit of je woordversie 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 of een eerdere versies is.

  • Herstelt MS Word-bestanden door de originele kop-/voettekst, tekst, lettertype (naam, grootte en kleur), opmerkingen, automatische vormen, afbeeldingen, grafieken, besturingselementen, velden, bijschriften en hyperlinks, enz. te behouden.

  • Repareert .docx-bestanden die ontoegankelijk zijn, of automatisch de herpaginering starten of onleesbare tekens tonen.

  • Simple Repair repareert '.DOCX'-bestanden met kleine corruptie.

  • Na voltooiing van het scanproces toont het een voorbeeld van bestanden in drie verschillende bestandsindelingen.

2. Repareer een beschadigd Word-bestand met reparatiesoftware

  • De tool wordt gestart in het dashboardgebied en het eerste dialoogvenster wordt weergegeven; selecteer "Bestandsreparatie" in de sectie "Meer typen reparatie" en klik op de knop "Toevoegen" om het beschadigde Word-bestand te uploaden.

herstel corrupt word-bestand

  • Selecteer een bestand in het resultatenvenster en klik op de knop "Repareren";

repareer corrupte word-bestanden in Word 2016 stap 2

  • Bekijk een voorbeeld van het gerepareerde Word-bestand en klik op de knop "Opslaan" op het lint.

repareer corrupte word-bestanden in Word 2016 stap 3

  • Het venster Document opslaan wordt weergegeven. Selecteer een gewenste opslaglocatie, de bestandsindeling en klik op "Alles opslaan";

repareer corrupte word-bestanden in Word 2016 stap 4

Deel 2: Forceer Word om een beschadigd Word-bestand te repareren

Hoewel Microsoft Word een automatische reparatie uitvoert wanneer een beschadigd document wordt gedetecteerd, toch kun je een Word-document ook repareren door het handmatig te starten. Volg onze uitleg om dit te doen:

  • Klik op "Bestand" in het bovenste menu;

herstel word-bestand in MS Word 2016 stap 1

  • Selecteer "Open" in het verticale menu;

herstel word-bestand in MS Word 2016 stap 2

  • Klik op de knop "Bladeren"; er wordt een nieuw venster geopend. Selecteer een document;

  • Tik op het kleine pijltje op de knop "Openen" en selecteer "Openen en repareren" in het vervolgkeuzemenu;

herstel word-bestand in MS Word 2016 stap 5

  • Word lanceert nu de autoreparatiefunctie.

Zo kun je beschadigde Word-bestanden handmatig repareren met behulp van de ingebouwde Word-reparatietool. Het is je misschien opgevallen dat er in deze uitleg geen reparatietool voor Word-documenten is gebruikt.

Tips:

1. Als je hebt geprobeerd een Word-document te openen en je computer reageert niet meer, druk dan tegelijkertijd op "CTRL + ALT + DEL" om Taakbeheer te openen. Klik met de rechtermuisknop op een Microsoft Word-exemplaar en tik op "Beëindigen". Wanneer je Word opnieuw start, verschijnt het taakvenster "Documentherstel";

2. De snelste manier om het Word-document te repareren is door het in een andere bestandsindeling op te slaan. Klik er met de rechtermuisknop op en tik op naam wijzigen. Typ een andere bestandsextensie, zoals "rtf" of "txt". Het is niet gegarandeerd dat deze methode altijd werkt;

3. Soms kan het een slagende methode zijn om een andere tekstverwerker te gebruiken om een beschadigd document te openen. Het toepassen van deze methode voor "docx" werkt echter mogelijk helemaal niet;

4. Open het hulpprogramma "CHDSK" door tegelijkertijd op de "Windows"-toets + "R" te drukken, plak de tekst en druk op "enter". Als er inderdaad een probleem is, dan kan het systeem uw document mogelijk repareren.

Als je per ongeluk je Word-documenten hebt verwijderd, dan kun je Recoverit Data Recovery Software proberen en hoe je verloren Word-documenten kunt herstellen hier bekijken.